Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αράπογλου γιοκ με πωλήσεις μετοχών μυστήριο ...

Εφυγε και πούλησε Εθνική ο κ. Τάκης Αράπογλου!
Από τον Δημήτρη Παφίλα
http://www.protothema.gr/content.php?id=53871

Τις παραιτήσεις της, μαζί με εντολές για την πώληση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας έδωσε η απελθούσα διοίκηση της τράπεζας δηλαδή οι κ. κ Τάκης Αράπογλου και Ιωάννης Πεχλιβανίδης!

Ειδικότερα, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, την ημέρα κατά την οποία γνωστοποιήθηκε η απομάκρυνσή του από την Εθνική, ο τέως, πλέον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου προχωρούσε σε πώληση 38133 μετοχών της Εθνικής, συνολικής αξίας 711 χιλ. ευρώ.

Την συγκεκριμένη ημερομηνία, η τιμή της Εθνικής είχε διακύμανση μεταξύ 19,40 και 21,10 ευρώ και έκλεισε στα 20,11 ευρώ.

Στην δε συνεδρίαση της Δευτέρας, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής κ. Ιωάννης Πεχλιβανίδης πωλούσε 20.000 μετοχές έναντι 407.000 ευρώ.

Την ώρα, δηλαδή, που οι περισσότεροι επενδυτές μάθαιναν για την νέα διοίκηση ( κ. κ Α. Ταμβακάκης, Β. Ράπανος ) η πετυχημένη διοίκηση – κατά κοινή ομολογία - πωλούσε τις μετοχές μιας εταιρείας η οποία έχει συμπεριληφθεί στις 150 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο

Με λίγα λόγια, η πρώην διοίκηση της Εθνικής, είτε δεν πιστεύει στο έργο της στην τράπεζα, είτε τα έξοδα της για την επόμενη περίοδο θα είναι τόσο μεγάλα, εξ ου και οι ρευστοποιήσεις!

Εκτός από τους Έλληνες επενδυτές τις συναλλαγές τις βλέπουν και οι επιμελείς ξένοι επενδυτές! «Και όταν πωλεί μετοχές ως απερχόμενη διοίκηση, τι να πιστέψει ο οποιοσδήποτε καλόπιστος ξένος επενδυτής;», αναρωτιέται στο protothema.gr γνωστός χρηματιστής…

Το παρασκήνιο με τα ομόλογα

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πιέσεις από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Αράπογλου καλείται να παραιτηθεί από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε κορυφωθεί το παρασκήνιο με τις πωλήσεις ομολόγων. Το Spread είχε φθάσει στις 208 μονάδες αφού πολλές αμερικανικές τράπεζες κι ένα εγγλέζικο Fund άδειαζαν ομόλογα.
Εκεί το dealing της Εθνικής τράπεζας θεώρησε ότι είναι σωστό να πωληθούν ομόλογα. Λέγεται μάλιστα, ότι η πρωτοβουλία για την πώληση δεν ανήκε στην διοίκηση της Εθνικής.
Αγοραστές, όμως, ήταν οι ιδιωτικές τράπεζες Alpha, Εurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

kourdisto portokali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades