Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Αλλα λές κι άλλα μου κάνεις ή Τι μου κάνεις μάνα μου ;;

Τα μηνύματα έρχονται από παντού: Περικόψτε τις δαπάνες, περιορίστε τις σπατάλες, νοικοκυρέψτε τη διαχείριση όλων των Οργανισμών του κράτους γιατί οι μέρες της χαράς και της ανεμελιάς πέρασαν, γιατί το καράβι βουλιάζει…
Το λένε οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, το λένε οι τράπεζες, το λέει η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση, το λένε οι πάντες.

Όμως στη Κηφισιά, την Πόλη των κήπων και των λουλουδιών, είναι φανερό ότι το μήνυμα δεν φτάνει… Εδώ συμπεριφερόμαστε όπως οι ταξιδιώτες του Τιτανικού.
Ο κ. Δήμαρχος ανακάλυψε, τον τελευταίο χρόνο της οκταετούς θητείας του, ότι έχει «ανάγκη συμβούλων» και χωρίς καμιά αναστολή προσλαμβάνει :
  1. «Τεχνικό σύμβουλο κατάρτισης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ» με αμοιβή 40.000 €
  2. «Τεχνικό σύμβουλο για την οργάνωση G.I.S» με αμοιβή 30.000€
  3. « Δύο τεχνικούς συμβούλους για κυκλοφοριακές μελέτες » με αμοιβή 45.000€ ο καθένας
  4. «Σύμβουλο για επιχειρησιακά προγράμματα δράσης» με αμοιβή 50.000€ Σημείωση: Ο Δήμος Κηφισιάς έχει πλήρη τεχνική υπηρεσία με τουλάχιστον 20 μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων και συγκοινωνιολόγο κάτοχο διδακτορικού !!
  5. «Σύμβουλο στρατηγικής επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε» με αμοιβή 30.000€
  6. «Σύμβουλο δημοσίων και ...........διεθνών σχέσεων» με αμοιβή 25.000€ Σημείωση: Ο Δήμος Κηφισιάς διαθέτει 2 δημοσιογράφους για τις δημόσιες σχέσεις του κ. Δημάρχου !!
  7. «Δύο συμβούλους για την κατάρτιση οικονομοτεχνικών μελετών με αμοιβή 40.000€ ο καθένας.
  8. 15 υπαλλήλους με σύμβαση Ι.Δ με κόστος 450.000€ συνολικά.

Σύνολο : 800.000€ ετησίως !! (270 εκ. δραχμούλες…)
Πόσα πάρκα, πόσες πλατείες, πόσοι παιδικοί σταθμοί, κ.α. μπορούν να κατασκευαστούν με αυτό το ποσό; Τι θα προσφέρουν στους Κηφισιώτες οι σύμβουλοι «στρατηγικής επικοινωνίας» η «διεθνών σχέσεων»; Ποιος δημόσιος οργανισμός διαθέτει τόσους συμβούλους; Γιατί δεν αξιοποιείται το υπάρχον προσωπικό του Δήμου; 750 υπαλλήλους διαθέτει από τους οποίους πολλοί είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων. Η απάντηση έχει 2 σκέλη :
I. Έρχονται Δημοτικές εκλογές και ετοιμάζεται ο στρατός (με χρήματα των Δημοτών ασφαλώς..)
II. Πρέπει να βολευτούν τα «ορφανά της Ρηγίλλης» που έμειναν στον αέρα !!
Ερώτηση:
1) Θα εγκρίνει αυτές τις σκανδαλώδεις προσλήψεις το υπουργείο Εσωτερικών, ο γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, το Υπουργείο Οικονομικών ;
2) Ο νέος Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Σαμαράς θα ανεχθεί να συνεχίζουν να λειτουργούν οι τοπικοί εκπρόσωποι του κόμματος του, όπως λειτούργησαν κάποιοι άλλοι , στην ΕΡΤ και σε άλλους οργανισμούς τις «λαμπρές» ημέρες που η Ν.Δ ήταν στην εξουσία ;
Πάνος Μπόζος
Μαθηματικός
Δημ. Σύμβουλος Κηφισιά

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades