Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Βρέθηκε ο Μανέτας !!

Χθες ήταν μια σημαντική μέρα για τους φίλους του ρεμπέτικου !! Σε ρεμπέτικο ιντερνετικό φόρουμ, εμφανίστηκε ο εγγονός του Γιώργου Μανέτα, πρωτοπόρου μπουζουξή απο την πρώιμη εποχή του ρεμπέτικου και οπωσδήποτε μια δεκαετία (δικη μας υπόθεση) πριν απο το Μάρκο.
Σύγχρονος του Μαρίνου του Μουστάκια, του Σκριβάνου, του Αϊβαλιώτη, του τυπογράφου Σκούρτη, του Χαρίλαου Κηρομύτη, του πατέρα του Ζαμπέτα και άλλων.
Το όνομα του έχει αναφερθεί απο ρεμπετολόγους και σαν Θανάσης, αλλα απο το φίλο ερευνητή Σταύρο Κουρούση ξέραμε ότι ήταν Γιώργος, πράγμα που δε φαίνεται να αναιρεί ο εγγονός του !!
Ηδη ο προαναφερθείς Σταύρος, ήρθε σε επαφή πήρε στοιχεία και σύντομα θα δημοσιευθούν είτε σε δισκογραφική έκδοση του Charles Howard, είτε απο το Λαϊκό Τραγούδι όπου αρθρογραφεί.
Παρακάτω το μύνημα του Κώστα Ο.Π. εγγονού του Γιώργου Μανέτα :

Κωστας Ο.Π.

Παλιες ηχογραφησεις με τον Μανετα

Η μητερα μου ηταν κορη του Μανετα και με συγκινηση διαβασα τα περι πρωτης ηχογραφησεως κλπ. Ποιος μπορει να με βοηθησει να βρω ενα αντιγραφο αυτης και ισως και αλλων ηχογραφησεων του παππου μου; Που υπαρχουν αλλα στοιχεια (βιβλια, εφημεριδες της εποχης) για τις δραστηριοτητες του στο χωρο του ρεμπετικου;

Ρεμπέτικο Φόρουμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades