Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Μονιμοποίησαν τους δικούς τους

  • ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ (ΠΛΗΝ ΚΚΕ) ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΟΥΦΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ…
«Σκανδαλώδεις προεκλογικές διακομματικές προσλήψεις συγγενικών και άλλων προσώπων σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων της Βουλής», καταγγέλλει με χθεσινή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή.

Παράλληλα χθες αποκαλύφθηκε, δίχως να διαψευστεί από τον ίδιο όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι ο απελθών πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, μονιμοποίησε στενούς του συνεργάτες.
Στην επιστολή Πιπιλή προς τον Γ. Παπανδρέου γίνεται αναφορά σε ΦΕΚ των τεσσάρων πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου -οι εκλογές ανακοινώθηκαν στις 5 του ίδιου μήνα- από τα οποία προκύπτει ότι σχεδόν το σύνολο των τότε αντιπροέδρων της Βουλής από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Σούρλας, Ελσα Παπαδημητρίου, Α. Νεράντζης, Φ. Πετσάλνικος και Ι. Δραγασάκης), καθώς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, αλλά και ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός «προχώρησαν στη μονιμοποίηση των εκλεκτών τους εν μιά νυκτί».
  • Οι άνθρωποι του Σιούφα
Την ίδια ώρα πάντως που με την επιστολή η βουλευτής ζητούσε από τον πρωθυπουργό να επανελεγχθεί η νομιμότητα των αποφάσεων αυτών, αλλά και νομοθετική ρύθμιση ώστε να απαγορευτούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον, φαίνεται πως είχε ήδη συντελεστεί κάτι ανάλογο μόλις προχθές.
Από την περασμένη εβδομάδα «κυκλοφορούσε» η φήμη στους διαδρόμους της Βουλής ότι θα «τακτοποιηθούν» συνεργάτες του Δ. Σιούφα. Οι πληροφορίες χθες μιλούσαν για συμβάσεις αορίστου χρόνου που υπογράφηκαν μόλις προχθές και αφορούν τους κυρίους Ν. Στεφάνου, γενικό γραμματέα της Βουλής, Β. Μπαγιώκο, διευθυντή του γραφείου του απελθόντος προέδρου και Π. Φιτσιλή, σύμβουλο του Δ. Σιούφα.
Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ο μεν Δ. Σιούφας ρωτήθηκε αν ισχύουν οι πληροφορίες, δίχως ωστόσο να αναφερθούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ο δε νέος πρόεδρος Φ. Πετσάλνικος τι προτίθεται να πράξει γι’ αυτό.
Η απάντηση Σιούφα μάλλον επιβεβαιώνει το γεγονός: «Ως πρόεδρος της Βουλής άσκησα τα καθήκοντά μου κατά τρόπο θεσμικό», είπε.
Ο δε Φ. Πετσάλνικος, παρ’ ότι δήλωσε άγνοια, τον κάλυψε, δηλώνοντας ότι «δεν θα αμφισβητήσω ότι έγινε στο πλαίσιο του Κανονισμού της Βουλής και των νόμων».
Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλα αυτά περιβάλλονται από νομιμότητα, τουλάχιστον τυπικά. Ηθικά όμως; *
  • Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ, Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009
Massmeeting’s Weblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades