Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ...


Ερευνητής γύρω απο την παραδοσιακή και λαϊκή μας μουσική, νέος στην ηλικία και πολυ δημιουργικός, έχει καταφέρει να έχει στα χέρια του είτε σε πλάκες γραμμοφώνου είτε σε ψηφιακή μορφη 17.000 ηχογραφήσεις και όπως μου λέει ακυκλοφόρητα (όσον αφορά μεταγενέστερες επανεκδόσεις) !!!
Εκληκτικός ο αριθμός πραγματικά και εντυπωσιακά τα ηχητικά αυτα ντοκουμέντα του πολιτισμού μας -κάποια εκ των οποίων έχω ακούσει...- που αν τα αφήσουμε κι άλλο στη λήθη ... θα χαθουν !!!
Η προσπάθεια είναι μη κερδοσκοπική, αυστηρά συλλεκτική και τώρα ο φίλος μας ψάχνει κάποιο φορέα με κύρος και όσο το δυνατόν υπεύθυνο και με ιστορία ώστε να παραχωρήσει το αρχείο αυτο να εκδοθεί και εκτεθεί, με ένα μίνιμουμ αντίτιμο που αντιπροσωπεύει μέρος του ποσου που έχει ήδη διαθέσει !! Ξαναλέω ότι πρόκειται για 17.000 ηχογραφήσεις, απο το 1896 έως το 1960 που έχουν βρεθεί σε πλάκες γραμμοφώνου αλλα και σε ψηφιακά αρχεία δισκογραφικών εταιρειών του εξωτερικού που έχουν μετατρέψει τις παλιές πλάκες απο βακελίτη και εμπορεύονται (πιστεύω να το μεταφέρω σωστα ...)
Εννοείται ότι έως τώρα έχει προσεγγίσει κρατικούς φορεις, φορεις της αυτοδιοίκησης και κάποιους ιδιώτες και έχει εισπράξει αδιαφορία ή τη φράση κλισε : "ναι θα δούμε ..."

Το blog Rebet Cafe φιλοδοξεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση ώστε να αξιοποιηθεί το αρχείο αυτο και όποιος φορεάς ή σύλλογος ή σχετικός όμιλος ή πρόσωπο έχει τη διάθεση να προχωρήσει δημιουργικά σε αυτο το πλάνο, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το e mail μας : rebetcafe@gmail.com

cretan music - mantinades