Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΘΑ ΒΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ,ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ...

Η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να ρίχνει 100 κιλά χρώμα... τούρτας, στη διάρκεια συγκεντρώσεων, για να «μαρκάρει» διαδηλωτές! Οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιμετωπίζουν τυχόν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ή και σε άλλες πόλεις με... εκτοξευτήρες χρώματος από ειδικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Ηδη μάλιστα άρχισαν οι πρώτες δοκιμές του συστήματος στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας αλλά και σε περιοχές της Αθήνας όπου τον ρόλο των διαδηλωτών και των αναρχικών είχαν... αστυνομικοί.

Το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΛ.ΑΣ. του τύπου «βάλτε... χρώμα στις διαδηλώσεις» προέκυψε ύστερα από την απόφαση αγοράς από εταιρεία του Ισραήλ του οχήματος αντιμετώπισης διαδηλώσεων, με εκτόξευση διαφόρων τύπων υγρών. Η αγορά αυτού του οχήματος θεωρήθηκε αναγκαία από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια του προηγούμενου Δεκεμβρίου και των εκτεταμένων καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας. Η νέου τύπου αύρα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι κάτι μεταξύ πυροσβεστικού οχήματος και... τανκ. Θα κινείται πάντα με τη συνοδεία διμοιριών και θα αποτελεί- όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- τον νέο μηχανισμό καταστολής των επεισοδίων αλλά και περιορισμού των καταστροφών που μπορεί να προξενούνται στο κέντρο της Αθήνας. Το όχημα αυτό, που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 350.000 ευρώ, είναι μήκους 10 μέτρων και θα έχει πλήρωμα τριών ατόμων που θα οδηγούν το όχημα, αλλά θα προχωρούν και σε ηλεκτρονική ρύθμιση των «βολών». Θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5,5 τόνων νερού και θα μπορεί βεβαίως να ανατροφοδοτείται από τους πυροσβεστικούς κρουνούς της πρωτεύουσας. Το νερό θα εκτοξεύεται κατά των διαδηλωτών μέσω ειδικού λογισμικού που διαθέτει το όχημα. Το λογισμικό θα προσμετρά την απόσταση του οχήματος από τους διαδηλωτές, τη σφοδρότητα των συγκρούσεων, αλλά και με κύριο μέλημα- όπως λένε οι αστυνομικοί- «να υπάρχει απώθηση αλλά όχι τραυματισμός διαδηλωτών λόγω της πίεσης του νερού...». Μάλιστα, προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί και λανθασμένοι ελιγμοί από την «επέλαση» της νέας αύρας της ΕΛ.ΑΣ., τις τελευταίες ημέρες υπήρξε εκπαίδευση 10 αστυνομικών που θα αναλάβουν- ανά βάρδιες- τον χειρισμό των σχετικών συστημάτων.

Ολόκληρο το άρθρο στο ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades