Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Απο καθαριότητα στον ΟΣΕ πάμε καλά ...


Από τον SKAI
Τριπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία οι δαπάνες καθαρισμού των συρμών, των λεωφορείων και των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ με την ανάθεση του έργου σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα σε δύο εταιρίες.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, από το 2004 το έργο ανέλαβαν οι εταιρείες Οικολογική ΑΕ και Οικομέτ –γνωστή από την υπόθεση Κούνεβα- και το κόστος εκτοξεύτηκε απο τα 3,5 στα 7,5 εκατομμύρια ευρω.

Το ποσό το 2007 αυξήθηκε στα 11,7 εκατομμύρια, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 είχαν καταβληθεί στις 2 εταιρίες 7,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ, Δημήτρης Καραπάνος έκανε λόγο........ στο ΣΚΑΪ για τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, αφού όπως είπε – οι εταιρίες Οικομέτ και Οικολογική ΑΕ ανέλαβαν τον καθαρισμό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς άλλαξε το καθεστώς ανάθεσης του έργου που έως τ 2003 ελέγχονταν από τους κατά τόπους προϊσταμένους.

Πρόσθεσε ότι το επίπεδο καθαριότητας όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά επιδεινώθηκε.

Η αύξηση του κόστους οφείλεται στην αναβάθμιση και διεύρυνση του έργου ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής υποδομών του ΟΣΕ έως το 2008, Βασίλης Μακαντάσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε στο σταθμό μας, ότι σε τόσο μεγάλες εργολαβίες δεν είναι δυνατός ο έλεγχος ποιότητας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εργάζονται για ψίχουλα και ανασφάλιστοι, καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία, τόνισε η πρόεδρος της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, Βλασία Δημητρακοπούλου.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Μηχανολόγων Μηχανικών του Οργανισμού, Χρήστος Ρετσινιάς, εξέφρασε την άποψη ότι οι δυο εταιρίες λειτουργούν ως καρτέλ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades