Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Αντιγράφουμε απο το facebook

George Aerakis

ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Οι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ (www.cup.gr) ιδρύθηκαν το 1985, όταν η Παγκρητική Ένωση Αμερικής (www.pancretan.org) μια από τις τέσσερις Ομοσπονδίες που αποτελούν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών (www.pask.edc.uoc.gr) τιμώντας μια μεγάλη παράδοση εθνικών προσφορών του απόδημου Ελληνισμού, αποφάσισε να διαθέσει τους ετήσιους τόκους ενός κεφαλαίου της τάξεως των 500.000 δολ., που είχε σχηματισθεί από εθελοντικές εισφορές των μελών της Ένωσης για την αρχική χρηματοδότηση της λειτουργίας ενός Πανεπιστημιακού Εκδοτικού Οίκου κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων οίκων του αγγλοσαξωνικού κόσμου.

Με κοινή συμφωνία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE), οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης λειτουργούν ως ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό εκδοτικό ίδρυμα στα πλαίσια του ITE, το οποίο τις στηρίζει από πλευράς υποδομής και λογιστικών υπηρεσιών. Για τη χρηματοδότηση της εκδοτικής τους δραστηριότητας οι ΠEK βασίζονται κατά το μέγιστο μέρος (περίπου το 90%) στα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων τους και κατά το υπόλοιπο στην ετήσια οικονομική τους ενίσχυση από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Oι κύριοι εκδοτικοί στόχοι των ΠΕΚ είναι:

Η δημιουργία μιας ελληνόγλωσσης επιστημονικής βιβλιογραφίας στο ύψος των καθιερωμένων διεθνών προτύπων.

Η εκδοτική στήριξη της επιστημονικής έρευνας του ελληνικού πολιτισμού.

Η διάδοση των επιστημονικών ιδεών και του επιστημονικού πολιτισμού στο ευρύτερο κοινό (Επιστημονική εκλαΐκευση).

Διαβάστε την ομιλία του κ. Στέφανου Τραχανά, Διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, κατά την επίσημη επίσκεψη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια στις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, την Τετάρτη 14 Μαΐου 2008 και ανακαλύψτε τι ακριβώς είναι οι ΠΕΚ.
http://www.cup.gr/Files/omilia%20trachana-papoulias.pdf

Επίσης εδώ, ο πλήρης Κατάλογος των εκδόσεων των ΠΕΚ
http://www.cup.gr/Files/katalogos_2009.pdf

Σας προτείνουμε για διάβασμα (με την άδειά σας φυσικά!) την τελευταία έκδοση των ΠΕΚ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Του Κώστα Μανουρά (Προσφύρη)

Δείτε το προλογικό σημείωμα για την έκδοση του παραπάνω βιβλίου, του Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, Καθηγητή Γλωσσολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

http://www.cup.gr/Files/files/chapters/LEYTERHSEIRHNH_prologos.pdf

Αν συμφωνείτε με τις ιδέες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που συνοψίζονται στο για "μια Κρήτη δυνατή, μέσα σε μια Ελλάδα ισχυρή και υπολογίσιμη" καλέστε τους φίλους σας να γίνουν μέλη της Ομάδας μας.

http://www.facebook.com/SportBilliw?v=info#/group.php?gid=64172326244&ref=ts


Σχόλιο Ρεμπέτ Καφε

Τα εμά εμά λοιπον ... και το Ελληνο-Αμερικάνικο αυτο Σωματείο μας μαθαίνει ότι βρίσκεται πίσω απο τις πολυθρύλητες Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο !! Δη δει χρημάτων και μαγκιά τους, απο την άλλη δεν ακούσαμε όμως ποτέ απο τους εντόπιους ιθαγενείς ενασχολούμενους και κάπως βαρύγδουπους ... ένα ευχαριστώ ή μια υπενθύμιση της δωρεάς αυτης και της διαρκούς "αιμοδοσίας", στις οποίες οφείλονται μια σειρα απο καλες εκδόσεις ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades