Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Θα πέσει στα μαλακά ο Κορκονέας ... εξοστρακίστηκε λέει η σφαίρα, ο ιατροδικαστής !!


Καταθέτει αυτή την ώρα στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής Χρ.Λευκίδης σε σχέση με τα στοιχεία από την έρευνα της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο ιατροδικαστής είπε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ακαριαίος και πρόσθεσε ότι "εξαρχής η βολίδα έδειξε ότι συνέβη εποστρακισμός σε μια σκληρή και πλατιά επιφάνεια".

"Αν δεν είχε ριχτεί η βολίδα προς το μέρος των παιδιών δεν θα είχε συμβεί τίποτα" υπογράμμισε ο ιατροδικαστής, διευκρινίζοντας ότι η πορεία της σφαίρας δεν ήταν άμεσα ευθεία, αλλά έπληξε μια τσιμεντένια μπάλα δαπέδου, αναπήδησε σε αυτήν και πέτυχε το θύμα".

Η κατάθεσή του συνεχίζεται.

Από την αρχή η δίκη

Η δίκη άρχισε ξανά το πρωί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου 'Άμφισσας η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. Η δίκη είχε αναβληθεί στις 3 Φεβρουαρίου, λόγω σοβαρού κωλύματος της Εισαγγελέως της Έδρας. Ό,τι είχε γίνει μέχρι τότε δεν θα ληφθεί υπόψη. Το δικαστήριο έχει νέα σύνθεση και κληρώθηκαν άλλοι ένορκοι. Έτσι η μητέρα του θύματος Τζίνα Τσαλικιάν θα καταθέσει και πάλι.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και ο συνάδελφός του Βασίλης Σαραλιώτης που κατηγορείται για άμεση συνέργεια.
"Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι λυπάμαι για ότι συνέβη. Ξέρω αυτό που τραβάει η οικογένεια του θύματος αλλά και η δική μου. Έχω κι εγώ παιδιά. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να διορθώσω ότι έγινε. Δεν είχα σκοπό να πλήξω κανέναν, η κακιά η ώρα, η κακιά στιγμή τα έφερε έτσι" δήλωσε ο Ε. Κορκονέας στην αρχή της διαδικασίας.
Ο συγκατηγορούμενός του Βασίλης Σαραλιώτης απάντησε επί της κατηγορίας λέγοντας "λυπάμαι για το γεγονός, δεν είχα συμμετοχή κι αυτό θα αποδειχθεί στη διαδικασία".
Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν, δήλωσε στο δικαστήριο αδυναμία να καταθέσει σήμερα, κι έτσι κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας ο ιατροδικαστής κ.Χρήστος Λευκίδης, που είχε συντάξει την έκθεση μετά το θάνατο του 15χρονου μαθητή.
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει μεταφερθεί από τις φυλακές Δομοκού στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς όπως και στο παρελθόν εκδήλωσε επιθετική συμπεριφορά. Ωστόσο μετέβη στην Άμφισσα για τη δίκη, αν και θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια.
Τα αστυνομικά μέτρα στην πόλη της Άμφισσας είναι αυστηρά αλλά πάντως όχι στην έκταση που είχαν ληφθεί την προηγούμενη φορά.


ΣΧΟΛΙΟ
Στην περίπτωση αυτη θα έπρεπε να γίνει μία αναπαράσταση με μία μπάλλα (τσιμεντένια φανταζόμαστε...) η οποία θα πυροβοληθεί σύμφωνα με τις ίδιες συνθήκες (αποστάσεις, θέση του θύματος, θέση του θύτη) για να δούμε :
1. Πόσες πιθανότητες έχει να απογειωθεί η σφαίρα
 2. Πόσες πιθανότητες έχει να σκοτώσει κάποιον (βάζοντας κάποιο ομοίωμα ανθρώπου και μετρώντας τη διείδυση μέσα απο μπουφαν και ρούχα σε κάποιο υλικό !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades