Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

H Ιστορία των δίσκων (1)

1806: Ο Άγγλος φυσικός Thomas Young ηχογραφεί την δόνηση ενός πιρουνιού σε έναν κύλινδρο από κερί. Δεν μπορεί βέβαια να αναπαράγει την ηχογράφηση του λόγο έλλειψης της ανάλογης τεχνολογίας.



1857: Γάλλος Leon Scott de Martinville εξελίσσει τον «Φωνο-αυτόγραφο», με τον οποίο μπορεί να ηχογραφεί ήχους. Ο αέρας που παρήγαγε το κύμα του ήχου μετακινούσε μια μεμβράνη και αυτή την τρίχα ενός γουρουνιού. Πάλι όμως, όπως και ο Thomas Young, δεν μπορούσε να αναπαράγει τον ήχο.


Το πΤο πρώτο «Φωνο-αυτόγραφο»

18 1877: Άλλος ένας Γάλλος, ο Charles Cros, αυτή τη φορά θα σκεφτεί και θα κατασκευάσει ένα μηχάνημα που ηχογραφεί αλλά και παίζει ξανά τον ηχογραφημένο ήχο. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να βρει χρηματοδότη !!.


Το «Φωνο-αυτόγραφο» του Charles Cros

18 1877: Ο Thomas Edison κατασκευάζει τελικά την πρώτη μηχανή ηχογράφησης και απόδοσης του ήχου, τον «Φωνόγραφο», τυχαία δοκιμάζοντας κάποιες τεχνικές για τον τηλέγραφο. Πρώτη του ηχογράφηση η ίδια του η φωνή.

Thomas Edison


1881: Ο
Charles Tainter κατασκευάζει το πρώτο ηχογράφημα σε χάραξη παράλληλων αυλακιών. Όλα σε έναν κέρινο κύλινδρο που κατόπιν κάλυπτε με χαλκό. Δεν μπορούσε όμως να τους αναπαράγει.

Κέρινος Κύλινδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades