Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

"Έφυγε" η Φωτεινή Μαυράκη


Σε ηλικία 69 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στον Ίασμο Ν. Ροδόπης η Μαρία Κιορ Αλή Ογλού όπως ήταν το πραγματικό της όνομα ή Φωτεινή Μαυράκη το όνομα με το οποίο έγινε ευρέως γνωστή. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, με πολλά προβλήματα υγείας και έχοντας για συντροφιά τον έναν από τους τρεις γιους της, μία από τις δημοφιλέστερες φωνές του πάλκου τη δεκαετία του '60, σίγησε για πάντα. 

Η σχέση της με τον Ίασμο ανάγεται χρόνια πριν, όταν επέστρεψε εκεί, σε ένα σπίτι – ερείπιο, στο οποίο έμεινε για αρκετό διάστημα, ουσιαστικά μοιράζοντας το χρόνο της ανάμεσα σε Ίασμο και Θεσσαλονίκη. 

Η τραγουδίστρια, με τα μεγάλα δισκογραφικά σουξέ, όπως «Μουσαφιραίοι είμαστε σε αυτή την κοινωνία», «Έφυγες αγάπη μου», «Απόψε κλαίει ο ουρανός», «Καθένας με τον πόνο του», «Χίλιες φωτιές» και «Επανέρχομαι», περιμένει πώς και πώς μία φορά την εβδομάδα την επίσκεψη της κοπέλας από την Πρόνοια για να αντλήσει δύναμη. 

«Κάθε εβδομάδα έρχεται σπίτι μία κοπέλα από την Πρόνοια. Έχω και τρία παιδιά που μου στέκονται, αλλά έχουν μεγάλες οικογένειες και είναι πνιγμένα στα δάνεια. Τότε που δούλευα ήμουν συνεπής και πλήρωνα, αλλά τώρα δεν είμαι σε θέση…» λέει και ξεσπάει σε δάκρυα. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω. Το παλεύει με όσες δυνάμεις τις έχουν απομείνει: «Μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία, πότε στο αντικαρκινικό στον "Αγιο Σάββα", πότε στου Μεταξά ή στο Θριάσειο. Κάθε λίγο και λιγάκι πέφτει το οξυγόνο και παθαίνω λοιμώξεις του αναπνευστικού…». Ένα πλάσμα γεμάτο ευαισθησίες, η Φωτεινή Μαυράκη νοιώθει άσχημα για την κατάστασή της, γιατί όσο εργαζόταν ήταν πάντα κυρία σε όλες τις υποχρεώσεις της και τώρα αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Πέρασαν κιόλας 17 χρόνια από τότε που ανέβηκε στο πάλκο για τελευταία φορά κι όμως, οι θαυμαστές της ακόμα τη θυμούνται», έγραφαν τα δημοσιεύματα το 2012. 

 http://www.xronos.gr/detail.php?ID=95614

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades