Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Εδω το Eurostat εκει το Eurostat, που είν' το Eurostat ;;

"Ανώμαλη προσγείωση" είχαν στην Αθήνα οι κοινοτικοί υπάλληλοι της Eurostat, που ήρθαν στην Αθήνα για να ψάξουν επί τρεις μέρες τους λογαριασμούς τους κράτους, και να βρουν πώς μπορεί να διπλασιάζεται ξαφνικά στη χώρα μας το δημόσιο έλλειμμα, από … 6% του ΑΕΠ σε 12%.

«Έπεσαν από τα σύννεφα» όμως, επειδή δεν βρήκαν κανέναν στις αρμόδιες υπηρεσίες, που να μπορεί να τους δώσει την ενημέρωση που χρειάζονταν!

Αν και όλοι στο υπουργείο Οικονομικών ανέμεναν το κλιμάκιο της Eurostat–μάλιστα o υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως «τους αναμένουμε με ανοιχτά βιβλία»- μόλις επισκέφτηκαν την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τους περίμενε ψυχρολουσία.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανόλης Κοντοπυράκης δεν είναι πια στη θέση του («τον έφυγαν νύχτα» χωρίς να προλάβει καν να παραδώσει καθήκοντα), το «σύστημα» γύρω από τον τέως ΓΓ έχει παροπολιστεί και ουδείς αρμόδιος αξιωματούχος είχε οριστεί για να αναλάβει να συνομιλήσει με τους κοινοτικούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους οι ελεγκτές της Eurostat, τους προτάθηκε να μεταβούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Εκεί τους έγινε μια πρώτη ενημέρωση, η οποία όμως δεν μπορούσε να καλύψει τα ζητήματα του υπολογισμού του ύψους της «άσπρης τρύπας» του προϋπολογισμού του 2008 (των «πλεονασμάτων» δηλαδή των ΟΤΑ, των δημοσίων επιχειρήσεων και άλλων φορέων του δημοσίου), που την υπολογίζει αποκλειστικά η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το κενό της ενημέρωσης προσπάθησε να καλύψει –ως ένα μέρος μόνο- ο ειδικός Γραμματέας ΔΕΚΟ, Αιμίλιος Στασινάκης.

η συνέχεια στο ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades