Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Θα πάω Ρουμανία και θα γυρίσω μετανάστης !!

Το "κόλπο" για τις "μαϊμού" συντάξεις
15 Νοέμβριος 2009

i-Reporter

Ακόμη και με έναν χρόνο ασφάλισης δεκάδες αλλοδαποί στο Βόλο κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης και ΕΚΑΣ!!
Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να έχουν ως τόπο κατοικίας το Βόλο, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους). Για τον σκοπό αυτό σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι διαμένει στην πόλη και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του.

Μάλιστα οι αλλοδαποί που παίρνουν σύνταξη, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το επίδομα -για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια- μπορεί να φτάσει μέχρι τα 230 ευρώ τον μήνα.

Έτσι έχοντας καταβάλλει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας, η κύρια σύνταξη μαζί με το ΕΚΑΣ μπορούν να φτάσουν μέχρι 720 ευρώ!

Το ΙΚΑ με αφορμή αντιδράσεις και ενστάσεις που εγείρουν τα συνδικαλιστικά όργανα κατά καιρούς επικαλείται ότι προχωρά σε διασταυρώσεις στοιχείων μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφορικό του σύστημα, ωστόσο και στο Νομό όπως και σε όλη την Ελλάδα είναι πολλοί αυτοί που ευνοούνται τελικά από το όλο σύστημα όπως λειτουργεί.

Το φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί σε «μάστιγα», παραδέχτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανώτερο στέλεχος του ΙΚΑ στο Βόλο. Αναλογικά στην περιοχή μας υπολογίζεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια με αυτό το «σύστημα» έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 100 και πλέον μετανάστες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί εντολή και στο Βόλο να κάνουν αυστηρότερους ελέγχους και σε διασταυρώσεις μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό του σύστημα.

Τα ταμεία είναι μείον, αλλά οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν έρθει στη πόλη, μερικά χρόνια, βγάζουν σύνταξη ίση με τον βασικό μισθό την ώρα που... στη χώρα τους θα έπαιρναν μόλις 100 ευρώ», τονίζουν συνδικαλιστές, που ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί να σηκώσουν περισσότερο τους τόνους προς το παρόν, φοβούμενοι να μη χαρακτηριστούν «ρατσιστές».

Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή, και είναι σκληρή και άδικη για τους Ελληνες ασφαλισμένους.
Με βάση τη νομοθεσία και με έναν μόλις χρόνο δουλειάς, όταν πρόκειται για μετανάστες, μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ σε ηλικία 60 ετών οι γυναίκες και στα 65 οι άντρες.

Πώς λειτουργεί το «σύστημα»

η συνέχεια εδω

ΣΧΟΛΙΟ

Μα και αν ακόμα συμβαίνει αυτο το θεόκουφο και εντελώς τρελλό και παράνομο, είναι δυνατόν κάποιοι δικοι μας (Ελληνες) να μην "τρώνε" απο αυτο ;;

1 σχόλιο:

HATZIKOS είπε...

μα οι δικοι μας το στησανε το κολπο.θελει και ρωτημα????

cretan music - mantinades