Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Συναυλία αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη

Πολυ μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή συναυλία που οργάνωσαν μαζι η ΔΗΠΕΧ του Δήμου Χανίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη. Μπορει να άργησαν κάποια χρόνια αφου περι κλασσικής μουσικής τυρβάζει ο "ισόβιος" καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης και να "υποχρεώθηκαν" να κάνουν ένα αφιέρωμα μετα το αντίστοιχο που έγινε το Μάη στο Βάμο στο Λιακωτό με μεγάλη επιτυχία απο τη Βάμος Α.Ε. αλλα ήταν μια αρκετά προσεγμένη δουλειά με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Χανίων και αρκετών γνωστων λαϊκών τραγουδιστών της πόλης.
Ισως ή πιο πολυπληθής εκδήλωση στο θεάτρο της Ανατολικής Τάφρου φέτος το καλοκαίρι όπως ομολόγησαν κάποιοι μια και η είσοδος ήταν δωρεάν αλλα πολλες φορες δε φτάνει μόνο αυτο. Μερακλίνες γυναίκες κάποιας ηλικίας ξεκίνησαν το χορο σε κάποια σημεία της συναυλίας και προς το τέλος όλο και πιο πολλοι βγήκαν να χορέψουν, κρατώντας το μέτρο μια και ηταν εκδήλωση μνήμης.

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Χανίων Μάκης Γεωργογιαννάκης ανέλαβε τη διασκευή για μπάντα πνευστων στο 1ο μέρος του προγράμματος σε τραγούδια του Καζαντζίδη που σήκωναν μια τέτοια διασκευή, όπως "Βράχο βράχο τον καυμο μου". "Εχω μια αγάπη", Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός" κ.α. Στο δεύτερο μέρος το πρόγραμμα ήταν πιο λαϊκό και παρέμεινε μόνο η λαϊκή ορχήστρα, με εξαίρεση την τούμπα που έπαιξε αντι για μπάσσο, ο κατα τ'αλλα ντράμμερ Αλέκος Καραμπατσάκης. Στα μπουζούκια ήταν ο Βασίλης Μουλούδης και ο Μάκης Βασαδάκης και ομολογουμένως είχαν δουλέψει καλα τα τραγούδια.
Τραγούδησαν οι Χανιώτες λαϊκοί τραγουδιστές : Λάκης Μωραϊτάκης, Νικος Ανδρεαδάκης, Ευγενία Πεδή , Χάρης Χριστοδουλάκης και
το μέλος της Χορωδίας Χανίων Κώστας Χαζηράκης.
Ο Λάκης είναι ένας πολυ έμπειρος τραγουδιστής, με ροπη προς το Μητροπάνο, ο Νίκος πιο μικρος σε ηλικία είναι ένας διασκεδαστής πρώτος, η Ευγενία είναι μια πολυ καλη φωνη που είναι και μέλος της Φιλαρμονικής παίζοντας σαξόφωνο ενω την παράσταση έκλεψε ο νέος και ευθυτενής Χάρης, που αν αφήσει στην ακρη τις επιρροές απο Γονίδη έχει όλο το μέλλον μπροστα του !! Να πούμε ακόμα ότι η κόρη του Κώστα του Χαζηράκη διαπρέπει στη Βιέννη στη λυρική σκηνη !!
Μακάρι οι εκδηλώσεις αυτες να γίνονται πιο συχνα στην πόλη και να θυμούνται και να τιμουν οι αιρετοί άρχοντες τους μουσικούς του τόπου τους ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades