Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Χιλιάδες παράνομες συντάξεις και τυφλοί που παίζουν τάβλι !!!

Το Καραμανλικό κράτος έφυγε για να δώσει στη θέση του στο Παπανδρεϊκό. Οι 100 πρώτες μέρες όμως είναι στη μέση τους και όλο λόγια και ψίθυρους ακούμε ενω το μόνο που θα γίνει στην πράξη είναι έκτακτοι φόροι και εισφορές πράγμα που θα το σκεφτόταν άνετα ο Αγάς ή ο Πασάς πριν 200 χρόνια στην ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ Ελλάδα !!
Εν τω μεταξύ οι λαμογιές χιλιάδες, τα λαμόγια τρώνε αστακό και πάνε για σκι και ξεσκι εδω κι εκει ... οι απατεώνες του χρηματιστήριου, Βατοπέδιου, Siemens, άγονες γραμμές κλπ κλπ γελουν και χαχανίζουν με τα κοροϊδα που πληρώνουν και ο μα...άκας ελληνικός λαος πληρώνει !!

Εδω, οι ίδιοι οι πραγματικοί ανάπηροι καταγγέλνουν ότι παίρνουν ψίχουλα συντάξεις και με ποσοστά κουφα όπως 45 % στα ΧΑΝΙΑ και στο ΡΕΘΥΜΝΟ και αλλου, δίνονται αναπηρικές συντάξεις μαϊμού απο τον ΟΓΑ (και όχι μονο) και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ !!!

Disabled.gr

Ένα δισ. ευρώ στοιχίζουν στον ΟΓΑ οι παράνομες αναπηρικές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες "ασφαλισμένοι". Οι κάτοικοι του χωριού Καλύβια Λακωνίας μάλιστα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ALPHA, έφθασαν στο σημείο να καταγγείλουν έναν συγχωριανό τους. Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ στις συντάξεις αναπηρίας είναι 14%, υπάρχουν ολόκληροι νομοί που τα ποσοστά έχουν φθάσει ακόμα και στο 45%, όπως ο νομός Ρεθύμνου και ο νομός Χανίων, στην Λευκάδα 40%, στην Καρδίτσα 28%, στο Ηράκλειο 32%, όπως και στον Έβρο και την Αρτα.
Σύμφωνα λοιπόν με τους κατοίκους του χωριού Καλύβια Λακωνίας, ο συνταξιούχος που καταγγέλλουν πήρε σύνταξη το 1993 από τον ΟΓΑ με 67% αναπηρία και το 1997 με 100% αναπηρία και επιπλέον επίδομα νοσοκόμας (αλήθεια αυτό που το βρήκαν να το πάρουν και οι άνθρωποι με πραγματικές τετραπληγίες), αλλά αυτοί τον βλέπουν στο Γύθειο και πίνει τα ουζάκια του και να περνάει μια χαρά. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΟΓΑ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, αποκαλύπτει και ένα άλλο περιστατικό στο ίδιο χωριό. Όπως είπε πρόκειται για έναν τυφλό που έπαιρνε 1.000 ευρώ το μήνα (πως τα πήρε τόσα;) και εντοπίσθηκε από ανθρώπους του Οργανισμού να παίζει τάβλι στο καφενείο.
Οι κάτοικοι στα Καλύβια Λακωνίας όμως μιλούν ανοιχτά για έναν ολόκληρο μηχανισμό χορήγησης παράνομων συντάξεων που έχει στηθεί στο χωριό τους. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΟΓΑ μιλάει ανοιχτά για κυκλώματα που λυμαίνονται τον Οργανισμό. Όπως λέει, το 45% των κρουσμάτων σε αυτούς τους νομούς οφείλεται σε γιατρούς που χορηγούν πιστοποιητικά. Σε ελέγχους δε στο 80% των φαρμακειών διαπιστώθηκαν παραβάσεις και στο 50% των κλινικών παρανομίες. Αποκαλύπτει ακόμη ότι υπάρχουν γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που διαφημίζουν ότι μεσολαβούν για έκδοση συντάξεων του ΟΓΑ.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο Οργανισμός οργανώνει ένα ευρύ δίκτυο ελεγκτών για να κλείσει την πληγή των παράνομων αναπηρικών συντάξεων.
Είναι πλέον βέβαιο πως πάλι θα την πληρώσουν οι άνθρωποι με πραγματικές αναπηρίες.
Δυστυχώς αυτές οι επιτροπές και αυτά τα δίκτυα ελέγχου δεν κυνηγούν τους ανάπηρους μαϊμού ούτε τους ιατρούς που παρανομούν αλλά κυνηγούν τους ανθρώπους με πραγματικές και αντικειμενικές αναπηρίες. Τελικά αξίζει να είσαι ανάπηρος μαϊμού επειδή παίρνεις μεγαλύτερη σύνταξη από ότι εάν έχεις πραγματική αναπηρία.

2 σχόλια:

papailiasyfantis είπε...

Το πλιάτσικο του πλιάτσικου, ω πλιάτσικο!
Δεν έχουμε ούτε σοσιαλισμό ούτε δημοκρατία, αλλά πλιατσικολόγους και πλιατσικοκρατία.
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα.
ευχαριστούμε

Air είπε...

Ότι είναι ο λαός μιας χώρας είναι και η ηγεσία της.Εάν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς νοοτροπία δεν θα υπάρξει καμία θετική εξέλιξη,και ουσιαστική αλλαγή.Η περίπτωση του τυφλού που παίζει τάβλι,αν και γέλασα δεν με εκπλήσσει διότι είναι συχνό φαινόμενο σε αυτήν την χώρα των παραπόνων,της λαμογιάς,και της κατάντιας που πρώτοι εμείς καλλιεργούμε.

cretan music - mantinades