Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Καζάκης: Υπάρχει εντολή από την Τρόικα να διαλύσουν το Ελληνικό κράτος

«Υπάρχει εντολή από την Τρόικα προς τους κυβερνώντες για να διαλύσουν το Ελληνικό κράτος.» Τα παραπάνω αποτελούν λόγια του οικονομολόγου αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παλιό Τελωνείο Χανίων....

Ο κ. Καζάκης σημείωσε ότι η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αποσύνθεση, επισημαίνοντας ότι η διάλυση του Ελληνικού κράτος γίνεται για να αντικατασταθεί από ιδιωτικούς μηχανισμούς διοίκησης με ξένους επιτρόπους.

Πλέον όμως τόνισε ο κ. Καζάκης, «η κοινωνία βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς η κατάσταση αλλάζει δραματικά.. Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετά υπουργεία τελούν υπό κατάληψη, όπως και οι μισοί δήμοι στην περιφέρεια της Αττικής.»

Αυτή την αντίδραση της κοινωνίας χαρακτήρισε ως ελπιδοφόρα ο κ. Καζάκης επισημαίνοντας ότι γι αυτό προσπαθούσε το ΕΠΑΜ το προηγούμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά το ποια είναι η λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σημείωσε ότι, «δεν αποτελεί λύση το να πέσει η κυβέρνηση. Λύση είναι η μη αναγνώριση και η διαγραφή του χρέους, και να επιβληθεί με τους δικούς μας όρους η έξοδος από την ευρώ, ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αναταχθεί η οικονομία, και να γίνει αναδιανομή πλούτου και εισοδημάτων για να αναπτυχθεί η χώρα.» Ζητούμενο είναι το ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθηθεί τόνισε ο κ. Καζάκης.

Σε ότι αφορά τα περί κουρέματος του χρέους και το τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στην καθημερινότητα του πολίτη ο κ. Καζάκης ανέφερε πως «το κούρεμα που σχεδιάζει η ευρωζώνη, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες, σημαίνει ότι όσο κούρεμα θέλουν να κάνουν στο χρέος, θα αντιστοιχεί σε ανάλογο κούρεμα που θα επιβάλουν σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα. Αν δηλαδή μιλάνε για 50% κούρεμα, σημαίνει 50% μείωση σε συντάξεις, μισθούς αλλά και αύξηση 50% στην ανεργία. Ο τραπεζίτης που χάνει από το κούρεμα θα πρέπει να κερδίσει από αλλού. Θα είναι τραγικά αυτά που θα ζήσουμε.»

Ζητούμενο καταλήγοντας ο κ. Καζάκης είναι, «να αποφασίσει ο λαός και να επιβάλει τη διαγραφή του χρέους, να φύγουμε από την ευρωζώνη, να δικαστούν αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, και κυρίως να επιβληθεί η Δημοκρατία σε αυτό τον τόπο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades