Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Εκτενής αναφορά-παρουσίαση του δίσκου-βιβλίου για τη μουσική της Σάμου στις 78 στροφές


Στην χθεσινή "Καθημερινή" του Σαββάτου 19 Σεπτέμβρη, είδαμε εκτενές αφιέρωμα στη σελίδα 5 του ένθετου ΖΩΗ-ΤΕΧΝΗ, στην έκδοση των ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ με τίτλο "Η Σάμος στις 78 στροφές" που επιμελήθηκε ο Νίκος Διονυσόπουλος. Αναφερθήκαμε ήδη κι εμεις απο εδω για τη δουλειά αυτη που είναι πολυ ξεχωριστή ενω τα συμπαρομαρτούντα της που αφορούσαν μία κόντρα με τον ιντερνετικό τόπο rebetiko.sealabs περάσαμε στα ψιλα για να μην πολώσουμε το κλίμα ...
Να ξαναπούμε λοιπον αφου είναι πια ιστορία ... ότι με αφορμή το "ανέβασμα" των τραγουδιών της έκδοσης αυτης, στο παραπάνω web-site, έγινε καταγγελία στην ΑΕΠΙ και μετα απο ολιγοήμερο κλείσιμο του, έγινε διακανονισμός και μπήκε πλέον το σήμα της σε περίοπτη θέση ενω εισπράττει πλέον τα νόμιμα δικαιώματα της, όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ένα ποσο (σε ευρω...) κάθε χρόνο ή κάθε μήνα δεν είμαστε σίγουροι ... Βέβαια δεν γνωρίζουμε κατα πόσον η συγκεκριμένη έκδοση θα δώσει κέρδη στους δημιουργούς των τραγουδιών που περιλαμβάνει ... όσα βέβαια δεν είναι παραδοσιακά δηλαδή αγνώστων δημιουργών !!


Οι Παν/κες εκδόσεις και ο Ν.Διονυσόπουλος όμως δε πρέπει να έχουν παράπονο γιατί βλέπουμε μία μεγάλη εφημερίδα να τους περιποιεί ιδιαίτερη τιμη και να αφιερώνει ολόκληρη σελίδα με φωτογραφίες και τα ευμενή σχόλια της αρθογράφου Γιώτας Συκκα !! Μάλιστα υπάρχει παραπομπή στην πρώτη σελίδα του ένθετου γενικα είναι ένα αξιοπρεπές και προσεγμένα διαφημιστικό αφιέρωμα και μπράβο !!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Το φύλλο σε pdf
Ρεμπέτ Καφε 1
Ρεμπέτ Καφε 2
Ρεμπέτ Καφε 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades