Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Η Αφεντούλα Ραζέλη στο Αλάβαστρον

Η Αφεντούλα Ραζέλη στο Αλάβαστρον
Τραγούδια από το νέο προσωπικό της δίσκο, Ξυπνήστε χαρές μου, θα παρουσιάσει η Αφεντούλα Ραζέλη, την Τρίτη 28 Απριλίου στο Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78, Παγκράτι).

Ο κύκλος τραγουδιών Ξυπνήστε χαρές μου (Δίκτυο), δεύτερος προσωπικό δίσκος της Αφεντούλας Ραζέλη, είναι μια μουσική έκπληξη που βασίζεται στο συνταίριασμα ετερόκλητων αλλά οικείων στοιχείων και ηχοχρωμάτων. Μια δισκογραφική «περιπέτεια» που αρχίζει από τα Βαλκάνια και φτάνει μέχρι την Αργεντινή. Εικόνες από ένα Παρισινό τζαζ-κλαμπ, συναντούν χαρακτηριστικούς ήχους των Βαλκανίων (Dasho Kurti), της Αρμενίας (Kora Micahelian), της Αργεντινής (Astor Piazzola) και της Βραζιλίας (Antenor Bogéa), έχοντας σαν κοινό τόπο τον ελληνικό λόγο, ποιητών και στιχουργών με προσωπική ποιότητα και ταυτότητα (Ηλίας Κατσούλης, Διονύσης Καρατζάς, Adri Στεφόπουλος και άλλοι). Η ενορχήστρωση του Κώστα Παρίσση αναδεικνύει ήχους ιδιαίτερους και ενοποιεί στοιχεία από διάφορες γωνίες του κόσμου, με φαντασία και ευαισθησία, σε μουσικό λόγο που αποτελεί μια πραγματικά ολοκληρωμένη και σημερινή πρόταση που ξεχωρίζει.

Στο Αλάβαστρον, μαζί με την Αφεντούλα Ραζέλη εμφανίζονται οι Γιώργος Ζωγράφος (ακορντεόν), Δημήτρης Κουκουλιτάκης (κιθάρα), Γιάννης Παπαγιαννόπουλος (κόντρα μπάσο) και Νίκος Τσιατσούλης (κρουστά). Συμμετέχει ο Antenor Bogéa.

Πληροφορίες-κρατήσεις:
Αλάβαστρον
, Δαμάρεως 78, Παγκράτι.
Τηλ. 210-7560102
www.cafealavastron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades