Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Τα δύο τραγούδια του Βαγγέλη Περπινιάδη που δεν είπε ο Νταλάρας...

 

Ο Γιώργος Νταλάρας, ξεκίνησε το 1965 σε ηλικία 15 χρονών, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας στο πάλκο «Στου Στελλάκη», με τον βετεράνο Στελιο Περπινιάδη και τον γιο του Βαγγέλη στο Χαϊδάρι.

Ο Βαγγέλης Περπινιάδης, φίλος του πατέρα του Γ. Νταλάρα, προσπάθησε να τον βοηθήσει να μπει στην δισκογραφία. Του έγραψε δύο τραγούδια και του πρότεινε να τα ηχογραφήσουν σ’ένα στούντιο στα Εξάρχεια. Ο 17χρονος Γ.Νταλάρας καθώς πηγαίνει στο στούντιο την ημέρα που θα ηχογραφούσαν τα τραγούδια, δύο άρματα μάχης είχαν σταθμεύσει προς το μέρος της Στουρνάρη. Προς την άλλη κατεύθυνση επικρατούσε η ίδια εικόνα.

Ήταν Παρασκευή 21 Απριλίου 1967, η ημέρα που η στρατιωτική χούντα κατέλαβε την εξουσία, γεμίζοντας το κέντρο της Αθήνας με τανκς. Έτσι λοιπόν, δεν κατάφερε να πάει στο στούντιο. Η ηχογράφηση ματαιώθηκε και δεν γράφτηκαν ποτέ αυτά τα τραγούδια. Από την αυτοβιογραφία του Βαγγέλη Περπινιάδη μαθαίνουμε οτι αυτά τα δύο τραγούδια ήταν το «Μπροστά στα σκαλοπάτια σου» ένα κανταδορίστικο χασάπικο και το «Πάντα σε φίλους πίστευα» ένα ζεϊμπέκικο.
Πηγή: http://www.dalaras.gr/138/
Φωτό: Β. Περπινιάδης, Ρία Νόρμα & Γ. Νταλάρας (1967)

ΠΗΓΗ: youtube

Σχόλιο R.C.
Δεν θέλουμε να γίνουμε μίζεροι, όμως το ζεϊμπέκικο σε στυλ Β.Περπινιάδη, Καζαντζίδη και Ταλιούρη δεν θα μπορούσε με τίποτα να το πει αξιόπιστα ο Νταλάρας...

Σχόλιο 2
Ο Γ.Ν. είναι γεννηθείς του 1949 άρα το 1965 ήταν 16 χρόνων και το 1967 ήταν 18. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades