Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

Δεκαέξι μισθοί στη Βουλή και το λουρι της καθαρίστριας ...

«Εξόφθαλμη» είναι η περίπτωση των Υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι λαμβάνουν 16 μισθούς το χρόνο. Πέραν από τους 14 μισθούς, που παίρνουν όλοι οι μισθωτοί, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δικαιούνται άλλων δύο μισθών, που προσεγγίζουν τα 3.000 ευρώ έκαστος, για το άνοιγμα και το κλείσιμο της Βουλής! Το συγκεκριμένο προνόμιο διατηρείται φυσικά και στη σύνταξη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ, μια καθαρίστρια της Βουλής συνταξιοδοτείται με ποσό που μπορεί να φτάσει κατά περίπτωση ακόμη και τα 1.600 ευρώ το μήνα, όταν Διευθυντής άλλου Υπουργείου –με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας– συνταξιοδοτείται με σύνταξη χαμηλότερη, που φτάνει ακόμη και τα 960 ευρώ το μήνα.
Ωσαύτως, καθαρίστρια στο ΥΠΟΙΚ εκμεταλλευόμενη τα ειδικά επιδόματα και τις υπερωρίες, μπορεί να δει το μισθό της να διαμορφώνεται -σε ακραία περίπτωση, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που προέρχονται από τις ίδιες πηγές- ακόμη και σε 4.000 ευρώ το μήνα.
Επιδόματα κατά του «λαδώματος» στις πλέον διεφθαρμένες δημόσιες υπηρεσίες
Η συγκεκριμένη στρέβλωση -σύμφωνα με τα standards της αγοράς εργασίας στη χώρα μας- οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών λαμβάνουν κάθε μήνα, μαζί με το μισθό τους, και ειδικά επιδόματα, ως συμπλήρωμα των αποδοχών τους. Τα επιδόματα αυτά αποτελούν στην ουσία ακόμα σχεδόν ένα μισθό!
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το επίδομα ΔΙΒΕΕΤ που αρχικά καταβαλλόταν σε έναν περιορισμένο αριθμό ελεγκτών εφοριακών για να αποφευχθούν φαινόμενα διαφθοράς, αλλά σταδιακά επεκτάθηκε με διάφορες ρυθμίσεις και ονομασίες σε όλους τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών και αργότερα και σε εκείνους του Εθνικής Οικονομίας και τελικά ακόμη και στους Υπαλλήλους των εποπτευόμενων φορέων. Δηλαδή σε ένα τεράστιο τμήμα του δημόσιου τομέα.
Η πρόσθεση των συγκεκριμένων επιδομάτων στο μισθό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε αυτές τις υπηρεσίες να αμείβονται υψηλότερα από συναδέλφους τους δημοσίους Υπαλλήλους, με τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια δουλειάς, που δεν είχαν την τύχη να εργάζονται ή να εποπτεύονται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Κωμικοτραγικό είναι βεβαίως το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις υπηρεσίες που δικαιούνται τα ΔΙΒΕΕΤ (ή όπως αλλιώς ονομάζονται), παραμένουν πολύ ψηλά στη λίστα της διαφθοράς.
Το συγκεκριμένο προνόμιο των επιδομάτων έχει ως αποτέλεσμα ένας γιατρός επιμελητής Α΄ του ΕΣΥ να έχει χαμηλότερες αποδοχές κατά 300 έως και 1.300 ευρώ από υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας! Τα συγκεκριμένα επιδόματα λαμβάνουν –πάντα σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου διάφορες ειδικότητες εργαζομένων όπως για παράδειγμα η προαναφερθείσα καθαρίστρια που αμείβεται (συνυπολογίζοντας και τις υπερωρίες) με 4.000 ευρώ το μήνα.

Περισσότερα στο μπλογκ taxalia

Σχόλιο rebet cafe
Δεδομένου ότι τα μετα την Ανδρέα εποχή τα σκαλιά της Βουλης ανεβαίνουν όλο και ομορφότερες βουλευτίνες, φανταζόμαστε τι θεά πρέπει νάναι αυτη η καθαρίστρια που παίρνει με το σπαθί (;;) της 4 χιλιάρικα το μήνα, όσο δηλαδή 6 νέοι των 700 ευρω και όσο 10 συνταξιούχοι του ΙΚΑ ή 13 του ΟΓΑ !! Μια φωτογραφία ρε παιδιά ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades