Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Αναφορά στον Πρόδρομο

Στα τέλη της δεκαετίας του σαράντα κάποιοι φίλοι θέλησαν να γνωρίσουν τον Πρόδρομο Τσαουσάκη, το νέο μεγάλο όνομα στο λαϊκό τραγούδι τότε, και τον κάλεσαν στο καφενείο της γειτονιάς τους. Εκείνος δέχτηκε την πρόσκληση και παράγγειλε, λέει, μεζέδες για ούζο, το πιοτό που του άρεσε. Έτσι κι έγινε, και στο καφενείο μαζεύτηκε όλη η γειτονιά για τον ακούσει -μαζί κι ο νεαρός Στέλιος Καζαντζίδης που τον είχε πρότυπο. Ο Τσαουσάκης κάθισε και ήπιε μαζί τους και τους μίλησε για το κροσέ, ένα είδος γροθιάς με το οποίο κατάφερνε να ρίχνει κάτω τους τσαμπουκάδες.
Ο Καζαντζίδης διηγήθηκε την ιστορία για να δυσφημίσει τον Τσαουσάκη. Να τον βγάλει μέθυσο και ασυνάρτητο, όμως εμένα η ιστορία αυτή μου αρέσει. Και μου λέει κάτι και για τους δυο.
Ο Τσαουσάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1919 και το οικογενειακό του επώνυμο ήταν Μουτάφογλου. Το παρατσούκλι Τσαουσάκης του κόλλησε στον στρατό, γιατί ήταν λοχίας. Στην Ελλάδα ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Ορφάνεψε νωρίς από πατέρα. Φτώχεια. Ο Πρόδρομος, πριν γνωρίσει τον Τσιτσάνη κι αρχίσει το τραγούδι, έκανε μεροκάματα σαν χαμάλης στο λιμάνι και πάλευε επαγγελματικά. Το πρώτο τραγούδι που φωνογράφησε ήταν το Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά το 1949. Αρχικά το τραγούδι είχε χασικλίδικους στίχου:
Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά
πιες κι ένα ποτηράκι
κι αν θες να πιεις και ναργιλέ
περίμενε λιγάκι.
Μετά τον πόλεμο η λογοκρισία είχε ατονήσει και ηχογραφήθηκαν μερικά από τα ωραιότερα χασικλίδικα τραγούδια (Η δροσούλα του Τσιτσάνη, Μάγκας βγήκε για σιργιάνι του Καλδάρα, Όταν καπνίζει ο λουλάς του Μητσάκη). Όμως τότε, στα μέσα στο ‘46 άρχισε πάλι να λειτουργεί και αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα λόγια την τελευταία στιγμή. Έτσι ο Τσαουσάκης δεν ηχογράφησε ποτέ χασικλίδικους στίχους.
Δεν ήταν εύκολη η ζωή στο πάλκο εκείνα τα χρόνια. Ευαίσθητα ή ασθενικά παιδιά δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν. Νταβατζήδες, πρεζόνια, πουτάνες, χασικλήδες, κνίτες, χίτες, μαχαιροβγάλτες κάθε είδους, ευέξαπτα παλικάρια της γειτονιάς, μαζεύονταν στα μαγαζιά κι είχαν λυμένο το ζωνάρι τους. Είναι γνωστή η ιστορία του Μάνου Χατζιδάκι: Το διπλανό τραπέζι παρεξηγήθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους κι αν δεν κατέβαινε από το πάλκο ο Μάρκος, που ήταν μεγαλόσωμος και χειροδύναμος, την είχε πολύ άσχημα. Κι ο Γενίτσαρης τραγουδούσε με το περίστροφο κάτω από την καρέκλα. Έτσι είχαν τα πράγματα. Γι’ αυτό και του Τσαουσάκη του χρησίμευε το κροσέ.
Είναι πραγματικά άδικο οι περισσότεροι να ξέρουν τον Τσαουσάκη για το Πιτσιρικάκι του Ροβερτάκη, ενώ έχει πει τα ωραιότερα και σημαντικότερα τραγούδια του Τσιτσάνη, όπως το Χωρίσαμε ένα δειλινό, Πέφτουν της βροχής οι στάλες, Γιατί με ξύπνησες πρωί, Χτίζουν και γκρεμίζουν κάστρα, Γιατί με ξύπνησες πρωί, Ο Νικόλας ο χαράς, το περίφημο Παίξε Χρήστο το μπουζούκι, Το Πικραμένο αγόρι, που άρεσε τόσο στον Χατζιδάκι, ώστε το διασκεύασε δυο φορές, και βέβαια το 1948 την Συννεφιασμένη Κυριακή με την Μπέλλου και τον συνθέτη να του κάνουν β΄ φωνές. Είπε 70 σχεδόν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη σε πρώτη εκτέλεση. Και βέβαια τραγούδησε και άλλους συνθέτες όπως τον Σπύρο Περιστέρη, Ι. Παπαϊωάννου, Απ. Καλδάρα, Στ. Χρυσίνη, Θόδωρο Δερβενιώτη, Κυριαζή, Κλουβάτο, Πετσά, Μπάμπη Μπακάλη, είπε το πρώτο τραγούδι του Γ. Ζαμπέτα το ‘53, Μουφλουζέλη, Άκη Πάνου, Μπουρνέλη, μερικά αλανιάρικα του Δ. Ευσταθίου και άλλους.
Είναι άδικο που το ευρύτερο κοινό αγνοεί σήμερα τον Πρόδρομο Τσαουσάκη, αλλά δεν είναι και παράξενο. Ο αποστασιοποιημένος τρόπος που λέει τα τραγούδια του μοιάζει εντελώς ξένος στην εποχή μας. Η λαίλαπα Καζαντζίδης, αυτός ο υπερβολικά συναισθηματικός τρόπος ερμηνείας, έχει κυριαρχήσει ολοκληρωτικά. Όλοι οι λαϊκοί έτσι προσπαθούν να τραγουδούν. Μπορεί στην ηθοποιία οι μεγαλειώδεις χειρονομίες, οι δυνατές εκφράσεις, οι μεγάλες κραυγές να θεωρούνται παλιομοδίτικες και οι ηθοποιοί να προσπαθούν να παίζουν χαμηλότονα, με σιωπές και ανεπαίσθητες κινήσεις – στο τραγούδι αντίθετα έχουν ακόμα πέραση οι λιγωμένοι αναστεναγμοί, ο έντονος χρωματισμός των λέξεων και των νοημάτων, το φλογερό πάθος. Κι αναρωτιέται κανείς, αν οι σημερινοί τραγουδιστές μας λένε έτσι τραγούδια που μιλάνε για εφηβικού διαμετρήματος έρωτες, πώς θα τραγουδούσαν άλλα, δυσκολότερα και βαρύτερα θέματα -σαν αυτά που τραγούδησε ο Πρόδρομος Τσαουσάκης.
Λιτός, αδρός, αποστεωμένος.. Έτσι τραγουδούσε. Έτσι τραγουδούσε πριν από αυτόν ο Μάρκος, έτσι τραγούδησε μετά ο Μπιθικώτσης. Αυτός θεωρούνταν τότε αντρικός τρόπος ερμηνείας. Το πάθος ήταν για τις γυναίκες. Τραγούδια που απαιτούσαν πολλά γυρίσματα της φωνής, όπως το Περιπλανώμενο κορμί, τα λέγανε οι τραγουδίστριες. Οι άντρες τραγουδούσαν στακάτα, ξερά, δεν άφηναν τη φωνή τους να σέρνεται. Αυτό ήρθε μετά, όταν ο Καζαντζίδης μιμήθηκε τον τρόπο ερμηνείας της τότε γυναίκας του, της Γκρέυ. Και φυσικά θριάμβευσε. Ο Καζαντζίδης είναι άλλη ιστορία. Ο Τσαουσάκης κρατάει από την ίδια ρίζα που κρατάει κι ο Μπιθικώτσης -ο Μάρκος είναι ρίζα και καρπός μαζί. Άρεσε στον Μπιθικώτση ο Πρόδρομος. Το 1953 του έδωσε να πει το Ξένο σπίτι, ξένες πόρτες ένα ωραίο ζεϊμπέκικο σε στίχους του Τσάντα-Χαράλαμπου Βασιλειάδη. Για τον Πρόδρομο προορίζονταν και άλλα δυο τραγούδια του: το Πώς μπορεί να καταντήσει το καλλίτερο παιδί και το πασίγνωστο Τρελοκόριτσο. Ο Μπιθικώτσης αποφάσισε τελικά να τα πει ο ίδιος. Ήταν αυτά τα πρώτα τραγούδια που φωνογράφησε, η αρχή της ένδοξης πορείας του.
Είδα πριν από ένα ή δύο χρόνια τον Τσαουσάκη στην τηλεόραση, σε κείνη την αποτυχημένη εκπομπή της ΕΤ1, το «Σε χρόνο τιβί». Αποτυχημένη γιατί, ενώ υποτίθεται ότι θα παρουσίαζε το πλούσιο, καθώς λέμε, αρχείο της ΕΡΤ, κατέληξε να είναι μια εκπομπή τύπου «Σύν και πλην». Χασμουρητό. Κουλτουριάρικο χασμουρητό φυσικά. Τέλος πάντων, σε μια από τις αναλαμπές εκείνης της εκπομπής μας έδειξαν τον Πρόδρομο να κάθεται σε μια καρέκλα και να λέει ότι δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει ποτέ όρθιος για λόγους αξιοπρέπειας, εκτός πια κι αν έπρεπε να εμφανιστεί σε κάποιο αναψυκτήριο που δεν θα υπήρχε χώρος για να καθίσει. Λίγα δευτερόλεπτα κράτησε η σκηνή που έχει αποτυπωθεί σε φιλμ, γιατί τότε δεν υπήρχαν ακόμα βίντεο.
Ο Πρόδρομος Τσαουσάκης ερχόταν τα καλοκαίρια στα Γιάννενα. Οι παλιοί τον θυμούνται. Τραγουδούσε συνήθως στον μόλο, στου Μακρή. Τ’ απόγευμα έπινε ούζα δίπλα στην λίμνη. Μου έχουν πει ότι είχε κι ένα μπαγλαμά εκείνες τις ώρες και δοκίμαζε τα τραγούδια για το βράδυ. Σήμερα στα τσιπουράδικα και τις ταβέρνες της πόλης ακούς συχνά τα τραγούδια του κι έχει ακόμα πολλούς θαυμαστές όλων των ηλικιών.
Έπινε πολύ. Ο γιος του ο Δημήτρης, όταν τον ρωτάνε σχετικά οι δημοσιογράφοι, λέει ότι ο πατέρας του δεν έπινε ποτέ ξεροσφύρι, αλλά πάντα με μεζέ -δεν ήταν δηλαδή αλκοολικός. Ίσως. Πέθανε από καρδιά στα εξήντα του χρόνια. Στο στούντιο μπήκε για τελευταία φορά το 1976, τρία χρόνια πριν τον θάνατό του και τριάντα μετά την πρώτη του ηχογράφηση. Σε εκείνες τις τελευταίες ηχογραφήσεις η φωνή του ακούγεται τραγικά σπασμένη, διατηρεί όμως στο ακέραιο το ηχόχρωμά της. Κι αν την παρακολουθήσεις σ’ όλη της την διαδρομή, η φωνή αυτή θα σου αποκαλύψει μια παράλληλη ιστορία, μυστική, σχεδόν απόκρυφη. Προσωπική και συλλογική.


υγ
Στα σχόλια συμμετέχει η εγγονή του Πρόδρομου !!
υγ2
Τα περι Καζαντζίδη δεν τα υιοθετούμε χωρις διασταύρωση ...

Τα παίρνει χοντρα η κυρία Δραγώνα ...

">

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΤΙΣ (ΥΠΕΡ)ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ !!!!

ΕΛΑΒΟΝ

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ : 2.618.036  Ε (χωρις ΦΠΑ) το χρόνο
και όλα αυτα για το λαϊκό τραγούδι της φτωχολογιάς ...

(απο την εκπομπή των Γ.Παπαγιάννη και Αν.Καψαμπέλη)

Ο Γιάννης Παπαβασιλείου στα "Παντελόνια..." του Πάρη Μήτσου

Ο μπουζουξής Γιάννης Παπαβασιλείου (ή Βλάχος) είναι καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή "Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα" στην τηλεόραση του 902. Μαζι του η Ράνια Γκικοπούλου κιθάρα, τραγούδι, η Ευα Ξένου  τραγούδι και ο .............. στο κοντρα-μπάσσο


Ο Γιάννης είναι ένας απο τους μπουζουξήδες της παλιάς φουρνιάς του ρεμπέτικου, όχι της πιο παλιάς του Γκολέ, Αγάθωνα και Κοντογιάννη, της νεώτερης, που ξεκίνησαν στη δεκαετία του '80. Ηταν ταλαντούχος και ξεχώρισε απο την πρώτη στιγμη που ασχολήθηκε με το τρίχορδο και στην πορεία πήρε αρκετά στοιχεία απο τον Ιορδάνη Τσομίδη, αφου ο "μύθος" λέει ότι κάθε βράδυ ήταν στο Ταξίμι με ένα κασετοφωνάκι και έγραφε τον Τζόρνταν !!

Απο τότε κύλησε αρκετό νερο, έπαιξε σε όλα τα ρεμπετάδικα της Αθήνας, με όλους τους γνωστους και αναγνωρισμένους μουσικούς και τραγουδιστές και θέλησε να μείνει εκει και να μην αλλοτριωθεί στα μπουζουκάδικα ευρείας κατανάλωσης, προτιμώντας να παίζει μέχρι και σε μικρα στέκια όπου όμως τα πράγματα είναι ανθρώπινα !! Ενα μεγάλο διάστημα πέρασε απο το συγκρότημα "Δρόμος" οπου ακούσαμε όμορφες μπουζουκομαχίες με τον Βασίλα και το Νώε !!



Τα τραγούδια που παίχτηκαν (δεν τα άκουσα όλα...), είναι απο τα αρκετά γνωστα του ρεμπέτικου ρεπερτόριου και ίσως θα έπρεπε να το έχουν ψάξει λίγο πιο πολύ. Η κιθάρα της Ράνιας ήταν αρκετά χαμηλά στη ρύθμιση και το κοντραμπάσσο επίσης. Η Ευα Ξένου είναι μια γεμάτη λαική έως ρεμπέτικη φωνη, ολόσωστη στα πατήματα της με ένα όμορφο χρώμα. Σε κάποια τραγούδια αλλάζει λίγο τη μελωδία, ίσως να μην έχει πολλα ακούσματα ...
Ο Γιάννης ώριμος, στιβαρός με παιξίματα όμορφα που όμως δεν μας απογείωσαν όσο περιμέναμε οι φανατικοί ... νομίζω στο λαϊβ είναι πιο "φευγάτος" ...

Ο ήχος ξερος (χωρις "βάθος") και με το μικρόφωνο αρκετά κοντα στην τρύπα του μπουζουκιού, δεν έβγαλαν τόσο καλο αποτέλεσμα ...
Τα πλάνα του σκηνοθέτη θα μπορούσαν να'ναι πιο ευφάνταστα ...
 
Η εκπομπή συνεχίζεται με τον Μανώλη Καρπάθιο, στο κανονάκι !!

(Η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη την επόμενη Κυρακή απόγευμα)

Τρελλα παιγνίδια με τους Κινέζους !!!


Ο Τριανταφυλλόπουλος με τους Κιρκινέζους και ο ΓΑΠ με τους Κινέζους ...
Ξεπουλάνε την Ελλάδα επισήμως πια, ο Γιώργος, ο Παπακωνσταντίνου και η Κατσέλη ... και όχι μόνο αυτοι αλλα και οι κρατικοδίατοι, οι φοροφυγάδες και τα λαμόγια που πήρανε τα φράγκα και τα πήγανε όμορφα και παστρικά στις OFF-SHORE εταιρείες, Κύπρου, Καϋμαν κλπ. Ολοι μας μαθαμε -αλλα κάναμε πως δεν ακουσαμε ...- οτι η Ελλάδα έρχεται πρωτη σε ΟΦΣΟΡ εταιρείες στον ΚΟΣΜΟ (!!!!!!) με 40.000 "κομμάτια" παρακαλω !!! με 200 δις καταθεσεις Ελληνικών κατσικοκλεφτών και όχι μόνο ... ενω είναι 250 δις το εξωτερικο χρεος !!
 

Αντε πουλάτε την Ελλάδα να τελειώνουμε ...
Ααα και το αλλο με το Γιωργο το ξερετε ;; Προεκλογικά, μονο όρκο που δεν πήρε, οτι υπάρχουν λεφτα, δεν θα δανειστει η χωρα ...

Απο το blog jimmy278 και το ΒΗΜΑ :

Είχαμε γράψει εδώ καί πολύ καιρό ότι ο Γιώργος σέ συνεννόηση με τούς φίλους του στήν Goldman Sachs προσπαθούσε να πασάρει τό ελληνικό χρέος στούς Κινέζους. Οτι κάνουν και οι Αμερικανοι δηλαδή με το δικό τους θηριώδες χρέος...
Τοτε νομίζαμε ότι η μπίζνα είχε κλείσει καί νομίζαμε επίσης ότι τό τίμημα ήταν τό λιμάνι τού Πειραιά...

Γιαυτό εξάλλου τότε τό είχαμε δώσει (το λιμάνι) άρον-άρον παρά τίς αντιρρήσεις τής Λούκας η οποία βέβαια ως γνωστόν "είναι αλλού"...
Φαίνεται όμως ότι οι μπαγάσηδες οι Κινέζοι, πάντα σέ συνεννόηση με τούς φίλους τού Γιώργου στήν Goldman Sachs ήθελαν και τήν Εθνική τράπεζα...
Εκεί ακόμα και ο Γιώργος κατάλαβε ότι αυτό ήταν too much..
Τί θα έλεγαν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι?
Τί θα έλεγαν τα συνδικάτα?
Οπότε και η δουλιά τσάκισε...
Ε, οκ όλο και κάτι άλλο θα βρεθεί γιά να μπούνε οι Κινέζοι στήν αγορά μας...
Μα κιαυτοί τήν Εθνική????
Τη μεγάλη μας φίλη?

Διαβάζουμε στό ΒΗΜΑ...

Αναφορές στα κινεζικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα ελληνικά ομόλογα

«Κίνηση, που υπογραμμίζει την αυξανόμενη οικονομική ισχύ του Πεκίνου» χαρακτηρίζεται σε δημοσίευμα της κινεζικής ιστοσελίδας http://business.sohu.com/το σχέδιο της ελληνικής Κυβέρνησης για πώληση ομολόγων ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ σε Κινέζους επενδυτές.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι "ο επενδυτικός όμιλος Goldman Sachs προώθησε την πώληση ελληνικών ομολόγων στην κινεζική Κυβέρνηση και στην Υπηρεσία Διαχείρισης Συναλλαγματικών Αποθεμάτων (State Administration of Foreign Exchange), αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία, καθώς και ότι "η ελληνική Κυβέρνηση απέρριψε πρόταση του ομίλου Goldman Sachs για πώληση μεριδίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Τράπεζα της Κίνας (Bank of China) ή στην China Investment Corporation.

Παράλληλα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας http://www.licai18.com/ παρατίθενται δηλώσεις του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Σπύρου Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προοπτική έκδοσης δεκαετούς ομολόγου, και τόνισε ότι "θα προσπαθήσουμε για 3 με 5 δισεκατομμύρια ευρώ και ανάλογα με την αντίδραση της αγοράς θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα, αν και ένα δεκαετές ομόλογο είναι λίγο πιο δύσκολο".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να καλύψει μέσα στο πρώτο εξάμηνο το 70% των συνολικών δανειακών αναγκών του 2010, συνολικά 54 δισεκατομμύρια ευρώ, και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει το 25%, δηλαδή 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η επιτυχής διάθεση του πενταετούς ομολόγου μετρίασε την ανησυχία για την αδυναμία της Ελλάδας να καλύψει το έλλειμμα και το χρέος της.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=311964&ct=3&dt=27/01/2010

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Σαπίλα ... (shame on you re...)

Η Νευορκέζικη Wall Street Journal μας έκραξε ώς αντισημίτες και αφου ανακάλυψαν τους εμπρηστές, που ήταν Αμερικάνοι και Εγγλέζος υπάλληλοι της βάσης και του ΝΕΪΤΟ ... ούτε συγγνώμη δεν ζήτησαν, ούτε κανεις δικος μας συγκινήθηκε ...
The shame of modern Greece


Απο την άλλη στη σοκαριστική έως φρικιαστική εκπομπή του Κ.Χαρδαβέλλα χθες βράδυ, είδαμε κι ακούσαμε πράγματα τερατώδη και φρικτα που έχουν γίνει και γίνονται στο Αγιο Ορος μετα την έλευση του Κουτσού και της συνοδείας του, μεταξύ των οποίων ο παλιόφιλος ... Αντώνης Φ. που μετα το Κουτλουμούσι "κόλλησε" στον Εφραιμ ...  και όλοι αυτοι χαίρουν της ελευθερίας τους αφου μόνο για τις ανταλλαγές έπρεπε να σαπίζουν στις φυλακές !!!  
 Και αφου οι ορθόδοξοι γεροντάδες που μείνανε στο Βατοπέδι κοντα, πήρανε -απο ανάγκη- δυναμίτες,  χειροβομβιδες και όπλα για να αντιμετωπίσουν τον Κουτσου, δείχνουν και το δρόμο της άμυνας σ'αυτη τη σαπίλα και την επιθετικότητα ... 


Τα ταμεία λέει ο ΓΑΠ είναι άδεια και ο άλλος ο καθηγητάκος της συμφοράς, ο Λοβέρδος τώρα λέει δεν υπάρχει σάλιο !! Η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι όμως θα έχει λαμβάνειν κάποια εκατομμύρια και τελικά δεν θα πειράξουν ούτε τριχα του εφραιμ ... πάω στοίχημα ότι θέλετε !!
Το μπόνους ...


Ανατιμήσεις τιμών, αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτα, φόροι στα συμβόλαια, έκτακτοι φόροι, δανεικά, ανοιγμένα σπρέντ σαν τα μπούτια της αλεξaνδρατου, μειώσεις δε δέχονται οι υπάλληλοι ουτε 1 ευρω και τελικά αν έχει κάποια έσοδα θα μας πει τι θα τα κάνει ;; 
ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΑΝΕΙΟ ;; ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ;; ΤΟΥ '90 ;; ΤΟΥ 91 ;; ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ;;


Μήπως να κάνουμε ΕΝΑ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, να βγει η κάθε βολεμένη κυράτσα συγκινημένη για το χαλι της Ελλαδίτσας μας, να δωσει 100 ευρω, καθως θα ζεσταίνεται στο τζακι των 10 χιλ. ευρω στη βιλλα που έκανε με τα κλεμμένα αυτη κι ο αντρας της; ;; Ξερετε ποσες τετοιες ξέρω ;;; Ουυυυυ ...


Αυτη τη στιγμη 200 επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν κέρδη όσα όλη η χώρα μαζι, (100 δις) συν αυτα που δε δηλώνουν και τα στέλνουν εξω άλλα τόσα ... και αυτοι θέλουν να φορολογήσουν πάλι τον κοσμάκη. Οι τράπεζες έχουν κάθε μία πάνω απο 10 δις αποθεματικό και τεράστα ανοίγματα στα Βαλκάνια με τεράστια επίσης κέρδη !!! 
45χρονος υπάλληλος της Εθνικης φευγει με συνταξη 2.400 το μηνα και εφαπαξ 80-90.000 ευρω !!! Το ιδιο και της ΔΕΗ αλλος 45χρονος !!!


Οι αγρότες πουλάνε 1 και στο ράφι πουλιέται 10 και 20 !!! Που αλλου γίνονται αυτα ;; ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ !!!


Αντε φερτε κι αλλους μεταναστες λοιπον να σηκωθουμε να φυγουμε, να δουμε αν θα περνατε καλα χωρις Ελληνες σ'αυτες εδω τις πέτρες ...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Η βουλευτής Αννα Νταλάρα, ο Κιρκινέζος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και άλλα κουφα ...

Η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» αναζήτησε στο τηλέφωνο την βουλευτή Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα. Το τηλέφωνο του πολιτικού της γραφείου αναγράφεται τόσο στη λίστα, που έστελνε το κόμμα προεκλογικά, όσο και στον τηλεφωνικό κατάλογο των βουλευτών, που εκδίδεται μετεκλογικά και δίνεται στο κοινό από εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το τηλέφωνο του προεκλογικού πολιτικού γραφείου της κ. Νταλάρα, που βρίσκεται στην οδό Μεσογείων 348, ανήκει στην Sui Generis Music -εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών του Φάνη Κιρκινέζου. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο, μάλιστα, αναγράφεται τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας όσο και στις αφίσες της συναυλίας για τα «50 χρόνια Λευτέρης Παπαδόπουλος». 



περισσότερα εδω ...




"Φιλοξενήθηκα προεκλογικά στο γραφείο του Κιρκινέζου"

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010, 17:43



Με ηλεκτρονικό μήνυμα από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες απάντησε η βουλευτής της Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα στις αποκαλύψεις της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος». Στο μήνυμα της η βουλευτής εξηγεί την σχέση της με την εταιρεία παραγωγής του Φάνη Κιρκινέζου, «SUI GENERIS».

Το κείμενο που μας έστειλε η βουλευτής Άννα Νταλάρα έχει ως εξής:

"Επικοινωνώ και ηλεκτρονικά μαζί σας από το Στρασβούργο μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε.

Απαντώ, λοιπόν, στις ερωτήσεις που μου υποβάλατε.

Το πολιτικό μου γραφείο βρίσκεται στην οδό Τιμολέοντος Βάσσου 17 στην Πλατεία Μαβίλη, με τηλέφωνα 210 6524704 και 210 6471175, όπως, εύκολα, μπορεί να δει κανείς, τόσο στην ιστοσελίδα μου, www.annadalara.gr, όσο και στο επίσημο έντυπο υλικό που εκδόθηκε από τη Βουλή μετά την εκλογή μου.

Πολλα τα κουφα και πολυ αρνητική εικόνα δίνουν δημόσια οι παραπάνω αλλα και οι εμπλεκόμενοι στη συναυλία για τον Καζαντζίδη !!
Επειδη όμως ο Νταλάρας είναι φίλος με τον Τριανταφυλλόπουλο (και μιλάμε για κοινες διακοπές κλπ) η γνώμη μας είναι ότι κάποια λάκκο έχει η φαβα ...

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Το "Καραμπιμπερίμ" του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ


Έχει γίνει ένα ζήτημα τον τελευταίο καιρό με το τραγούδι "Καραμπιμπερίμ" ή "Μέσ΄στης πόλης τα στενά", που όλοι ξέραμε οτι είναι του Γιάννη Παπαϊωάννου και μάλιστα όχι ακριβώς δικό του, αλλά διασκευή από τούρκικο.
Το τραγούδι αυτό ηχογραφήθηκε το 1952 στο όνομα του μαέστρου της ODEON Σπύρου Περιστέρη και με μπουζούκι τον Γιάννη Παπαϊωάννου. Έγινε πολύ αργότερα (γύρω στο 1960) γνωστό σε μια εκτέλεση του Παπαϊωάννου στην εταιρία της αμερικής ΝΙΝΑ. Στην έκδοση αυτή βγήκε στο όνομα του Παπαϊωάννου. Έκτοτε το επανεκτέλεσαν και αρκετοί ακόμη καλλιτέχνες αποδίδοντάς του στον Παπαϊωάννου. (Ο οποίος, σημειωτέον, δεν διεκδίκησε την πατρότητά του, αλλά την διασκευή).
Τώρα, πριν μερικές εβδομάδες, οι κληρονόμοι του Σπύρου Περιστέρη και του Μίνωα Μάτσα έκαναν αγωγή στα παιδιά του Παπαϊωάννου, υποστηρίζοντας οτι το τραγούδι είναι πρωτότυπη δημιουργία του Περιστέρη (μουσική) και του Μάτσα (στίχοι), ζητώντας και πολλές χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση ή διαφυγόντα χρήματα - δεν ξέρω ακριβώς την αγωγή.
Τα ερωτήματα που γενιούνται είναι α) Μπορεί να αποδειχθεί με ντοκουμέντα οτι είναι τούρκικο ή του Περιστέρη; β) Γιατί όσο ζούσε ο Περιστέρης - ως το 1966 - δεν διεκδίκησε το τραγούδι από τον Παπαϊωάννου; γ) Πώς είναι δυνατόν δύο Έλληνες δημιουργοί να γράψουν ένα τραγούδι με πολλούς τούρκικους στίχους. Και καλά ο Περιστέρης που ήταν μικρασιάτης. Ο Μάτσας, που υποτίθεται οτι έγραψε τους στίχους και που ήταν από την Πρέβεζα, ήξερε τούρκικα; δ) Ήταν δυνατόν τα χρόνια εκείνα ένας απλός συνθέτης να οικειοποιηθεί τραγούδι του διευθυντή παραγωγής (μαέστρου) της εταιρίας του; ε) όλοι οι ασχολούμενοι με το ρεμπέτικο ξέρουν την ακεραιότητα του Παπαϊωάννου. Υπάρχει άνθρωπος που θα μπορούσε να τον κατηγορήσει για ιδιοποίηση ξένου τραγουδιού;
Επρόκειτο να γίνει δίκη στις 10 Φεβρουαρίου, αλλά ζήτησαν αναβολή οι ενάγοντες. Δέν ξέρω αν προσδιορίστηκε νέα δικάσιμος και για πότε.
Αν κάποιος αναγνώστης του περιοδικού ή του blog αυτού ξέρει κάτι και μπορεί να το στοιχειοθετήσει, ας απευθυνθεί στους ενδιαφερόμενους.


ΣΧΟΛΙΟ ΡΕΜΠΕΤ-ΚΑΦΕ


Εχω ένα καλο φίλο πιανίστα που γνωρίζει τους γιους του μεγάλου μας μουσικού Σπύρου Περιστέρη και απο τα λεγόμενα του, έχω την εικόνα ότι είναι είναι δύο αξιοπρεπείς κύριοι και καλοι μουσικοί !! 
Απο κεί και πέρα το να διεκδικούν οι παραπάνω και ο Σαμουήλ Μάτσας,  ΤΩΡΑ, μετα απο 58 χρόνια, δικαιώματα απο ΕΝΑ τραγούδι του Παπαϊωάννου είναι για γέλια, αλλα για μας τους "ρεμπετοτραφείς" είναι για κλάμματα και περίσκεψη !!!
ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΧΑΡΑΜΑ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ 1948 ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΝΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΙΜΠΕΡΙΜ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ,  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ Ή Η ΦΑΛΗΡΙΩΤΙΣΑ !!!...
Πριν απο μια βδομάδα παίζαμε σε μια ταβερνα στα περιχωρα των Χανιών και γιόρταζε ένας Αντώνης, γνωστος επιχειρηματίας της πόλης και μαζι πολλα γερα πορτοφόλια της πολης. Δύσκολο κοινο, δεν ξεράμε πως να τους φερουμε βολτα ... Καποια στιγμη ξεκινησαμε απο το "Τραμ το τελευταιο", αρχισαν να ψιλοτραγουδανε, καποια στιγμη πηγαμε στη "Μοδιστρουλα" του ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, όπου σείστηκε το μαγαζι οταν ακουγες μια παρέα 80 ατομα να το τραγουδάνε όλοι ανεξαιρετως, δυνατα και εβλεπες  στα προσωπα τους να ευχαριστιουνται και να ξεχνουν τα πορτοφόλια τους και τα βασανα τους ...
Ε καντε μας τη χαρη μωρέ με τα δικαιωματα σας ... 

Ειλικρινής μεταμέλεια Μαρκογιαννάκη ... πρότερος έντιμος βίος ;;

Εμεις οι πολιτικοί φταίμε ομολόγησε ο Μαρκογιαννάκης πριν απο λιγο στην εκπομπη του  Χατζηνικολάου στο ΑΛΤΕΡ, καταλήγοντας όταν μίλησε για το αγροτικό ζήτημα που το περιέγραψε με μελανές εικόνες, φέρνοντας παράδειγμα απο τους αγρότες της πατρίδας του στα Χανιά !!
Αντι όμως οι παριστάμενοι να του πούνε : εσυ όμως γέμισες το στομαχάκι σου και έφτιαξες τα παλάτια σου (αφου είναι γνωστο ότι σε τρανο λόφο των Χανίων, έφτιαξε την τρανη βίλα του ενω ειναι ακόμα γνωστο σε μας τους Χανιώτες, ότι η οικογενεια του ζει μέσα στη χλιδη και κολυμπάει στα εκατομύρια  !!) τι παπαριές μας λες τώρα ;;

Και αντι λοιπον ο κύριος Μπούτας και οι υπόλοιποι να φωνάξουνε ένα εισαγγελέα και να τον πάνε δεμένο μαζι με το dvd της εκπομπής, με ανοιχτά στόματα θαύμασαν την τάχα μου ειλικρίνεια του και ως ένα βαθμο αιφνιδιάστηκαν απο την αφοπλιστική του απολογία !!
Παλιά καραβάνα (πρώην εισαγγελέας) στα έδρανα των δικαστηρίων, ξέρει καλα ότι η ειλικρινής μεταμέλεια (λέμε τωρα...) λυγίζει και τον πιο σκληρό αντίπαλο ... και εκει που οι μπαρούφες του Καρχιμάκη άρχισαν να φουντώνουν τους παριστάμενους συνομιλητές απο το Συνασπισμό και το ΚΚΕ, ήρθε ο Μαρκογιαννάκης να μας πει "φταίξαμε" και να καταλαγιάσει το πάνελ ...

Αυτος νόμιζε οτι μιλάμε για το γλυκο της μαμας του -αφου χρησιμοποίησε κατα κόρον την οικογενεια του στα λεγόμενα του- και όχι για χαμένα και κλεμμένα τα δις της αγροτιάς !!!
Τα δις που χάνουν απο μεσάζοντες, εμπόρους και σουπερμαρκετάδες, που χτίζουν βίλλες, πάνε ταξίδια, φυστικώνουν 20χρονες αλλοδαπές και τα σπάνε στα μπουζούκια ... ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !!!    
Οσο ακριβαίνουν τα μεροκάματα των τραγουδιστών στα μπουζούκια, όσο ακριβαίνουν τα ακίνητα, όσο ακριβαίνει η ταρίφα στις κυριλέ ιερόδουλες, όσο αυξάνονται οι τιμες στα ακριβά αυτοκίνητα, τόσο οι έμποροι και οι μεσάζοντες θα αυξάνουν το κέρδος τους, σε συμπορεία και συμπαιγνία με τις μαριονέτες πολιτικούς που έχουμε !!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ !!!

υγ

Ενα άλλο περίεργο γεγονός ήταν το "πέσιμο" του σταθμού, τη στιγμη που μιλούσε ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού και αυτη τη στιγμη η εκπρόσωπος του ΚΚΕ ... χουντικές στιγμές !!

Ο Αγγελής απο την Πόλη !!!




Ενα μπλογκ ανακαλύψαμε μόλις κάποιου Ελληνα της πόλης !! Είναι ο Αγγελής και αναφορά κάνει το μπλογκ Πυξιδα. Είναι κάτι σαν οδηγός, αλλα δεν το έχω ψάξει ακόμα ... εκ πρώτης άποψης είναι  εντυπωσιακό !!!
Δεδομένου δε ότι έχω αποκτήσει και μιά Τουρκάλα φίλη απο την Ιστανμπουλ που ξέρει καλα ελληνικά και λέει πως ο παπους της ήταν Τούρκος απο τη Θεσσαλονίκη..., ήρθε καπάκι ...



Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μικροαστική φαρσοκωμωδία ...

.. θυμίζει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, της Λούκας, του Παπακωνσταντίνου της Τίνας και του Θόδωρου !!! Ενας πανίσχυρος μηχανισμός που μαζι με αυτον της ΝΔ κατατρώγουν τα σωθικά του Ελληνικού κράτους που παλεψαν να στήσουν Βενιζέλοι, Πλαστήρες, ο παπους του Γιώργου και άλλοι πολλοι, με χιλιάδες παράνομους διορισμούς και πεταμένα δηλαδή κλεμμένα λεφτα, με έργα απραγματοποίητα, αφου ολο το κοκό το τρώνε οι παροχές υπηρεσιών, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ !!!
Σε αυτο το κλίμα της πλέριας δημοκρατίας που μας παραμύθιασε ο Γιωργάκης (σικ, δεν του αρέσει το Γιωργάκης και χρόνια τώρα επιστράτευσε τον Αναστασιάδη για να ξεχάσουμε το Γιωργάκης ...) η Λούκα Κατσέλη αξιοκρατικά εντελώς ... επέλεξε το νεό γραμματέα σε τομέα του Υπουργείου της!! Είναι ο κουμπάρος της !! Κυττα σύμπτωση !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Αποζημίωση σε οικογένεια Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τους αδελφούς Φωκά που διεκδικούσαν ακίνητα στην Πόλη, που είχαν κληρονομήσει από την αδελφή τους και το τουρκικό κράτος είχε δημεύσει.


Eλληνες της Πόλης, που διεκδικούν κληρονομιές οι οποίες έχουν δημευθεί από το τουρκικό κράτος, μπορούν πλέον να αποζημιωθούν μετά την ιστορική απόφαση δικαίωσης των αδελφών Φωκά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η τελευταία πράξη της πολύχρονης «νομικής μάχης» των αδελφών Φωκά με το τουρκικό κράτος, που... διήρκεσε για πάνω από δεκαοκτώ χρόνια, ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία δεν άσκησε το δικαίωμα έφεσης στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μέχρι την προθεσμία της 29ης Δεκεμβρίου 2009.
Οι δικηγόροι των αδελφών Φωκά, Δημήτρης Γκελντής (αριστερά) και Οκάν Χεμσινλίογλου.Η απόφαση, που δικαιώνει τα δύο αδέλφια και καταδικάζει την Τουρκία να πληρώσει την αξία της κληρονομιάς, είναι πλέον οριστική, αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή.
Τα δύο αδέλφια Φωκά, ο Βαγγέλης από τη Ν. Καρβάλη Καβάλας και ο Γιάννης από την Κατερίνη, θα εισπράξουν ποσό που ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ από το τουρκικό κράτος τους επόμενους μήνες, ως αποζημίωση για την κληρονομιά της αδελφής τους Πολυξένης, για ακίνητα που είχαν δημευθεί το 1997, μεταξύ των οποίων τρεις πολυώροφες οικοδομές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Τα ακίνητα των Ελλήνων στην Πόλη που έχουν δημευθεί από το τουρκικό κράτος υπολογίζονται σε περίπου 11.500 και η αξία τους υπερβαίνει τα 14 δισ. ευρώ, με εκτίμηση του 2005 - τώρα οι αντικειμενικές αξίες είναι πολλαπλάσιες.

Ισπανικός ταμπουράς !!



Στην ιντερνετική σελίδα με τους Ισπανούς ποιητές, βρήκαμε στη βιογραφία του Miguel Hernandez, αυτη εδω την ζωγραφιά με το κοριτσάκι να μαθαίνει κάποιο άγνωστο έγχορδο που θυμίζει τους δικους μας ταμπουράδες !!

http://www.los-poetas.com/a/miguel.htm

Το κάψιμο της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά

Με αφορμή το κάψιμο της Εβραϊκής Συναγωγής γίνονται διάφορες συζητήσεις, όχι μόνο εδω στα Χανιά, όπου κατοικοεδρεύει και το ρεμπετ-καφε, αλλα και παγκόσμια !! Ξαφνικά οι Κρητικοί και οι Χανιώτες σε μία μέρα μέσα αρχισαν να θεωρούνται εχθροι των Εβραίων ενω μέχρι τώρα όλα ήταν καλα ... Οι εμπρηστές συνελήφθησαν και ήταν άτομα απο Βρεττανία, ΗΠΑ και ένα Ελληνας, όλοι πορτιέρηδες σε νυχτερινά κέντρα ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΜΥΡΙΖΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ και μετα τη συλληψη των παραπάνω η υποψία γίνεται σχεδον βεβαιότητα, όταν ξέρουμε ότι άτομα τέτοια, είναι μεροκαματιάρηδες "αντριωμένοι" με ότι σημαίνει αυτο ...

Ο παπους μου, απο τη μητερα μου, ζούσε στην Εβραϊκή προπολεμικά με τη γιαγιά μου και η μητέρα μου και οι αδερφές της γεννήθηκαν εκει !! Ζούσαν σε ένα όμορφο 3οροφο σπίτι, με πέτρα, ξύλινα πατώματα και κεραμίδια, μια μονοκατοικία. Το σπίτι ήτανε του παπού και το πούλησε το 1950 περίπου, για να μετακομίσει στη Νέα Χώρα, λίγο πιο κάτω , αφου και το σχολειό που δούλευε, ήταν το γειτονικό 2ο Δημοτικό -της Βασίλισσας που λέγανε ...Ο παπους ήταν δάσκαλος, τραγουδιστής του ριζίτικου, καλος χορευτής, γλεντζες και πολυ μερακλής. Είχε ενα γραμμόφωνο -υπάρχει ακόμα- και είχε  δίσκους που ήταν κρητικά, ελαφρά και σμυρνέϊκα. Ανάμεσα στα σμυρνέϊκα η "Εβραιοπούλα" του Τούντα, η οποία βρίσκεται δύο μέτρα απο το σημείο που γράφω αυτες τις γραμμες... !!

Τους Εβραίους απο τα Χανιά συγκέντρωσαν οι Γερμανοί και οδήγησαν μαζι με άλλους Ελληνες σε πλοία εκ των οποίων αυτο που είχε τους περισσότερους το βούλιαξαν τα Στούκας στο κρητικό πέλαγος. Ενας απο τους ελάχιστους εναπομείναντες Χανιώτες Εβραίους σήμερα, είναι ο απόγονος της οικογένειας των Μινέρβων.
Επίσης και χιλιάδες Χανιώτες οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου άλλοι πέθαναν και άλλοι επέζησαν. Εχω δει και εγω αρκετά "νούμερα" σε χέρια Κρητικών !! Ο κύριος Πλατσιδάκης ζει σήμερα σε ηλικία 90 χρόνων και θυμάται τα πάντα !!
Οι Κρητικοί που πολεμούσαν συνέχεια απο το 1750 και εντεύθεν για την ελευθερία τους, φτάσαμε στο 1950 ώστε να πούμε ότι οι επόμενες 2 γενιές δεν έχουν πιάσει όπλα , εκτος βέβαια αυτους που σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην Κύπρο ...

Οι Εβραίοι εφόσον ζούσαν στην Ελλάδα απρόσκοπτα και χωρις προβλήματα, ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη επι αιώνες, ξαφνικά απο κάποιους παρουσιάζεται ότι υπάρχει τάχα μου πρόβλημα σε σχέση με τους Ελληνες. Δεν ξέρω μήπως υποννοείται ο παγκόσμιος αποτροπιασμός στις βάρβαρες πράξεις των Σιωνιστών ιμπεριαλιστών του Ισραήλ, εναντίον άμαχων Παλαιστινίων στη Γάζα, που και οι ίδιοι οι Εβραίοι κατηγορούν όπως είδα σε παρουσίαση βιβλίου κάποιου Ελληνα Εβραίου συγγραφέα χθες (23.1.2010) στην ΕΤ3, στην εκπομπή του Βασίλη Βασιλικού !!

Πάντως οι άγριες γραφίδες υπερ των τάχα μου διωκόμενων Εβραίων στη χώρα μας πήραν φωτιά και ένα σχόλιο κάποιου Φίλιππου Κυρίτση στο Indymedia, σχεδον παρακινούσε τους στρατοκράτορες αυτου του κόσμου (ποιοι να είναι άραγε, οι Θιβετιανοί ;;) να βομβαρδίσουν την Ελλάδα, όπως τη Σερβία, για να έρθουμε στα "ίσια" μας ...

Πιο ψύχραιμα στο σημερινό ΒΗΜΑ γίνεται μια πλάγια αναφορά για υπόθεση που βρωμάει ...
Επίσης στο μπλογκ Ελληνικό Καφενείο γίνεται ακόμα μία πιο ψύχραιμη προσέγγιση, λαμβάνοντας υπ'οψιν τα πραγματικά δεδομένα ... 

Και για όσους είναι ακόμα πιο ψύχραιμοι να πω ότι μόλις πριν 2 μήνες έμαθα απο τον ιδιοκτήτη ακινήτου πολυ κοντα στην Εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων, ότι στο σπίτι τους (κατάστημα σήμερα) παλιά υπήρχε μία δεύτερη Συναγωγή η οποία γκρεμίστηκε απο τους βομβαρδισμούς των Γερμανών το 1941. Υπενθυμίζω ότι οι Γερμανοί βομβάρδιζαν τα Χανιά και τα περίχωρα επι 3 ημέρες απο το πρωι ωσπου να βραδυάσει και μετα έγινε η πτώση των αλεξιπτωτιστών. Τα βομβόπληκτα κτίρια με σχετικό μεταπολεμικό νόμο, έχουν δικαίωμα ανέγερσης νέου κτιρίου με τη δόμηση του παλιού !!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ο Απόστολος Καλδάρας και τα τραγούδια του


Το πρώτο βιβλίο για τον περίφημο συνθέτη του ρεμπέτικου
Από τον Πάνο Σαββόπουλο
Νίκος Χατζηνικολάου
Αποστόλος Καλδάρας
Αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού
εκδόσεις Ιανός ο μελωδός, σ. 432, 23 ευρώ
Το βιβλίο που σας παρουσιάζω σήμερα, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ, αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού (εκδόσεις ΙΑΝΟΣ ο μελωδός) του Νίκου Χατζηνικολάου, έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό στη βιβλιογραφία που αφορά τους δημιουργούς του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Γιατί είναι το πρώτο που γράφτηκε για τον Απόστολο Καλδάρα, αν και πέρασαν 19 χρόνια από τον θάνατό του!, έκδοση που φυσικά ικανοποίησε τόσο τους πολυπληθείς λάτρεις των τραγουδιών του όσο και αυτούς που αγαπάνε και «σπένδουν» στο αστικό λαϊκό μας τραγούδι. Ανακούφιση ήταν και για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο γιατί, όπως τονίζει σε σημείωμά του στο βιβλίο, είχε σκοπό να γράψει για τον Καλδάρα χρησιμοποιώντας υλικό από συνέντευξη μαζί του το 1972, χρονιά που είχε πάρει πολλές συνεντεύξεις από συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του ρεμπέτικου σε δεκάδες κασέτες, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποίησε σε διάφορα βιβλία του. Η κασέτα όμως που είχε την κουβέντα του με τον Καλδάρα χάθηκε... Και λέει ο Λευτέρης, όταν έμαθε ότι ο Ν. Χατζηνικολάου γράφει βιβλίο για τον Καλδάρα: «Εφυγε ένα βάρος από πάνω μου».
Ο συγγραφέας Νίκος Χατζηνικολάου είναι ανιψιός του Απόστολου Καλδάρα και είχε πολύ στενές οικογενειακές σχέσεις με τον θείο του. Ο γιος τού Καλδάρα, Κώστας, λέει σε σημείωμά του στο βιβλίο: «Δεν θα δώσω βιογραφικά στοιχεία για τον Απόστολο, αυτό άλλωστε το κάνει άρτια σ' αυτό το βιβλίο ο Νίκος, ο πρωτοξάδερφός μου, που μεγαλώσαμε μαζί». Πράγματι! Παρά τη συγγένεια, ο συγγραφέας δεν είναι σε κανένα σημείο μεροληπτικός. Αλλωστε ο Καλδάρας είναι δημιουργός τέτοιου διαμετρήματος που δεν χρειάζεται κανένα απολύτως μεροληπτικό «δεκανίκι». Και ούτε θα τον τιμούσε αυτό βεβαίως! Αξίζει να τονιστεί ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν είναι επαγγελματίας συγγραφέας, αλλά βιολόγος και διευθυντικό στέλεχος σε διεθνή φαρμακευτική εταιρεία. Και το τονίζω αυτό, γιατί κατά τη γνώμη μου προσθέτει ειδικό βάρος στην έκδοση.
Από το ρεμπέτικο «οικοδόμημα» δεν μπορεί να πετάξει κανείς ούτε ένα «λιθαράκι», όπως άλλωστε και απ' τον θησαυρό του δημοτικού τραγουδιού. (Δυστυχώς, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο για όλα τα είδη του ελληνικού τραγουδιού...) Το ρεμπέτικο «οικοδόμημα» έχει τα βασικά «στοιχεία» του και τα υπόλοιπα σημαντικά και «ακριβά» του. Τα βασικά είναι σίγουρα ο θεμελιωτής και σκαπανέας Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης που το ανέπτυξε ποικιλότροπα και ο Απόστολος Καλδάρας, η μουσική γέφυρα από το ρεμπέτικο στη μεταπολεμική-μετεμφυλιακή περίοδο. Είναι γνωστό ότι ο Καλδάρας, όπως άλλωστε και οι λοιποί δημιουργοί τού χώρου (πλην Τσιτσάνη), δεν τιμήθηκαν από την πατρίδα όπως τους άξιζε. Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν οι μερακλήδες ιδιώτες που ασχολούνται, γράφουν, εκδίδουν, οργανώνουν και τελικά τιμούν! Το εν λόγω βιβλίο εμπίπτει σαφώς σ' αυτή την περίπτωση. Ετσι και μόνον η έκδοσή του αξίζει τα μέγιστα.
Θεωρώ πολύ χρήσιμο το ότι πριν αρχίσει ο συγγραφέας να ξετυλίγει τη ζωή και το έργο του Καλδάρα, παρουσίασε τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, δηλαδή τα Τρίκαλα, τη μουσική, εμπορική και πολυφυλετική τότε πόλη, καθώς και τα πρόσωπα που κυριαρχούσαν, ιδιαίτερα στα μουσικά της δρώμενα. Και να μην ξεχνάμε ότι τα Τρίκαλα είναι πατρίδα και άλλων μεγάλων του τραγουδιού, όπως ο Τσιτσάνης, ο Μπακάλης, ο Βίρβος, ο Κολοκοτρώνης κ.ά. Σημαντική είναι επίσης και η λεπτομερής αναφορά στα στέκια του ρεμπέτικου στην πόλη των Τρικάλων.
Η εξιστόρηση της ζωής του Απόστολου Καλδάρα γίνεται χρονολογικά, κάτι που βοηθάει τόσο την ανάγνωση και απόλαυση του βιβλίου όσο και τη μνήμη για να συγκρατεί περισσότερα στοιχεία και εικόνες. Χωρίς περιττές λεπτομέρειες γενικώς, η αφήγηση, γίνεται πότε πυκνότερη και πότε αραιότερη, ανάλογα με τη σημασία του θέματος. Λεπτομερής είναι, για παράδειγμα, η περιγραφή της πρώτης φωνογράφησης του Καλδάρα (του τραγουδιού του Μάγκας βγήκε για σεργιάνι) και τα νυχτερινά κέντρα στα οποία εργάστηκε. Υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τις πάμπολλες συνεργασίες του στον κινηματογράφο. Επίσης υπάρχει κι ένα κεφάλαιο για τα περίπου 10 «ινδοπρεπή» τραγούδια του Καλδάρα, δηλαδή αυτά που «κατασκεύασε» χρησιμοποιώντας μελωδίες από ινδικά τραγούδια, κυρίως του κινηματογράφου, και βέβαια δεν ήταν ο μόνος... Πάντως, συγχαρητήρια στον συγγραφέα που δεν αποκρύπτει το γεγονός, γιατί πολλά υποκριτικά «συγχωροχάρτια» και χαζά-γλειψιματικά «απαλλακτικά» έχουν δοθεί σχετικώς...
Στο βιβλίο θα βρείτε κεφάλαιο για τους στιχουργούς που συνεργάστηκαν με τον Καλδάρα, αλλά και ιδιαίτερα κεφάλαια για τους δύο πιο στενούς συνεργάτες του στιχουργούς, δηλαδή τον Πυθαγόρα και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Αλλά κι ένα κεφάλαιο για τον σημαντικό στιχουργό, τον ίδιον τον Απόστολο Καλδάρα. Στο κεφάλαιο αυτό μάλιστα υπάρχουν και οι στίχοι από πιο γνωστά και εμβληματικά τραγούδια του.
Τους συνεργάτες τραγουδιστές του Καλδάρα δεν παρέλειψε να αναφέρει ο Νίκος Χατζηνικολάου, με σχόλια για τον καθέναν ξεχωριστά και με τους στίχους από κάποια τραγούδια που ερμήνευσαν.
Η Μικρά Ασία και ο Βυζαντινός Εσπερινός ήταν έργα οριακά για τον συνθέτη, σχολιάζονται ξεχωριστά μαζί με άλλα της δεκαετίας του 1970 και του 1980 και μέχρι το «κύκνειο άσμα» του Μπαλάντες του περιθωρίου, που κυκλοφόρησε το 1990, δύο μήνες πριν από από τον θάνατό του, από τον «Σείριο» του Χατζιδάκι.
Σημαντικό είναι και το μέρος που αναφέρεται στη δισκογραφία του Καλδάρα. Αν και υπάρχει δυσκολία να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των τραγουδιών του, ο συγγραφέας, με πολλή ως φαίνεται υπομονή και μελέτη, τα απαρίθμησε σε 600 κι έτσι έβαλε τέλος στις (ελληνικές!) τερατολογίες που είχαν κατά καιρούς διατυπωθεί και που ανέβαζαν τον αριθμό των τραγουδιών του Καλδάρα από 1.500 έως και 2.500! Στη συνέχεια ανθολογούνται, με στίχους και στοιχεία, 71 από τα τραγούδια τα ηχογραφημένα στις 78 στροφές, από το 1946 ώς το 1960. Ακολουθεί ανθολογία 61 τραγουδιών με 45άρια, από το 1961 ώς το 1973, και τέλος, γράφονται οι στίχοι από τα έργα: Μικρά Ασία, Βυζαντινός εσπερινός, Τελευταία νύχτα, καθώς και στίχοι από άλλες ολοκληρωμένες εργασίες του συνθέτη.
Στο βιβλίο περιέχονται σε έγχρωμη εκτύπωση και οχτώ έργα γνωστών ελλήνων ζωγράφων αφιερωμένα στον Απόστολο Καλδάρα.
Το 430 σελίδων πόνημα του Νίκου Χατζηνικολάου κλείνει με λεπτομερείς καταλόγους του έργου του Καλδάρα στις 78, 45 και 33 στροφές της δισκογραφίας.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που περιέχεται και που έχει σχέση τόσο με την καλλιτεχνική όσο και με την οικογενειακή του ζωή.
Περαίνων, θεωρώ ότι το πλήρες και μοναδικό αυτό βιβλίο για τον Απόστολο Καλδάρα δεν πρέπει να λείπει από τα αγαπημένα ράφια της βιβλιοθήκης των μερακλήδων εραστών του λαϊκού τραγουδιού.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Συνεντεύξεις του Γρηγορη Μπιθικώτση


Απο τις 10.00 εως τις 12.00 στο ραδιοσταθμο REAL ο Νίκος Χατζηνικολάου, μετέδωσε συνεντεύξεις που έχει πάρει απο το μεγάλο λαϊκό βάρδο Γρηγόρη Μπιθικώτση. Αν ο σταθμςο έχει το πρόγραμμα του, με λειτουργία on demand ακούστε τις ...

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων επιστρέφει... 12.300.000 εμβόλια!

Αυτό και αν είναι σκάνδαλο! Περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν από την επιστροφή περί των 12.300.000 εμβολίων για τη νέα γρίπη, όπως επιβεβαίωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Δηλαδή αν δεχθουμε πως εκαναν το εμβόλιο περιπου 1.000.000 κόσμος και φυσικά με δεδομένο το οτι.... κρατάμε σίγουρα "κάβα" εμβόλια τουλάχιστον 7-8-10 εκατομμύρια για παν ενδεχόμενο η μικρή Ελλαδίτσα ταισε τις φαρμακευτικές με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ παραγγέλνοντας... εμβόλια με τα οποία φυσικά δε θα εμβολιαζότανε κανείς εκτός αν αρχίζαμε τα εμβολια στα.. Γουρουνια!!!
 
Πηγή: http://news24gr.blogspot.com/
 
SofosCrete : Φάγανε, φάγανε,φάγανε...

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Οι μπαχαλάκηδες της πολιτικής ...

Η DEUTCHE BANK φοβάται ένα γενικευμένο μπάχαλο απο την ενδεχόμενη πτώχευση της οικονομίας της Ελλάδας (ΣΚΑΪ). Η Ελλαδα έχει εξωτερικό δανεισμό 254 δις ευρω ενω όταν πτώχευσε η Ρωσσία το 1998 είχε χρέος 51 δις ευρω και η Αργεντινή το 2001, είχε χρέος 57,2 δις !!!
Τέλος πάντων οι Γερμανοί έχουνε δικους τους λόγους να φοβούνται, ήδη η ΜΕΡΚΕΛ μας γλύφει τα κάκαλα να αγοράσουμε τα ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ της πιο αιμοσταγούς χώρας των τελευταίων 100 χρόνων, την πρόξενο όλων των παθων μας (Νεότουρκοι, Α' παγκόσμιος πόλεμος, Μικρα Ασία, Β΄παγκόσμιος πόλεμος) και παίζει με τα νεύρα μας με Σκωτζέζικο ντούς, μία κρύο μία ζεστο, μας στηρίζει ή μας μαλώνει ... μην αφοδεύσω ...

Το θέμα όμως οι δικοι μας οι μπαχαλάκηδες τι κάνουν ;; Ο υδροκέφαλος δημόσιος τομέας, οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τους 5 εκατομμύρια ψηφοφόρους τους, τι πρεσβεύουν για το μέλλον της χώρας ;;
ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ !!! 

Και αμα ήτανε σωστοι στη δουλειά τους, το έργο τους, να έπιαναν τους γιατρούς του Κολωνακίου που κλέβουν ασύστολα την Εφορία, τους συμβολαιογράφους (προσωπικά εγω πριν 3 χρόνια όταν ζήτησα απόδειξη απο συμβ/φο για 3 χιλιάρικα που έκανε το συμβόλαιο πήρα τα  αρ..α. μου), τους κύριους φροντιστηριάδες καθηγητές που κονομάνε μαύρο χρήμα καθημερινά, τους ομπρελλάδες το καλοκαίρι, τα μεγάλα νυχτερινά κλαμπ και άλλα κέντρα διασκέδασης και και και ...
Να φορολογήσουν τις 200 μεγάλες εταιρείες ή να τις υποχρεώσουν σε ειδική εισφορά, γιατι να τα πάρουν απο τον κυρ-Παντελή και την κυρα-Φρόσω, μέσω ΦΠΑ, βενζίνας, τσιγάρων και ποτων ;;

Λάτσης, Βαρδινογιάννης τα μονοπώλια των διυ-ληστη-ρίων τροφοδοτούν με βενζίνες και πετρέλαια, 5.800.000 αυτοκίνητα Ελλήνων κάθε μέρα, ο Δαβίδ της Coca Cola, η Cosmote, ο Κόκκαλης, ο Μπόμπολας (Αττικη Οδος, ΑΚΤΩΡ, Mega, ΘΕΜΑ, ΕΘΝΟΣ κλπ), ο ΔΟΛ., ο Κοπελούζος και ολα τα άλλα euro-freaks !!!
Τις προάλλες κάποιος μου έλεγε τα μεγαλεία του κύριου Καραβέλα πριν μερικά χρόνια στην παραμυθένια έπαυλη του στην Αντίπαρο και έφτυνα που είμαι Ελληνας ... με τα κλεμμένα ο κάθε άχρηστος το παίζει μάγκας ... και ύστερα πρέπει να πληρώσω εγω και συ προλετάριε ...
δε μιλάω για τους προλε(φ)τάριους του ΚΚΕ που έχουν πιάσει όλα τα καλα πόστα στις κυριλε ΔΕΚΟ με τρελλους κομμουνιστικούς μισθους ... 
Να πληρώσουν αυτοι που έχουν λοιπον ...
και επειδή δεν θα πληρώσουν ούτε ΣΕΝΤ, ελα παιδια μη λεμε μαλακίες τωρα ... να κάνουμε ενα υποθετικό σενάριο : έστω ότι για ένα χρόνο 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι απο τους 700.000 υπεράριθμους τουλάχιστον... δεν πληρωθούν, πάρουν ρε αδερφέ μία άδεια άνευ αποδοχών για τη σωτηρία της εθνικής οικονομίας, τότε η οικονομία (θεωρητικά) θα κερδίσει : 100.000 x 30.000 (περίπου, μαζι με τςι ασφαλιστικές εισφορές) = 3 δις ευρω
Αν γίνει αυτο επι 3 χρόνια = 9 δις ευρω
Και κάνουμε αναγωγές με περισσότερους υπάλληλους ...
τέλος πάντων καταλαβαίνουμε όλοι απο που προέρχεται η γάγγραινα αυτη της οικονομίας !!!

Ε και μην τα φορτώνουμε όλα στους μπαχαλάκηδες της πολιτικής μας, φταίνε και οι μπαχαλάκηδες που διορίζονται και ξύνουν τα .... τους, για να ψηφίσουνε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και να μπορέσει η Μέρκελ να πουλήσει κανένα αεροπλάνο να πολεμήσουμε τον κακο τον Τούρκο ...

Και ύστερα λένε οι μπαχαλάκηδες αυτοι, μπαχαλάκηδες τα παιδάκια που πετάνε ΜΟΛΟΤΩΦ...

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ανάξιοι να πιάνουν τον ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ στο στόμα τους !!!

Η πρώην σύζυγος του μεγάλου και αξεπέραστου βάρδου της λαϊκής μουσικής μας κληρονομιάς, Στέλιου Καζαντζίδη, άξιου τέκνου του Ποντιακού Ελληνισμού και της χώρας μας, της Ελλάδας που κάποτε έβγαζε ήρωες και τώρα οδεύει προς την πτώχευση ... Κυριακή -Κική- Παπαδοπούλου (Μαρινέλα) με επιστολή της εδηλωσε χθες 18 Γενάρη επέτειο της γέννησης και του θανάτου, του Βασίλη Τσιτσάνη, ότι οι εξη τραγουδιστές που τραγούδησαν δεν πήραν ούτε ένα  ευρω...  οι δε δύο συναυλίες στοίχησαν 1.500.000 ευρω !!! Για την αλήθεια των λεγομένων της παρέπεμψε σε ορκωτούς λογιστές ... Τώρα ποιος τους κάλεσε και ποιος θα τους πληρώσει δεν μας είπε ...

Εμεις σαν ένας δικτυότοπος που έχει αναγνωσιμότητα της τάξης των 2.000 περίπου επισκέψεων την εβδομάδα, επομένως τυγχάνει ευρείας αποδοχής, δεσμευόμαστε ότι θα το ερευνήσουμε και θα προσκομίσουμε προσφορές για τα ηχητικά, τα φωτιστικά, τα αεροπορικά εισιτήρια και το νοίκι των γηπέδων. Για την αμοιβη του Φασουλή δεν δεσμευόμαστε  ... 

Πάντως επειδή όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει τη μαϊμουδιά, τώρα που είναι νωρις ας δώσουν το 1 εκατομμύριο τουλάχιστον στο ίδρυμα κυρία Ελλιοτ και κύριε Καρα-χάλιο μας, γιατί την άλλη φορα θα πέσει γιαούρτι και  αυτο είναι απειλή !!! Αν και δε νομίζω να το τολμήσουν οι άθλιοι ...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Απορρίπτει την έκκληση για άρση του αποκλεισμού της Γάζας το Ισραήλ


Το Ισραήλ απέρριψε την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, κατηγορώντας για την κατάσταση που επικρατεί εκεί την Χαμάς.
«Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα βρίσκονται κάτω από την εξουσία του καθεστώτος της Χαμάς, που βάζει την τζιχάντ εναντίον του Ισραήλ πάνω από την ευημερία του πληθυσμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρεγκέβ.
«Όπως και το αφεντικό της, το ιρανικό καθεστώς, η Χαμάς δεν αισθάνεται την παραμικρή τύψη να θυσιάσει τους πολίτες στο βωμό της εξτρεμιστικής της πολιτικής», πρόσθεσε ο Ρεγκέβ.
Σε ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Γάζας, η οποία έχει ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου και είχε τερματιστεί σαν σήμερα 18 Ιανουαρίου, η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό της περιοχής που πλήττει περίπου 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους, τονίζοντας πως πρόκειται για μια απαράδεκτη «συλλογική τιμωρία».

Roger Waters

ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗΣ ΠΟΥΤ..ΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!


 

Το μεγάλο «φαγοπότι» στο ΑΠΘ !!

............Στην πραγματικότητα το κράτος δεν γνωρίζει ούτε πόσοι είναι οι συνταξιούχοι ούτε πόσες συντάξεις παίρνουν. Χονδρικά υπολογίζονται σε τρία εκατομμύρια.........

Περισσότεροι απο 60.000 νεκροι παίρνουν σύνταξη και ΕΚΑΣ !!! 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 35 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ

ορθοπεταλιά Γιώργοοοο....

Επάγγελμα τραγουδίστρια ...



Σκληρό το επάγγελμα της τραγουδίστριας !! Ειδικά αν είναι τραγουδίστρια και όχι τραγ-ω-δίστρια που έλεγε και ο συχωρεμένος ο Λευτέρης ... φυσικά και όχι τραγουδιάρα όπως κάποιες "γκόμενες" που ανεβαίνουν στα ελληνικά λαϊκά πάλκα ενω είναι μόνο για την πλάκα ...
Η πλάκα όμως με τη Μπρίτνευ τη Σπήαρς είναι ότι την καρριέρα της τη διαχειρίζεται η μαμα και ο μπαμπάς της !! Αυτη η μόδα είναι σχετικά καινούρια αν και ο πρώτος διδάξας είναι ο μπαμπάς του Μάϊκλ Τζάκσον και λίγο πιο πριν ο Λέανδρος, ο μπαμπάς της δικης μας Βίκυ !!
Πάνε τα επαναστατημένα νιάτα που φεύγουνε απο το σπίτι για να γίνουν καλλιτέχνες, τραγουδιστές, τροβαδούροι της αγάπης, της ελευθερίας και άλλα ρομαντικά ...
Το ίδιο και η Μπιόνσε που είναι δημιούργημα του πατέρα της Μάθιου, αλλα αυτη είναι πιο σεμνο κορίτσι ...
Πλάκα πλάκα, μία η άλλη είναι, αφου ένας απο τους πιο μεγάλους πρεσβευτές της ροκ κουλτούρας, ο Τζίμι Χέντριξ, πιθανόν έπεσε θύμα του παραγωγού του, όταν έμαθε ότι τον "αποκληρώνει" και δεν του "γράφει" τίποτα, λές και ήταν προδιαγεγραμμένος ο θάνατος του. Τι τραγικό όμως κι αυτος βρήκε θάνατο μετα απο 3 χρόνια ..
Michael Jeffery

Πάμε ξανα στη Μπρίτνευ ...

tefteri.blogspot.com

Το αμερικανικό site "Ask Jeeves" έκανε έρευνα για το πρόσωπο που απασχόλησε περισσότερο τους χρήστες την τελευταία δεκαετία και αναδείχτηκε νικήτρια η Britney Spears.
Όπως λέει ο εκπρόσωπος του site στο Sky News:
"Στην αρχή της δεκαετίας ήταν η πρωτοεμφανιζόμενη σταρ και στο τέλος ήταν η σούπερ σταρ"
Όντως η δεκαετία που φεύγει ήταν η περίοδος που την γνωρίσαμε, την μάθαμε, την βαρεθήκαμε, την λυπηθήκαμε, την ξαναθυμηθήκαμε, οπότε δεν εκπλήσσει το αποτέλεσμα.
Δεύτερος περιέργως βρέθηκε ο Osama Bin Laden (είναι ως γνωστόν ο αόρατος εχθρός της Αμερικής), τρίτος ο David Beckham και τέταρτη η Πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Δισκογραφία της Μπρίτνευ

Studio albums
* 1999: …Baby One More Time
* 2000: Oops!… I Did It Again
* 2001: Britney
* 2003: In the Zone
* 2007: Blackout
* 2008: Circus
More Britney Spears >>

Complication albums
* 2004: Greatest Hits: My Prerogative
* 2005: B in the Mix: The Remixes
DVDs
* 1999: Time Out with Britney Spears
* 2000: Live and More!
* 2001: Britney: The Videos
* 2002: Live from Las Vegas
* 2004: In the Zone
* 2004: Greatest Hits: My Prerogative
* 2005: Britney & Kevin: Chaotic
* 2006 Will & Grace Amber-Louise Episode “Buy, Buy Baby”
* 2008 How I Met Your Mother Abby Season 3: “Ten Sessions” and “Everything Must Go”
* 2008 Britney: For the Record
Tours
* 1999: Hair Zone Mall Tour
* 1999: …Baby One More Time Tour
* 2000: Crazy 2K Tour
* 2000: Oops!… I Did It Again World Tour
* 2001-2002: Dream Within a Dream Tour
* 2004: The Onyx Hotel Tour
* 2007: The M+M’s Tour
* 2009: The Circus Starring: Britney Spears

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Αλλα λές κι άλλα μου κάνεις ή Τι μου κάνεις μάνα μου ;;

Τα μηνύματα έρχονται από παντού: Περικόψτε τις δαπάνες, περιορίστε τις σπατάλες, νοικοκυρέψτε τη διαχείριση όλων των Οργανισμών του κράτους γιατί οι μέρες της χαράς και της ανεμελιάς πέρασαν, γιατί το καράβι βουλιάζει…
Το λένε οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, το λένε οι τράπεζες, το λέει η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση, το λένε οι πάντες.

Όμως στη Κηφισιά, την Πόλη των κήπων και των λουλουδιών, είναι φανερό ότι το μήνυμα δεν φτάνει… Εδώ συμπεριφερόμαστε όπως οι ταξιδιώτες του Τιτανικού.
Ο κ. Δήμαρχος ανακάλυψε, τον τελευταίο χρόνο της οκταετούς θητείας του, ότι έχει «ανάγκη συμβούλων» και χωρίς καμιά αναστολή προσλαμβάνει :
  1. «Τεχνικό σύμβουλο κατάρτισης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ» με αμοιβή 40.000 €
  2. «Τεχνικό σύμβουλο για την οργάνωση G.I.S» με αμοιβή 30.000€
  3. « Δύο τεχνικούς συμβούλους για κυκλοφοριακές μελέτες » με αμοιβή 45.000€ ο καθένας
  4. «Σύμβουλο για επιχειρησιακά προγράμματα δράσης» με αμοιβή 50.000€ Σημείωση: Ο Δήμος Κηφισιάς έχει πλήρη τεχνική υπηρεσία με τουλάχιστον 20 μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων και συγκοινωνιολόγο κάτοχο διδακτορικού !!
  5. «Σύμβουλο στρατηγικής επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε» με αμοιβή 30.000€
  6. «Σύμβουλο δημοσίων και ...........διεθνών σχέσεων» με αμοιβή 25.000€ Σημείωση: Ο Δήμος Κηφισιάς διαθέτει 2 δημοσιογράφους για τις δημόσιες σχέσεις του κ. Δημάρχου !!
  7. «Δύο συμβούλους για την κατάρτιση οικονομοτεχνικών μελετών με αμοιβή 40.000€ ο καθένας.
  8. 15 υπαλλήλους με σύμβαση Ι.Δ με κόστος 450.000€ συνολικά.

Σύνολο : 800.000€ ετησίως !! (270 εκ. δραχμούλες…)
Πόσα πάρκα, πόσες πλατείες, πόσοι παιδικοί σταθμοί, κ.α. μπορούν να κατασκευαστούν με αυτό το ποσό; Τι θα προσφέρουν στους Κηφισιώτες οι σύμβουλοι «στρατηγικής επικοινωνίας» η «διεθνών σχέσεων»; Ποιος δημόσιος οργανισμός διαθέτει τόσους συμβούλους; Γιατί δεν αξιοποιείται το υπάρχον προσωπικό του Δήμου; 750 υπαλλήλους διαθέτει από τους οποίους πολλοί είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων. Η απάντηση έχει 2 σκέλη :
I. Έρχονται Δημοτικές εκλογές και ετοιμάζεται ο στρατός (με χρήματα των Δημοτών ασφαλώς..)
II. Πρέπει να βολευτούν τα «ορφανά της Ρηγίλλης» που έμειναν στον αέρα !!
Ερώτηση:
1) Θα εγκρίνει αυτές τις σκανδαλώδεις προσλήψεις το υπουργείο Εσωτερικών, ο γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, το Υπουργείο Οικονομικών ;
2) Ο νέος Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Σαμαράς θα ανεχθεί να συνεχίζουν να λειτουργούν οι τοπικοί εκπρόσωποι του κόμματος του, όπως λειτούργησαν κάποιοι άλλοι , στην ΕΡΤ και σε άλλους οργανισμούς τις «λαμπρές» ημέρες που η Ν.Δ ήταν στην εξουσία ;
Πάνος Μπόζος
Μαθηματικός
Δημ. Σύμβουλος Κηφισιά

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η φαύλη ιστορία...





Όρισαν, λέει, επιτροπές,
Για να ’βρουνε ποιος φταίει
Για τα χαώδη ελλείμματα
Και τερατώδη χρέη…


Επιτροπές-αποτροπές!
Που, αντί για διαφάνεια,
Τα σκάνδαλα ανεπιστρεπτί
Θα σπρώξουν στην αφάνεια…


Κι αφού όλα τα σκάνδαλα
Κι όλους θα κουκουλώσουν
Τα τερατώδη ελλείμματα
Και τα χαώδη χρέη,
Χωρίς ουδέποτε να βρουν
Ποιος απ’ δαύτους φταίει,
Με τη ληστεία απ’ το λαό
Και πάλι θα πληρώσουν.


Γι’ αυτό, ενώ δεν άφησαν
Πέτρα πάνω στην πέτρα,
Για το λαό όλο πιο σκληρά
Ζητούν να πάρουν μέτρα…


Και πάει να γίνει πυρκαγιά
Η οδυνηρή απορία:
Πού τόσο θράσος βρίσκουνε
Και αφιλοτιμία
Μπόνους βαριά να απαιτούν
Απ’ τα’ άδεια τα ταμεία!
Για να γραφτεί, ως κάποιοι λέν,
Η φαύλη ιστορία!…


Παπα-Ηλίας

Http://papailiasyfantis.blogspot.com
http://papailiasyfantis.wordpress.com

Άνθρωπος του Νταλάρα, ο διοργανωτής των συναυλιών "Καζαντζίδη", που τσέπωσε το χρήμα...


Η Άννα Νταλάρα του δίνει όλες τις συναυλίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Μεγάρου...
Το δεξί χέρι του Γιώργου και της Άννας Νταλάρα είναι ο Ανδρέας Καραχάλιος που κατηγορείται ότι τσέπωσε πάνω από 1.000.000 ευρώ για 2 συναυλίες που έγιναν για φιλανθρωπικό σκοπό. Κι όμως ο Νταλάρας υποστηρίζει ότι έχει να τον δει και να μιλήσει μαζί του κάπου 2 μήνες.

Ο Τριανταφυλλόπουλος τον βρήκε στο τηλέφωνο. Αυτός δεν μπόρεσε να μιλήσει μαζί του και να τον ρωτήσει τι γίναν τα λεφτά από τις 2 συναυλίες; Ο Α. Καραχάλιος, πρώην σύζυγος της ηθοποιού Μαίρης Βιδάλη είναι ο...

...αποκλειστικός διοργανωτής εδώ και πολλά χρόνια όλων των συναυλιών του Νταλάρα. Η Άννα Νταλάρα, βουλευτής σήμερα του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο του έδινε τις συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής αλλά παντού και πάντα τον συνιστούσε ως διοργανωτή συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εταιρία του Καραχάλιου εξυπηρετεί και τα οικονομικά συμφέροντα του τραγουδιστή. Πως είναι δυνατόν λοιπόν έναν τόσο κοντινό του άνθρωπο ο κύριος Νταλάρας να μην τον βρίσκει να μας πει τι έγιναν τα λεφτά;...

nonews

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η Ελλάδα της ξενιτιάς στη συναυλία για το Στέλιο Καζαντζίδη

Παρά τα 73 του χρόνια, ο ομογενής Γιώργος Παύλου ήρθε από την Αγγλία μόνο για τη συναυλία, που έγινε στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη, στη Θεσσαλονίκη.


«Χωρίς τον Καζαντζίδη δεν υπάρχει τραγούδι», λέει κατηγορηματικά. Είναι η ζωή τους όλοι. Άνθρωποι που γεύτηκαν για λιγότερο, ή περισσότερο καιρό, το ψωμί της ξενιτιάς. Νιόπαντρα ζευγάρια, που έφευγαν με χάρτινες βαλίτσες για τη Γερμανία, το Βέλγιο, για όποια «γη της Επαγγελίας». Άνθρωποι που μεγάλωσαν και επέστρεψαν, ήταν εκεί. Άνθρωποι που έζησαν τη φτώχια, ήταν εκεί. Όλοι ήταν εκεί.


Το Καυτατζόγλειο στάδιο είχε κατακλυστεί, το βράδυ της Τετάρτης 23/09, από κόσμο. Ακόμη και πίσω από την εξέδρα. Χιλιάδες φωνές ενώθηκαν με τις φωνές των κορυφαίων ερμηνευτών: Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Δημήτρης Μητροπάνος, Πασχάλης Τερζής, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σταμάτη Φασουλή, πρόσφεραν ένα θέαμα αντάξιο των προσδοκιών τους.


Με το τραγούδι «Αυτή η νύχτα μένει» οι καλλιτέχνες εμφανίστηκαν όλοι μαζί επί σκηνής και ξεσήκωσαν το πλήθος. Μεταξύ των τραγουδιών μεσολάβησαν σκηνές από τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη. Η άλλοτε σύντροφός του στη ζωή και στο τραγούδι Μαρινέλα υποδέχτηκε το κοινό με τη ζεστή φωνή της.


Άλλωστε, η συναυλία έγινε με πρωτοβουλία της, με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο του τραγουδιστή, που «μίλησε» στις καρδιές των ανθρώπων.


Η εκπληκτική ερμηνεία έξι εκ των κορυφαίων τραγουδιστών της χώρας παρέσυραν το κοινό σε ένα μελωδικό ταξίδι, στη μνήμη, το χρόνο, τη μουσική.


Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Τα έσοδα να διατεθούν στο Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή», για την ενίσχυση ανέγερσης ξενώνα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.


Είχε προηγηθεί ανάλογη συναυλία, στις 18 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου η προσέλευση «άγγιξε» τα 60.000 άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι τέλους, παρά τη δυνατή βροχή.


http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=7331

Τώρα στη "Ζούγκλα" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η έρευνα για τη συναυλία Καζαντζίδη


Αυτη τη στιγμη, στην εκπομπή "Ζούγκλα" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, συζητιέται το θέμα για τις 2 συναυλίες που έγιναν στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη τον περασμένο Σεπτέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα έσοδα που προορίζονταν σε φιλανθρωπικούς σκοπους έκανα φτερά !!

Ηδη έχουμε ακούσει ότι ο διοργανωτής της συναυλίας Ανδρέας Καραχάλιος εισέπραξε 1.100.000 ευρω είχε έξοδα 1.050.000 ευρω και οι 50 χιλιάδες ήταν η πληρωμή του !!!...
Επομένως δεν έμειναν λεφτα για να πάνε στο ίδρυμα ΑΡΩΓΗ. 
Ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος και οι καλεσμένοι υποστηρίζουν ότι τα έσοδα είναι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο. Ο Καραχάλιος τη Δευτέρα στη Ζούγκλα τηλεφωνικά υποστήριξε ότι η ΑΡΩΓΗ πήρε 140.000 ενω το ίδρυμα λέει ότι δεν έχει πάρει ούτε ευρω ...


Η υπόθεση βρωμάει και μας θυμίζει τις ανάλογες συναυλίες που έκανε ο Καζαντζίδης στις ΗΠΑ το 1962 και έπεσε στα χέρια μαφιόζων, όπου πήραν όλα τα λεφτά ομοίως και τότε !! Ισως γι'αυτο μετα απο 3 χρόνια κατέβηκε οριστικά απο τα πάλκα ...
Στη σημερινή υπόθεση εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκτος απο τον διοργανωτή Καραχάλιο, ο Δήμαρχος Αχαρνών, κάποια κυρία Βίκυ Ελλιοτ απο το ίδρυμα ΑΡΩΓΗ που βρίσκεται στο Δήμο Αχαρνών και ασφαλώς η Μαρινέλλα, ο Γ.Νταλάρας και ο Σ.Φασουλής.

Τώρα μιλάει ο Γ.Νταλάρας και απο τα πολλα και χρήσιμα που μαθαίνουμε είναι ότι στα έξοδα συμπεριλαμβάνονται : Μουσικοί, ήχος, φώτα, το γήπεδο, γραφείο παραγωγής, διαφημίσεις, ΑΕΠΙ κλπ
Επίσης είπε ότι οι 6 τραγουδιστές δεν πληρώθηκαν (ουτε ευρω φαντάζομαι !!)
Λεπτομέρεια : Ο Καραχάλιος είναι ο επι 20ετίας διοργανωτής συναυλιών του Νταλάρα και της Μαρινέλλας ..........

Της Μπήλιως το κάγκελο ...




Με προβολές διαφημιστικών spots και τυμπανοκρουσίες που απορρέουν από το υπέρμετρο θράσος, διαφημίζουν την επάνοδο της Μπήλιως Τσουκαλά στην τηλεόραση. Και μας προτρέπουν να τη δούμε τη Δευτέρα 18 του μήνα... Πώς όμως, που εμείς μπροστά μας βλέπουμε εφιαλτικά τα 176.000 ευρώ που κάθε χρόνο εισπράττει για δύο ώρες πρόγραμμα... Όταν από όλους τους άλλους Έλληνες, ζητάνε περικοπές μισθών, συντάξεων, έως και του οξυγόνου που αναπνέουμε...
Γι αυτούς κύριε Παπανδρέου τα έχετε, για να τους τα δώσετε;
΄Η αποφασίσατε να τα παίρνετε από μας, για να τα δίνετε σ’ αυτούς;
Σ’ αυτούς του 200 τηε ΕΡΤ. Τους κλώνους του Ρουσσόπουλου.
Που με τον τρόπο σας και σεις τους ...σκεπάζετε να μην ¨κρυώσουν¨ και τους προστατεύετε.
Και αυτούς και τους άλλους 200 των οργανισμών που ελέγχονται από το δημόσιο. Τελικά, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;
Εσείς κύριε πρωθυπουργέ ή ο κ. Γερουλάνος ;
Γιατί, άλλα λέτε εσείς ( και απ’τη βουλή μάλιστα ) και άλλα λέει αυτός.
Αυτός τους παρέχει .........
κάλυψη. Και μαλώνει εμάς που παραπονιόμαστε.
Τελικά θα μας πείτε ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;
Μήπως οι 200 της ΕΡΤ και οι διάφορες διαπλοκές που κουβαλάνε πίσω τους; Τα διάφορα συμφέροντα που ακόμα δεν τα αγγίξατε; Παρόλο που πριν τις εκλογές, λέγατε, ότι…¨ Δεν χρωστάτε σε κανέναν ¨ . Αμ, δε…
Ή το είχατε ξεχάσει, φαίνεται, ή μας δουλεύατε….Με σιγουριά για το δεύτερο.
Βγαίνει λοιπόν η κα. Μπήλιω Τσουκαλά ξανά στον αέρα ….Γεγονός σημαντικό!
Με τι κύριε πρωθυπουργέ; Με 176.000 ευρώ τον μήνα; Για δυο ώρες την ημέρα επί 9 μήνες το χρόνο; Γιατί τους άλλους τρεις, είναι στο πεντάστερο ξενοδοχείο της, της Πάρου… 9 μήνες λοιπόν, εκτός Σαββατοκύριακα….
Δηλαδή για δυο ώρες εισπράττει η κυρία αυτή 978 ευρώ. Για να βγαίνει τα μεσημέρια και να μπεμπεκίζει , να κάνει σαρδάμ και να πετάει μαργαριτάρια. Να προσπαθεί να επιβάλει, την άκρως αντιτηλεοπτική της παρουσία, με τα ως άνω αναφερόμενα ( και όχι φυσιογνωμικά που δεν θα αρνηθώ ότι είναι γλυκιά ) ως στυλ και προσωπικό ύφος….
Μα το να λες ένα μάτσο μαλ….ς κάθε μεσημέρι, δεν είναι στυλ . Είναι έλλειψη παιδείας και σοβαρότητας…..
Με προσκεκλημένους, τους ίδιους και τους ίδιους. Δεκαπέντε ονόματα καλλιτεχνών που συνεχώς ανακυκλώνει. Ονόματα που τα επιβάλλουν οι δισκογραφικές εταιρείες. Έναντι ποιου ανταλλάγματος; Αναρωτήθηκε κανείς;
Και πέρα από αυτό…Παλαιοτέρα, μια τέτοια εκπομπή, αλλά και όλες τις άλλες, από την εποχή του Γιώργου Παπαστεφάνου και δώ, τις εκπομπές τις ετοίμαζαν οι ίδιοι, οι παρουσιαστές.
Για ρωτήστε τον κ. Παπαστεφάνου, την κα. Γκουντούνα και άλλους συναδέλφους, είχαν στην διάθεσή τους, τις στρατιές των υπαλλήλων, που έχει σήμερα η κυρία Μπήλιω Τσουκαλά; Για να της ετοιμάζει ο ένας τον καφέ, ο άλλος να της κρεμάει το σακάκι, η τρίτη να τηλεφωνάει στον καλλιτέχνη, ο τέταρτος να της γράφει τις ερωτήσεις, ο πέμπτος να υποδέχεται τον φιλοξενούμενο και να τον οδηγεί στο μακιγιάζ, ο έκτος να της κάνει μασάζ και να την χαλαρώνει;

Ο αείμνηστος Φρέντυ Γερμανός, έβγαινε με το μικρόφωνο και έκανε ο ίδιος τις εξωτερικές συνεντεύξεις που θα χρειαζόταν για το ¨ Αλάτι και Πιπέρι ¨ και για τις άλλες του εκπομπές…Με συνθήκες πολύ πολύ πιο δύσκολες από σήμερα.
Ποια είναι αυτή η κυρία επιτέλους, για να θέλει μια στρατιά υποτακτικών; Εάν βάλετε τις αμοιβές των….συνεργατών της. Τον χρόνο χρήσης του στούντιο, τα μεροκάματα των εικονοληπτών, λοιπών τεχνικών, σκηνοθέτη και όλους τους άλλους, τα τηλέφωνα, τα διάφορα…. ¨ πάγια ¨ έξοδα, συν τα χίλια ευρώ μεροκάματό της, θα δείτε ότι η εκπομπή αυτή, κοστίζει 15.000 ευρώ την ημέρα Χ 22 ημέρες τον μήνα, = 330.000….Χ 9 μήνες = 2.970.000 ευρώ!
Τα βγάζει αυτά τα λεφτά η εκπομπή;
Τα ξέρει αυτά ο κ. Γερουλάνος, κύριε Πρωθυπουργέ;
Που επειδή ήταν φίλος σας, και φίλος του νεαρού πρίγκιπα (!) υιού του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου, τον κάνατε και….Υπουργό Πολιτισμού;
Τι ξέρει ο κύριος Γερουλάνος, άλλο, από το να τρώει τα λεφτά του μπαμπά του, στην Ζυρίχη, στο Σαιν Μόριτζ και στα άλλα θέρετρα; Πότε δούλεψε;
Και πότε ενημερώθηκε γύρω από τα τηλεοπτικά; Από ανθρώπους που να γνωρίζουν;
Δεν έχουμε τίποτα, απολύτως τίποτα, με την κυρία Μπήλιω Τσουκαλά.
Με τις 176.000 ευρώ έχουμε. Τα οποία βγαίνουν από την τσέπη των ασθενέστερων κοινωνικά τάξεων. Από τους ανθρώπους των 700 !!! Ευρώ τον μήνα….Αυτά με ενοχλούν. Και όχι αυτή, καθ’αυτή η κυρία Τσουκαλά.
Με συμπάθεια για τις αλήθειες που πονάνε.
Περισσότερο εμάς Μπήλιω μου….. 



ΛΥΣΙΑΣ 
[ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ]
Ο τίτλος δικος μας

Ξεπουλάνε σε ιδιώτη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο !!!



Μόνο η Ακρόπολη έχει μείνει, το Σούνιο, η Κνωσσός και τα διυλιστήρια Λάτση και Βαρδινογιάννη !! Α ναι, νομίζω και η ΙΟΝ η σοκολατοβιομηχανια της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει φάει ένα "κόλλημα" και δε θέλει να την πουλήσει ... Επίσης να συμπληρώσουμε το Φαράγγι της Σαμαριάς με 5-10 χιλιάδες εισιτήρια τη μέρα, το Posodonio και τα Αστέρια του Παπαργυρόπουλου !! Μιλάμε για τις μεγάλες και κερδοφόρες, γιατί μία προβληματική όπως ο ΟΣΕ, δεν την παίρνει ο αλλος και να του τη χαρίζουνε ...

34 % ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ MANAGEMENT ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΒΕΡΤΑ ΚΙ ΑΝΟΙΧΤΑ 101 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ !!!

Υπ'όψιν ότι μέσα στις γιορτές το ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!
(Δυστυχως δεν ηχογραφησα το ντοκουμεντο ...)

Ειναι το 2ο αντεθνικό βήμα που τολμά ο Γιωργάκης, μετα την αναγγελία ότι θα δίνει αβέρτα ιθαγένειες στους μετανάστες που πήγαν στο σχολειό !! Με τις λοβιτούρες που ακούμε κάθε ώρα (οχι καθε μερα...) και με τα γατόνια που υπάρχουν στη χώρα, δεν θα αλωθεί κι αυτος ο χώρος και δεν θα δίνουν χαρτιά, οτι ο τάδε έχει φοιτήσει στο δημοτικό και στο γυμνασιο ενω αυτος δεν θα ξέρει ουτε που πεφτει η Ελλάδα αλλα πουλώντας 10 κιλα χασίσι θα πληρώνει το κύκλωμα και θα γίνεται Ελληνας ;; ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΩΡΕ ;;

(συντροφια τα μπογαλακια μας και δρομο...)

STOP CARTEL

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Οι πρώτες 100 μέρες ...


Ένα άγνωστο κείμενο για τους Ρεθεμνιώτες μουσικούς Λευτέρη Δασκαλάκη και Αντώνη Καρεκλά του 1968.




Rethemnos.gr


“…Νομίζω πως με το ίδιο καράβι, που ένα γαλήνιο δειλινό του Οκτωβρίου ξεκινούσαμε από τον Πειραιά για το Ηράκλειο της Κρήτης, εταξιδέψαμε κάποτε από τη Μασσαλία στο Αιάκειο της Κορσικής. Το πλοίο μας έφερε ξανά ολοζώντανες τις αναμνήσεις εκείνου του ταξιδιού. Ήταν θυμούμαι, ένα ταξίδι μοναδικό. Και η μνήμη του αρρενωπού νησιού της Μεσογείου, που τη μορφή του συμπύκνωσε κατά κάποιον τρόπο ανεπανάληπτα ή προσωπικότητα του Μεγάλου Ναπολέοντος, μας προετοίμασε για την επαφή με το δικό μας, επίσης αρρενωπό και δυνατό νησί. Αν η Κρήτη δεν έδωκε στην Ελλάδα ένα Μεγάλον Ναπολέοντα, έγραψε στην ιστορία μας μια σειρά από αγνούς και θερμούς αγωνιστές της Ελευθερίας, που, ανώνυμοι οι πολλοί, σεμνά ιστορημένοι οι λίγοι, εβεβαίωσαν τη λεβεντιά της Κρητικής γης και την Ελληνικότητά της. Και αν η Κρήτη είναι βέβαια απαλώτερη από την Κορσική, δεν παύει να είναι αρρενωπή, περήφανη και πιο όμορφη.
Βέβαια, κι’ εκαμαρώναμε ήδη εκ προοιμίων τη λιγεράδα και την ομορφιά των ανθρώπων της Κρήτης, εκείνη τη σβελτωσύνη, που τους επιτρέπει η σπαθάτη κορμοστασιά τους. Και ακούγαμε ευχάριστα, οικειωμένοι άλλως τε με αυτήν από την σχεδόν όμοια λαλιά της δικής μας ιδιαίτερης πατρίδας, της Νάξου, τη χαρακτηριστική, την τραγουδιστή ομιλία τους. Το πλοίο μας, η “Μεγαλόνησος Κρήτη”, μας φαίνονταν σαν μια μικρογραφία του νησιού, που το άλλο πρωϊνό θα πατούσαμε τα ιερά χώματά του.


Όταν ο καλός μας φίλος συνεπιβάτης, ο λεβέντης Κρητικός Μανώλης Φούμης, την αυγή μας έδειχνε και μας ονομάτιζε τα Κρητικά βουνά και τις Κρητικές ακρογιαλιές και μας ξεναγούσε ήδη από το πέλαγος στην ωραία πατρίδα του, είχαμε την αίσθηση πως θα περιηγηθούμε σε λίγο τόπον που τον γνωρίζουμε. Και όλοι οι Έλληνες πρέπει να την γνωρίζουν την Κρήτη”.


“Μια βραδυά στο γραφικό λιμανάκι του Ρεθύμνου, συντροφευμένοι από δυο καλούς μας φίλους, γνήσιους Κρητικούς, τους κυρίους Κώσταν Αρχοντάκην και Σταύρον Σαραβελάκην, απολαύσαμε κατανυχτικά τις περίφημες Κρητικές “μαντινάδες”. Στη μικρή ταβερνίτσα του, ο θαυμάσιος εκείνος τύπος, ο Λευτέρης Δασκαλάκης, αφού μας περιποιήθηκε απλά, αλλά εγκάρδια με χταποδάκι ψητό και με μπουγιαμπέσα, κάθησε κοντά μας με το λαγούτο του κι’ άνοιξε απαλά απαλά στην αρχή το τραγούδι της Κρήτης, τη “μαντινάδα”.


Σε λίγο ήρθε να τον συντροφέψει, περίφημος κι’ αυτός τύπος – ένα περίεργο κράμα ήρωα του Χάμσουν και του Ντοστογιέφσκι – ο γερο-λυράρης Αντώνης Καρεκλάς. Πότε δάκρυα, πότε ευφρόσυνη χαρά φώτιζε τα πρόσωπά μας, όπως ακούγαμε τους δυο τραγουδιστές κι’ ακόμη όπως τους βλέπαμε να χαϊδεύουν ή να χτυπούν τα μουσικά όργανά τους, να δένονται μαζί τους σαν να ήταν σάρκα τους. Όταν πολύ αργά τη νύχτα αποχαιρετούσαμε τους δυο τραγουδιστές και το απαλό πρωτοβρόχι ράντιζε τις πλάκες του μικρού λιμανιού και τις έκανε να λάμπουν, είχαμε την αίσθηση του ανεπανάληπτου. Ποιος ξέρει, αν ποτέ πια θα μας δοθεί η χάρη να ξανακούσουμε το τραγούδι τους!…”


του Πέτρου Γλέζου

cretan music - mantinades