Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

300 εκατομμύρια παθητικό το ΙΚΑ κάθε μήνα !!



Μετά το Δημόσιο αναθεωρεί και το ΙΚΑ τους προϋπολογισμούς του και παραδέχεται ότι έχει να αντιμετωπίσει μια τεράστια «μαύρη τρύπα» ελλειμμάτων.
Ετσι, και με την υπογραφή του διοικητή που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, της Ν.Δ., το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας θα έχει φέτος έλλειμμα 1,16 δισ. ευρώ, αντί του προϋπολογισθέντος πλεονάσματος 23,7 εκατ. ευρώ. Για δε το 2010 το έλλειμμα ξεπερνά το 1,19 δισ. Χωρίς δε την κρατική βοήθεια το ταμειακό έλλειμμα εκτινάσσεται στο κολοσσιαίο ποσό των 6 δισ. ευρώ ή του φοβερού ποσοστού 56% (επί των εσόδων από εισφορές -11,9 δισ.) ή 2,4% του ΑΕΠ. Δηλαδή, μόνο το ΙΚΑ με το έλλειμμα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε κοινοτική επιτήρηση.

Βεβαίως δεν φέρει μόνο ο απερχόμενος διοικητής Θ. Αμπατζόγλου την ευθύνη κατάρρευσης του ΙΚΑ και, κατά συνέπεια, του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Εξάλλου δεν συνέταξε αυτός τον προηγούμενο αναξιόπιστο προϋπολογισμό, αλλά ο πρώην διοικητής Γ. Μέργος (σημ. στο πρότυπο του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο έφτιαξε ο Γ. Αλογοσκούφης και τον... εκτέλεσε ο Γ. Παπαθανασίου).

Για τη δραματική κατάσταση των ........
οικονομικών ευθύνεται συνολικά η απελθούσα κυβέρνηση, με την κατάρρευση των ελεγκτικών μηχανισμών (εισφοροδιαφυγή, χαριστικές ρυθμίσεις χρεών, διασπάθιση πόρων υπέρ φαρμακευτικών εταιρειών). Χωρίς, από την άλλη, οι παροχές του συστήματος και η ασφάλεια που παρέχει να είναι αξιομνημόνευτες. Χαμολοσυνταξιούχους και απόμαχους κάτω από τα όρια της φτώχειας συντηρούν το ΙΚΑ και η πλειονότητα των άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

Ετσι, το ΙΚΑ για τις συντάξεις Δεκεμβρίου και το Δώρο Χριστουγέννων αναμένει 300 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, πέραν των 900 εκατ. που ήδη έλαβε τις προηγούμενες ημέρες και εκτός από τα 2,4 δισ. ευρώ από τη θεσμοθετημένη κρατική ενίσχυση (1% του ΑΕΠ).

Με βάση τον προϋπολογισμό του 2010 που συζητείται σήμερα στο Δ.Σ. του Ιδρύματος, τα έσοδα υπολογίζονται στα 16,8 δισ. ευρώ (μαζί με την κρατική επιχορήγηση). Ωστόσο τα έσοδα από εισφορές υπολογίζονται στα 11,9 δισ. ευρώ, έναντι των 10,6 το 2008. Προβλέπεται δηλαδή αύξηση άνω του 12% σε μια διετία οικονομικής κρίσης και ύφεσης, με το ΑΕΠ το 2010 να είναι μικρότερο (σε πραγματικές τιμές) από το 2008. Εξάλλλου, υπερφίαλος αποδείχτηκε και ο φετινός στόχος για αύξηση 7% των εσόδων.

+42% στα έξοδα διοίκησης

Αντιθέτως, γαλαντόμα αποδεικνύεται η διοίκηση προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, αφού προβλέπει αύξηση άνω του 19% (τη διετία) στις παροχές σε είδος (από 4,3 δισ. το 2008 σε 5,11 τον επόμενο χρόνο) και υπερβολικές δαπάνες διοίκησης στα 409 εκατ. ευρώ (από 289 εκατ. πέρυσι), μια αύξηση 42% τη διετία!

Λες και τα golden boys είναι στο ΙΚΑ, ενώ οι διοικητικές δαπάνες θα μειώνονταν, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ν.Δ., με τις ενοποιήσεις των Ταμείων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Β. Κόκκαλης επανέρχεται και επιμένει «στην ανάγκη λήψης μέτρων τόσο για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής όσο και των ανεξέλεγκτων δαπανών». *
ΠΗΓΗ


ΣΧΟΛΙΟ

Ερχονται και κλαίγονται οτι το ΙΚΑ χρεωκόπησε ΑΥΤΟΙ που δώσανε πάνω απο 80.000 ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ σε δικούς τους, ΑΥΤΟΙ που διορίσανε στο ΙΚΑ άλλους τόσους άχρηστους, ΑΥΤΟΙ που δεν έλεγξαν τους μεγαλοεπιχειρηματίας και χάρισαν χρέη προς το ΙΚΑ σε ΔΕΚΟ και απατεώνες ...
Ερχονται και κλαίγονται ΑΥΤΟΙ που υποσχέθηκαν προεκλογικά ότι ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ...

Ελατε βρε τεχνοκράτες της δεκάρας, να τη λυση :
80.000 αναπηρικές μαιμού αν τις κόψετε, επι 1.000-1.200 ευρω ο μήνας, αμέσως να τα 100 εκατ.
Απο τα χρέη επιχειρήσεων 50 εκατ.
Απο το συμάζεμα του υπεράριθμου προσωπικού 10-20 εκατ.
Απο έλεγχο και συμάζεμα στις παράνομες χορηγήσεις φαρμάκων, πανάκριβων εξετάσεων μαϊμου κλπ εξοικονόμηση πάνω απο 50 εκατ.
Απο την απόσυρση των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν που στοιχίζει 1 εκατ. τη μέρα, 30 εκατ. το μήνα
ε και αν μείνει κάποιο υπόλοιπο ας μοιράσουν σε υγειή ταμεία ένα μέρος των ασφαλισμένεων ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades