Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Μυρίζει το ψαχνό ο Grimaldi !!! Μπράβο κουμπάρε !!!

Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή του βρίσκεται το ναυπηγικό πρόγραμμα του Ομίλου Γκριμάλντι που είναι και μεγαλομέτοχος στις Μινωικές Γραμμές. Το περασμένο Σάββατο καθελκύστηκε στα ιταλικά ναυπηγεία Castellammare di Stabia το «Cruise Olympia». Πρόκειται για το αδελφό πλοίο του «Cruise Europa» το οποίο από τα μέσα Οκτωβρίου είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Αγκόνα. Η παραλαβή του πλοίου έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2010.
Νονά του «Cruise Olympia», η Maria Consuelo Fuduli Grimaldi, αδελφή του Emanuele Grimaldi, προέδρου της Minoan Lines.
Με το «Cruise Olympia» ολοκληρώθηκε το ναυπηγικό πρόγραμμα του Ομίλου Γκριμάλντι για την κατασκευή τεσσάρων τέσσερα cruise ferries. Τα άλλα δύο έχουν δρομολογηθεί στη γραμμή Ιταλία - Ισπανία.
Έχει μήκος 225 μέτρα και 31 μέτρα πλάτος. Η μεταφορική ικανότητα για φορτηγά είναι 3.000 lanes meters, ενώ μπορεί να μεταφέρει και 250 αυτοκίνητα.
Έχει μεταφορική ικανότητα 3.000 επιβατών. Η υπηρεσιακή του ταχύτητα είναι 28 κόμβοι και καλύπτει σε 22 ώρες τη διαδρομή Αγκόνα- Ηγουμενίτσα - Πάτρα.

Πλοία αυτού του τύπου, με μεγαλύτερα χωρητικότητα οχημάτων αποτελούν την απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει τον κλάδο λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων. Περισσότερα φορτηγά σημαίνει περισσότερα έσοδα για την εταιρεία.
Οι Μινωικές θα ανανεώσουν σταδιακά όλο τον στόλο τους αγοράζοντας πλοία με διπλάσιο γκαράζ , δηλαδή με 3-4.000 γραμμικά μέτρα.
Ο Όμιλος Grimaldi αντιπροσωπεύει μία από τις πιο δυναμικές ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, μαζί με θυγατρικές του: Atlantica, Inarme, ACL, Malta Motorways of the Sea, Finnlines καθώς επίσης και τη Minoan Lines. Ο Εμμανουέλε Γκριμάλντι έχει επισημάνει ότι τα terminals στην Ηγουμενίτσα ή στην Πάτρα μπορούν να έχουν ενδιαφέρον για τις Μινωικές Γραμμές. Και αυτό γιατί με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, η Ηγουμενίτσα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο κλειδί στην μεταφορά φορτίου από τα Βαλκάνια και την Τουρκία στην Αδριατική και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΟ

Κυττα ρε !! Τον κάναμε μάγκα οι Κρητικοί και τώρα του μυρίσανε τα τέρμιναλς της Ηγουμενίτσας .. δηλαδή κάναμε την Εγνατία για τον Γκριμάλντι και την οικογένεια του ... φτου σου γκαντέμω τύχη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades