Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία από την Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης», στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής - 20/4
Αγαπητοί φίλοι, σας περιμένουμε την Τετάρτη στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, στην πρώτη για φέτος επίσημη εμφάνιση της ορχήστρας μας.Μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία
από την Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης»
Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, ώρα 19:30
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής
Βρυούλων & Κλαζομενών, Καισαριανή

Διοργάνωση: Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής &
Σωματείο Φίλων του Μουσείου Ελληνικών
Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβος Ανωγειανάκης


Η Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης» αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες μουσικούς που παρακολουθούν τα σεμινάρια μουσικών οργάνων και τραγουδιού, τα οποία διοργανώνει από το 1993 το Σωματείο Φίλων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων. Η διδασκαλία γίνεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες, με άρτια γνώση του αντικειμένου τους, οι οποίοι μαζί με τους μαθητές της σχολής συμβάλλουν δυναμικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης έκφανσης της λαϊκής μας μουσικής.
Η ορχήστρα θα παρουσιάσει, σε μια σύμπραξη με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής, μια σειρά από τραγούδια του παραδοσιακού ρεπερτορίου της Μικράς Ασίας, αλλά και του αστικού τραγουδιού της Πόλης και της Σμύρνης. Καρσιλαμάδες, συρτά, χασαποσέρβικα και ευρωπαϊκότροπα βαλς συνθέτουν την εντυπωσιακή πολυμορφία που χαρακτηρίζει τη μουσική κληρονομιά των παραπάνω περιοχών.
 

Της συναυλίας θα προηγηθεί ομιλία του Λάμπρου Λιάβα (καθηγητή εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών) με θέμα: «Η μουσική παράδοση της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας».

Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Μουστάκας, Παναγιώτης Βέργος
Ορχήστρα: Γιάννης Ανθούλης (τουμπελέκι), Χρήστος Βεντούρης (λαούτο), Θανάσης Διαμαντής (βιολί), Γιώργος Ευαγγέλου (πολίτικο λαούτο), Σταυρούλα Μαλφά (σαντούρι), Άσπα Μενεξιάδη (μαντολίνο), Ευτυχία Μισύρη (μπεντίρ), Πέτρος Μουστάκας (ακορντεόν), Γιάννης Πετρόπουλος (ταμπουράς)
Χορωδία: Τζίνα Δανιήλ, Σοφία Καντζέλη, Μαρία Κικιδά, Ειρήνη Κρέτση, Δανάη Μπαλή, Μανίνα Παπαδοπούλου


Απο το fb του Πέτρου Μουστάκα

Τον φίλο Πέτρο μπορείτε να βρείτε ή στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα (δίπλα στις παλιές φυλακές του Μεντρεσέ και στην ιστορική ταβέρνα "Πλάτανος") ή στο οργανοποιείο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades