Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Κουράκης: Η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις στο Υπ. Πολιτισμού ανέργων με μισθό 411 ευρώ, μέσω ΜΚΟ


Στην καταγγελία ότι «η απολύτως αποδοκιμασμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση του μνημονίου προχωρά σε προεκλογικές προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού χιλιάδων ανέργων με μισθό 411 ευρώ, μέσω ΜΚΟ» προχώρησε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης.

«Η κυβέρνηση του μνημονίου αδυνατεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε πλήρως την πολιτική της και όχι μόνο συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις για τη χώρα, χωρίς να έχει καμία νομιμοποίηση, αλλά προχωρά και σε χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις ανασφάλιστων και κακοπληρωμένων εργαζομένων, μέσω των «αμαρτωλών» ΜΚΟ και διαφόρων «σωματείων»» λέει ο κ. Κουράκης και συνεχίζει:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με πρόσφατο έγγραφό της υπηρεσιακής, κατ’ ουσίαν, Γενικής Γραμματέως, υλοποιεί, με υπερεπείγουσες διαδικασίες, το πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και προβλέπει την πρόσληψη χιλιάδων ανέργων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μέσω ΜΚΟ και άλλων «σωματείων» που θα εργάζονται κυλιόμενα για διάστημα έως 7 μηνών με μισθό 411 ευρώ και χωρίς ασφάλιση!!.

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ θα διατεθούν σε ΜΚΟ και διάφορα «σωματεία», οι οποίες στη συνέχεια θα προσλάβουν προσωπικό για να διατεθεί για τις ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού! Πρόκειται για απαράδεκτη διαδικασία εμπλοκής των ιδιωτών στο έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που μοναδικό στόχο έχει την προώθηση της εκχώρησης του πολιτισμού στους ιδιώτες.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να ακυρώσει άμεσα αυτό το απαράδεκτο πρόγραμμα και να καλύψει τις ανάγκες σε έκτακτο προσωπικό στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με την πρόσληψη συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη ολιγωρία του Υπουργείου στις προσλήψεις των εκτάκτων εργαζομένων που έχει σαν αποτέλεσμα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι να αδυνατούν να λειτουργήσουν σύμφωνα με το αυξημένο θερινό ωράριο».

epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades