Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Η ΗΔΟΝΗ ΤΩΝ ΗΔΟΝΩΝ…

Γράφει ο Πάνος Μπόζος

Η είδηση μας ήρθε από το Παρίσι.

Ο Δήμαρχος του μικρού προαστίου Κορπέϊγ-Εσον, αξιότιμος κύριος Σερζ Ντασώ εξέπεσε (η καλύτερα καθαιρέθηκε ) του αξιώματος, διότι όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο είχε δωροδοκήσει ψηφοφόρους στις Δημοτικές εκλογές του 2008 !!
Το γεγονός της καθαίρεσης δεν θα έκανε το γύρο του κόσμου αν ο κ. Ντασώ δεν ήταν ο ζάπλουτος ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας αεροπλάνων στην Ευρώπη, εκδότης της «Λε Φιγκαρό» και προσωπικός φίλος του Σαρκοζί…
Άμεσα γεννιέται το ερώτημα: Ποια είναι εκείνη η δύναμη που ωθεί έναν δισεκατομμυριούχο, έναν παντοδύναμο από κάθε άποψη Πολίτη, να διεκδικεί τη Δημαρχία ενός μικρού και ασήμαντου προαστίου και κυρίως να χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να την κατακτήσει ;
Ασφαλώς ο κ. Ντασώ δεν αναζητούσε επαγγελματική αποκατάσταση, κοινωνική καταξίωση η οικονομικές απολαβές. Κάτι άλλο αναζητούσε. Κάτι που τον υποχρέωσε στα 84 χρόνια του να χρησιμοποιήσει άνομα και αθέμιτα μέσα.
Σίγουρα δεν είναι ο μόνος. Τα παραδείγματα στη χώρα μας και στον υπόλοιπο κόσμο είναι πολλά. Τον προηγούμενο χειμώνα μας απασχόλησαν οι ....... πολιτικές φιλοδοξίες δισεκατομμυριούχων συμπατριωτών μας.
Ο μεγάλος Μίλοβαν Τζίλας έλεγε: «Η άσκηση της εξουσίας και η κατοχή του αξιώματος είναι η ηδονή των ηδονών», ο δε Θουκυδίδης πήγαινε και πιο πέρα : «Οι Θεοί και οι άνθρωποι έχουν τη τάση να κυριαρχούν όπου μπορούν. Ο νόμος αυτός ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει για πάντα» .
Εδώ κρύβεται η μεγάλη απειλή. Όλοι όσοι κατακτούν μικρές η μεγάλες εξουσίες θεωρούν ότι τους ανήκουν τα πάντα. Η μόνη εγγύηση είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα και κυρίως ο έλεγχος της κοινωνίας.

Πάνος Μπόζος
Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς

ΥΓ. Μια απαραίτητη σύγκριση με τα δικά μας.
Μέσα σε ένα χρόνο οι «κουτόφραγκοι» δίκασαν και καταδίκασαν τον κ. Ντασώ και τον παρέδωσαν στην παγκόσμια χλεύη. Στη Χώρα μας περνούν οι μήνες και τα χρόνια και η «τυφλή» δικαιοσύνη μας ακόμη ψάχνεται για κραυγαλέες περιπτώσεις διαφθοράς.

Το μήνυμα έχει ληφθεί. Στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται αρκεί να έχεις επιλέξει τους κατάλληλους φίλους

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Σχόλιο ρεμπετ καφε
Οχι μόνο δεν διώκονται και χλευάζονται στη χώρα μας οι λαδιάρηδες και τα λαμόγια της πολιτικής και των επιχειρήσεων αλλα τσαμπουκαλεύονται και κοκορεύονται κιόλας ότι "εγω έκανα αυτο ..." και απο την άλλη όταν περάσει κάποια ηλικία, όλοι λένε : το καυμένο το ανθρωπάκι ...
ενω στη Γαλλία είπαν : δε μας ..αμάς ρε Ντασσώ με το Δήμο σου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades