Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν απο λίγο καιρό απο το κάδρο που βρίσκεται στο Σύλλογο μουσικών Χανίων "Ο Χάρχαλης". Πρέπει να είναι μεταξύ 1956-'64 και πιθανόν στο κουρείο του Θεοδωράκη -αν και ο γιός του Αντώνης δεν το αναγνωρίζει...
Εικονίζονται : (μπροστά) Γιώργος Τζαγκαράκης ή Τζιμάκης, Νίκος Χαρχαλάκης ή Χάρχαλης (βιολί), Μανώλης Θεοδώρου ή Θεοδωράκης (λαούτο), άγνωστος, Μανώλης Τζινευράκης, (πίσω) Χρήστος Κορωνιωτάκης, Μιχάλης Πολυχρονάκης, όλοι τους πολυ-δισκογραφημένοι, μεγάλα ονόματα της Χανιώτικης μουσικής παράδοσης !!
Εκτος απο τον άγνωστο που δεν γνωρίζω, απο όλους που είναι σ'αυτη τη φωτογραφία, σήμερα ζεί μόνο ο Μιχάλης Πολυχρονάκης στα Τοπόλια, Κισσάμου και στην Αθήνα. Πολυ αδικημένος σε σχέση με ισάξιους συναδέλφους του, παραμένει ακμαιότατος μουσικά στα 80 του σήμερα παρ'ολα τα προβλήματα υγείας που έχει. Οι σύλλογοι, οι καλοπληρωμένοι δημοσιόγραφοι, τι κάνουν ;;;
Τι κάνουν επίσης για τον 95χρονο Φοβογιώργη, τον 85χρονο βιολάτορα Μανούσο Παπουτσάκη στον Ταυρωνίτη, τον αδερφό τού Φάνη Περουλάκη Μιχάλη στον Αποκόρωνα, τον Αντώνη Αναγνωστάκη στο Ελος, το Στέφανο Καρεφυλλάκη στον Πλάτανο, το Δημήτρη Χριστοφοράκη, το Γρηγόρη Μαθιουδάκη, την Ασπασία Παπαδάκη και άλλους.
Επίσης τον 90χρονο Βασίλη Δασκαλάκη, στο ραδιοφωνικό σταθμο του οποίου απο το 1945 έως το 1955 έπαιξαν σχεδόν όλοι οι μουσικοί των Χανίων, εκει όπου ο Τζέγκας καμμιά φορά επαραστεκούλιζε και ζητούσε να τον επάρουνε να τραγουδήσει κανένα σκοπο, σύμφωνα με μαρτυρία του Μανιουδάκη !!
(Ο Μανώλης Θεοδωράκης είχε πατέρα Σέρβο, τον περίφημο αγιογράφο Τράϊκο ή Στάθη Θεοδώρου, που ήρθε τη δεκαετία του '20 να εικονογραφήσει τον καθεδρικό ναο στα Τοπόλια και παντρεύτηκε και έμεινε μόνιμα εκει. Αδελφή του η εξίσου περίφημη λογοτέχνις, Βικτωρία Θεοδώρου, που στα 83 της πριν απο λίγες μέρες παρουσίασε το καινούριο της βιβλίο στα Χανιά...)
Για την ακριβή χρονολογία μπορεί να ξέρει ο Στ.Λαϊνάκης, αλλά μπορει να "βγει" και απο το πότε πήγε ο Τζιμάκης στην Αμερική, αφου για πολλα χρόνια έλειπε στο εξωτερικό. Ο Ναύτης έφυγε το 1957 στην Αμερική και "παρέσυρε" μετα απο λίγο και το Σκουλογιάννη (Γιάννη Καραπατάκη) που όπως μου έχει πει ο ίδιος πριν απο μερικά χρόνια, τραγουδούσε στα γλέντια με το Ναύτη επαγγελματικά επι 11 χρόνια απο το '46 μέχρι το '57.
Το 1954 τραγούδησε μοναδικά σε δίσκο 78 στροφών το" Βατολακιανό" και το "Νέο Σελινιώτικο"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου