Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ισόβια στον δολοφόνο του Μανώλη Χορευτάκη

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε χθες ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 31χρονο Ζαχαρία Λαγουδάκη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας ενημερώθηκε για την καταδίκη του μέσα στις κλειστές φυλακές Αλικαρνασσού όπου είχε μεταφερθεί από νωρίς μετά την άρνηση του να απολογηθεί και την επιμονή του να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα.
«Δεν θέλω να απολογηθώ. Δεν θέλω να είμαι εδώ. Τι να κάνω εδώ;» φώναξε ενοχλημένος στους δικαστές. Κατόπιν τούτου φυγαδεύτηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το σωφρονιστικό κατάστημα.
Νωρίτερα ο Εισαγγελέας έδρας Νίκος Μαρκάκης είχε προτείνει την ενοχή του Λαγουδάκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε παλέψει με την συνείδηση του για το εάν ο Λαγουδάκης διέπραξε την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Όταν άκουσε όμως χθες την κατάθεση ενός μάρτυρα που είδε την σκηνή του φόνου, τότε πείστηκε ότι ο Λαγουδάκης ήθελε να σκοτώσει τον άτυχο φοιτητή. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο 31χρονος καταδίωξε τον 20χρονο, πήρε φόρα, έσκυψε και σημάδεψε την καρδιά του όπου και κάρφωσε το μαχαίρι. «Αυτός ο άνθρωπος είχε αποφασίσει να σκοτώσει και σκότωσε» ανέφερε ο εισαγγελέας.
Ως έναν άνθρωπο που δεν έχει φρένο αλλά μόνο γκάζι χαρακτήρισε τον 31χρονο Ζαχαρία Λαγουδάκη ο γνωστός ψυχίατρος Μανόλης Μυλωνάκης που είχε οριστεί από την οικογένεια Χορευτάκη ως τεχνικός σύμβουλος των πραγματογνωμόνων που ανέλαβαν την ψυχιατρική του εξέταση. «Πέρα από κάθε αμφιβολία, δεν θα διστάσει να σκοτώσει αν βγει και πάλι έξω» ανέφερε με βεβαιότητα στους δικαστές.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει πώς σκιαγράφησε την προσωπικότητα του 31χρονου με βάση τόσο την συνάντηση που είχε μαζί του στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου όσο κυρίως μελετώντας τη διαδρομή του από τα δεκαπέντε του χρόνια μέχρι και σήμερα.
«Έχει τον απόλυτο έλεγχο των λόγων και των πράξεων του. Δεν είναι τοξικομανής, δεν είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ. Την συμπεριφορά του την καθορίζει η ψυχοπαθητική προσωπικότητα του. Είναι ένας χαρακτήρας που δεν έχει φρένο αλλά έχει μόνο γκάζι. Μέσα του κυριαρχεί η αντικοινωνική συμπεριφορά του «υπερεγώ». Δεν έχει ατομικό ηθικό κώδικα. Μέσα του είναι «Θεός». Έχει απόλυτη επίγνωση όταν σκοτώνει αλλά δεν έχει αναστολές, δεν έχει ενοχές και γι’ αυτό δεν έχει άγχος».
Ο κ. Μυλωνάκης όμως εξαπέλυσε επίθεση και σε σχέση με τις γνωματεύσεις που εξέδωσαν κρατικοί φορείς για την ψυχιατρική κατάσταση του Λαγουδάκη.
Αμφισβήτησε ευθέως τις γνωματεύσεις του Κέντρου Υγείας Ρεθύμνου αλλά και της ψυχιατρικής κλινικής των φυλακών Κορυδαλλού, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 1.10.2009

Σχόλιο Ρεμπέτ Καφε

Εαν η οικογένεια Χορευτάκη δεν το είχε παλέψει τόσο και δεν είχε πάει στα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, όπου εκκρεμεί απόφαση δυσμενής για τη χώρα μας και το σάπιο σύστημα αποδοσης δικαιοσύνης, ο βαφτισιμιός του Χρ.Μαρκογιαννάκη πιθανόν να ήτανε έξω τώρα ... βλέπουμε και το δίλλημα του εισαγγελέα που στην ουσία φόρτωσε σε ένα μάρτυρα την απόφαση του !! Το καλο που θέλω στο μάρτυρα τον 31χρονο, είναι να αλλάξει χωρα, όνομα και ότι άλλο μπορει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades