Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Στέλιος Βαρβέρης, "Για μια Νεράϊδα"


Ο Στέλιος Βαρβέρης είναι ένας πολυσχιδής μουσικός αφου παίζει πολλα έγχορδα, όπως ούτι, μπουζούκι, κιθάρα κ.α. και κατέχει την ανατολική μουσική τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά !! Εχει συνεργαστεί με πολλους επώνυμους καλλιτέχνες και χρόνια τώρα αθόρυβα δημιουργεί, όντας παράλληλα και δάσκαλος μουσικής σε διάφορα Ωδεία.
Στη δισκογραφία μπήκε φέτος με το cd "Για μια νεράϊδα" που κυκλοφόρησε απο την εταιρεία "Καθρέφτης" με τη συμμετοχή πολλων καλων μουσικών και τραγουδιστών !! Η μουσική, οι στίχοι εκτος απο ένα τραγούδι και η ενορχήστρωση είναι όλα δικα του ενω παίζει αρκετά όργανα. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Ειρήνη Νικολάου, ο Παναγιώτης Μπαρμπερίου στο τραγούδι και ο Μανώλης Καρπάθιος στο κανονάκι.
Οι μουσικές και τα τραγούδια καλύπτουν αρκετά γνώριμα ακούσματα, όπως αυτο του λεγόμενου έντεχνου, του έθνικ-παραδοσιακού, της μπαλλάντας αλλα και λαϊκά ηχοχρώματα με "ταυτότητα" όπως του Κορακάκη και του Ζαμπέτα. Οι συνθέσεις είναι απο απλες έως περίτεχνες και όσο χρειάζεται πρωτότυπες ενω ο στίχος έχει μια αίσθηση αθωότητας και παραμυθιού χωρις να χάνει την επαφή με το σήμερα. Οι ενορχηστρώσεις χαλαρωτικές, έξυπνες και γεμάτες χωρις να είναι φορτωμένες. Η ηχογράφηση και το μιξάρισμα άψογα ενω το παίξιμο των μουσικών ουσιώδες και μερακλίδικο.
Ξεχωρίζει ιδιαίτερα η φωνη της Ειρήνης και τα δύο τραγούδια που λέει, η "Νέα μέρα" με τον Παναγιώτη και το οργανικό βαλς. Καλες ακροάσεις !!!

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades