Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Η Madeleine Peyroux στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 28 Νοέμβρη

Η Madeleine Peyroux στο Μέγαρο!


Με ζωή σαν κινηματογραφική ταινία, η Madeleine Peyroux τραγουδά και η φωνή της διηγείται ιστορίες ποτισμένες από την υγρασία των δρόμων του Παρισιού.
Με ένα πιάνο, ένα μπάσο, ντράμς, την κιθάρα της και μερικά από τα ωραιότερα jazz κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ, η Madeleine Peyroux, με οδηγό τη φωνή και το αίσθημα, θα μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά.
Ο δίσκος της, Careless Love έγινε χρυσός στην Ελλάδα, λίγους μήνες μόνο μετά την κυκλοφορία του  πράγμα σχεδόν απίθανο για jazz δίσκο  αποδεικνύοντας την μεγάλη αγάπη του ελληνικού κοινού στην υπέροχη αυτή τραγουδίστρια που έχει κάνει όλον τον κόσμο να μιλάει για αυτήν.
Η Peyroux ερμηνεύει τα κομμάτια της με έναν απολύτως σύγχρονο τρόπο, ο οποίος όμως εμπεριέχει το μεγαλείο των μαύρων ερμηνευτριών του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα. Η ερμηνεία της ακροβατεί ανάμεσα στην jazz και στα blues ενώ διαρκώς μοιάζει να ψάχνει πάνω στις νότες δρόμους που ξεφεύγουν από τα όρια των μουσικών ειδών.

Το Careless Love έχει ήδη σημειώσει υψηλές πωλήσεις παγκοσμίως, αν και παράκαμψε (για την ακρίβεια σνόμπαρε) τους νόμους της δισκογραφικής αγοράς. Μέσα στο καλοκαίρι του 2005, μετά την θριαμβευτική της εμφάνιση στο Εδιμβούργο και ενώ ο δίσκος της βρισκόταν σταθερά στο top ten των πωλήσεων στην Αγγλία, η Peyroux εξαφανίστηκε (στην κυριολεξία) ενώ η δισκογραφική της εταιρία της είχε κανονίσει δεκάδες συνεντεύξεις σε μεγάλα έντυπα από όλο τον κόσμο. Όταν, μετά από μέρες, την ανακάλυψε ιδιωτικός αστυνομικός στην Νέα Υόρκη, η Peyroux μήνυσε στην εταιρία της πως δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα άλλο για την προώθηση του δίσκου της και πως το μόνο που ήθελε είναι να την αφήσουν ήσυχη για να ετοιμαστεί για την περιοδεία της το φθινόπωρο. Ίσως στο μέλλον οι θεωρητικοί του marketing να την έχουν σαν το απόλυτο παράδειγμα για να στηρίξουν το θεώρημα ότι η πιο αποτελεσματική διαφήμιση είναι η διαφήμιση «από στόμα σε στόμα».

Στην Αμερική ήδη θεωρείται το νέο μεγάλο όνομα στην jazz. Ήδη τα τραγούδια της έχουν μπει στα soundtracks δύο χολιγουντιανών ταινιών. Στην πιο πρόσφατη μάλιστα με τίτλο failure to launch, το dance me to the end of love ακούγεται σε σκηνή που η Sarah Jessica Parker ζει την ερωτική της απογοήτευση. Γράφτηκε μάλιστα ότι η ίδια η Parker ζήτησε να μπει το κομμάτι αυτό στην συγκεκριμένη σκηνή.

MADELEINE PEYROUX: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ,
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00.
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 20 ΕΥΡΩ, Γ ΖΩΝΗ 35 ΕΥΡΩ, Β ΖΩΝΗ 45 ΕΥΡΩ, Α ΖΩΝΗ 55 ΕΥΡΩ, ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 65 ΕΥΡΩ

Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα Δευτέρα με Παρασκεύη 10 το πρωί με 4 το απόγευμα και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210-6980044

Απο το e-go.gr

Την Κυριακή η Madeleine Peyroux θα εμφανιστεί στο Radio City στη Θεσσαλονίκη
Way out

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades