Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Το σεμνα και ταπεινά τώρα θα το καταλάβουμε ...

Δεν έχουν χρήματα για τις συντάξεις του Νοεμβρίου

«Αγώνα δρόμου» κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να εξασφαλίσει τις συντάξεις του Νοεμβρίου για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).Ειδικά για το ΙΚΑ, το πρόβλημα εμφανίζεται μεγαλύτερο καθώς το ταμείο αδυνατεί να εξασφαλίσει τις συντάξεις από το Νοέμβριο έως και το τέλος Ιανουαρίου, αν δεν υπάρξει συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το κράτος. Υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό, που απαιτείται γι’ αυτές τις ανάγκες του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία μπορεί να εξασφαλιστούν μόνο από νέο πρόσθετο δανεισμό της χώρας. Με λίγα λόγια, αυτή τη στιγμή ούτε το ελληνικό κράτος διαθέτει τα κονδύλια αυτά και θα πρέπει να τα εξασφαλίσει αυξάνοντας κι άλλο το χρέος της χώρας.

Η zougla.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με το οποίο ζητείται έως το τέλος της εβδομάδας έκτακτη χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ για το ΙΚΑ και 48 εκατ. ευρώ για τον ΟΑΕΕ, ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων του μηνός Νοεμβρίου.Να σημειωθεί ότι, κάθε χρόνο, στον κρατικό προϋπολογισμό εγγράφεται ένα ποσό όχι μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες του πρώτου τριμήνου, το πολύ τετραμήνου. Αναλυτικά, η κρατική επιχορήγηση (τακτική και έκτακτη), για το έτος 2007 ήταν 205.935.598 ευρώ και ανήλθε σε 629.200.000 ευρώ για το έτος 2008, (200 εκατ.
τακτική επιχορήγηση και 429,2 εκατ. έκτακτη). Για το έτος 2009 και έως 26/8/09 η κρατική επιχορήγηση ανήλθε σε 320 εκατ. τακτική και 384,074 εκατ. έκτακτη. Επίσης, έχει ζητηθεί έκτακτη επιχορήγηση ύψους 232 εκατ. ευρώ, προκειμένου να δυνηθεί ο Οργανισμός να καλύψει τις υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του 2009.

«Παραδώσαμε, το 2004 τα ταμεία του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ) με ένα έλλειμμα 30 εκατ. ευρώ το χρόνο και μας παραδόθηκε με έλλειμμα 900 εκατ. ευρώ ετησίως», δήλωσε χαρακτηριστικά, στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.

ZOUGLA.GR

Σχόλιο Ρεμπέτ Καφε

Τελικά ο Καραμανλής με τα χορευτικά του κόλπα παρότι μπουχέσας ... και την αμέριστη στήριξη των μέσων ενημέρωσης, είχε στήσει πάρτυ και τα ποντίκια χόρευαν ... Τα ταμεία είναι εντελώς διαλυμένα, ο πλούτος που είχαν κάποτε κατασπαλημένος και αν δεν ήταν οι μακακίες του Ρουσόπουλου και του Βουλγαράκη με τις ανταλλαγές, ακόμα θα κάναν πάρτυ οι πρωτοκλασσάτοι με τον Καραχάλιο και τις λολίτες του και εμείς θα τους είχαμε στο σβέρκο και θα τους πληρώναμε κιόλα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades