Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Το παράκανε ο χάρος...

Απο τη χθεσινή κηδεία του Μανώλη Ρασούλη. 
(φωτο Κ.Δήμος)
Πέρσυ ήταν μια χρονιά που χάσαμε πολλούς ανθρώπους της μουσικής και της τέχνης γενικότερα.... Το ίδιο ξεκίνησε και φέτος η χρονιά, ο χάρος πλέον το παράκανε...

Τον Γενάρη μας άφησε ο Γιάννης Σταματίου ο Σπόρος, σε ηλικία 78 χρόνων και ο συνθέτης Στράτος Καμενίδης, το Φλεβάρη ο μεγάλος κλαρινίστας Γιάννης Βασιλόπουλος και ο Γιάννης Καραμπεσίνης και χθες κηδεύτηκε ο Μανώλης Ρασούλης, ο στιχουργός που σημάδεψε το λαϊκό και έντεχνο τραγούδι των τελευταίων δεκαετιών.

Μέσα στο 2010 έφυγαν απο τη ζωη, ο κλαρινίστας Κώστας Σεβαστάκης, ο Σπύρος Ευσταθίου, ο Γιάννης Αγγέλου, η Δούκισα και ο Μίμης Γκιουλέκας
Εφυγαν ακόμα οι μουσικοί της Κρήτης, Γιώργης  Φραγγεδάκης (και οργανοποιός), Λεωνίδας Κλάδος, Γιώργος Φοβάκης ( Φοβογιώργης), Μιχάλης Μπακατσάκης, Στέλιος Γ.Λαϊνάκης, και Στέφανος Κασωμένος.
 
Απο το χώρο του τραγουδιού επίσης ο Μάνος Ξυδούς στις 13 Απρίλη 57 χρονων, ο στιχουργός Μίμης Θειόπουλος, ο Κώστας Καφάσης στις 12 Οκτώβρη, η Καίτη Χωματά στις 24 Οκτώβρη 64 χρόνων, και ο Λάκης Αλεξάνδρου στις 21 Νοέμβρη.

Και απο τον ευρύτερο χώρο της τέχνης, το 2010 έφυγαν απο τη ζωή, στις 4 Φλεβάρη ο Κώστας Αξελός 86 χρόνων, στις 18 Απρίλη η Αννα Καλουτά 92 χρονων, ο Ανδρέας Βουτσινάς στις αρχες Αυγούστου, η Γκιζέλα Ντάλι 70 χρ. στις 10 Σεπτέμβρη, ο Γιάννης Δαλιανίδης στις 16 Οκτώβρη 87 χρόνων, η Σμάρω Στεφανίδου στις αρχές Νοέμβρη, πλήρης ημερών στα 97 της, ο Γιώργος Φούντας 85 χρονών, η Τασώ Καββαδία στις 18 Δεκέμβρη 91 χρόνων, ο Νίκος Παπατάκης στις 22 Δεκέμβρη, 92 χρονων και ο θεατρικός επιχειρηματίας Γιώργος Λεμπέσης σε ηλικία 80 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades