Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ξαναπαίζονται οι εκπομπές του Σπύρου Παπαϊωάννου


Ευτυχώς, οι μοναδικές εκπομπές που έκανε ο συλλέκτης και σπουδαίος φιλόμουσος Σπύρος Παπαϊωάννου, πριν από σχεδόν 30 χρόνια, στο κρατικό ραδιόφωνο, διασώθηκαν. Και θα αρχίσουν να ξαναπαίζονται άπό την ερχόμενη Δευτέρα 30 Αυγούστου.
Οι εκπομπές, με τίτλο "Το ρεμπέτικο τραγούδι", θα μεταδίδονται Δευτέρα έως και Πέμπτη, κάθε βράδυ απ' τις 11.30 ως τις 12 στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Επί πολλά χρόνια, στους κύκλους των ρεμπετόφιλων, οι εκπομπές του Σπύρου είχαν γίνει ένας θρύλος. Κάποιοι είχαν ηχογραφήσει μερικές, κάποιοι νεότεροι άκουγαν από τους παλιούς για τη γνώση και την εγκυρότητα του παραγωγού τους και να που τώρα, δίνεται η ευκαιρία να τις ξανακούσουμε. Να ακούσουμε τις ακριβείς πληροφορίες, τα σοβαρά σχόλια και τίς δυσεύρετες ηχογραφήσεις που έχει μαζέψει ο Σπύρος Παπαϊωάννου εδώ και σχεδόν έξη δεκαετίες - από την εποχή που ήταν έφηβος στην Ακτή Ξαβερίου και αγόραζε τους δίσκους των 78 στροφών τους οποίους για δεκαετίες ολόκληρες δεν είχε κανένας άλλος... Και - πρέπει να τό τονίσουμε αυτό - δεν κράτησε ποτέ γιά τον εαυτό του !

ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

1 σχόλιο:

AYTAPKEIA είπε...

Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

cretan music - mantinades