Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Στην καραφουτσακλάρα τους !!


Χανιά. Λένε πολλοι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας !! Και απορούμε κι εμεις εδω γιατί ;; Για το Βενετσιάνικο λιμάνι που φτιάξανε οι Βενετσιάνοι ;;
Και μεις τι φτιάξαμε ;; Θα έπρεπε να καμαρώνουμε για κάτι που εμεις οι νεώτεροι φτιάξαμε στην πόλη εκτος απο το βιολογικό καθαρισμό και την αποχέτευση που όντως φτιάχτηκε τα τελευταία 20 χρόνια και το εργοστάσιο διαλογής και επεξεργασίας σκουπιδιών που και αυτο με τιτάνιες προσπάθειες κατόρθωσαμε να φτιάξουμε με την επιμονή των κατοίκων του Ακρωτηρίου και τη διάθεση και δουλειά των Νομαρχών Αλέκας Μαρκογιαννάκη και Γιώργου Κατσανεβάκη.
Αλλος μπελας μας βρήκε ... Αυτη η πολύπαθη κεντρική οδος Ι.Σφακιανάκη, απο και προς την πλατεία Δικαστηρίων, με κίνηση καμμιά 5-6 χιλιάδες αυτοκίνητα την ώρα κάθε δύο χρόνια είναι υπο κατασκευήν !! Τη μια τα νέα δίκτυα ομβρίων, την άλλη τα δίκτυα αποχέτευσης, την άλλη οι οπτικές ίνες που διατρέχουν πια την πόλη και είναι 4 εμφανείς γραμμες (το μόνο έργο που γίνεται τις μέρες της άγριας κρίσης) την κλείνουνε για 2 μήνες και όλη κίνηση στην ήδη προβληματική απο κυκλοφορία πόλη γίνεται μπάχαλο !! Ετσι και τώρα είναι ήδη κλεισμένη δύο βδομάδες και θα πάει μέχρι το Πάσχα. Ολη η πόλη γίνεται ανάστα αλλα ιδίως οι κάτοικοι της γύρω περιοχής που υπερβαίνουν τους 5.000 βασανίζονται κατάφορα !!
Η κίνηση διοχετεύεται αναγκαστικά απο την οδο Πλουμιδάκη προς τα Δικαστήρια και απο τις 8 το πρωι μέχρι τις 10 το βράδυ αναστενάζει η οδος αυτη και πήζει εντελώς η Λεωφόρος Παπανδρέου με καθυστερήσεις έως και 20 λεπτα για απόσταση 500 μέτρων !!
Ηδη πρέπει να έχει επιταχύνει τις εργασίες ο εργολάβος αφου βλέπουμε να δουλεύουν πυρετωδώς, ίσως απο τις διαμαρτυρίες κόσμιες και όχι των πολιτών ...
Αυτο που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι, που είναι η ΤΡΟΧΑΙΑ ;;; Που είναι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ;;
( κατα το : Που είναι ο Βάγκνερ που είναι ο Πουτσίνι ;;)
Ουτε ένας τροχονόμος, ούτε ένας της δημοτικής ηαστυνομίας όλοι εξαφανισμένοι στα ζεστα τους γραφεία, με τη φραπεδιά, την τυρόπιτα και καμμιά πασιέντζα στον υπολογιστη !!! Ετσι για τα μάτια του κόσμου δεν μπορούνε να πάνε μιση ωρίτσα, αλλά δίνουνε αβέρτα κλήσεις για στάθμευση αφου κανεις δεν φροντίζει να γίνουν χώροι στάθμευσης ;; Εν τω μεταξύ παίξανε μπουνιές για το ποιος θα πρωτοπροσληφθεί στη Δημοτική Χανιώτικη Αστυνομία, που αριθμεί κάπου 54 υπάλληλους (3ος Δήμος σε όλη τη χώρα) και η δικαιολογία ότι έχουν αποσπαστεί σε άλλους Δήμους (άλλο ανέκδοτο κι αυτο) λόγω τουριστικής σαιζον είναι γελοία αφου τουρίστας δεν υπάρχει ούτε για δείγμα !!
ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ;;;
Εχουν δίκιο μετα να τα σπάνε οι άνεργοι και οι των 500 και 700 ευρω ;;

2 σχόλια:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Ένα έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, είναι το σαντριβάνι με το φλοτέρ του ...μπιντέ, στο λιμάνι!
Μην έιμαστε ά-δι-κοι!!!!!
Όσο για τη ταλαιπωρία με το κλείσιμο του δρόμου, προτείνω ως λύση, αφού αγανάκτησα και εγώ, το πέρασμα από την Ηγ. Γαβριήλ...

REBET CAFE είπε...

Πω πω τι μου θυμισες !!
Αλλο πανευρωπαϊκο φιασκο κι αυτο ...

οσο για την Ηγ.Γαβριηλ, αναγκαστικα απο κει θα πας αλλα και απο κει γινεται χαμος ...
για να μην πουμε για την Δικωνυμου που κι εκει τα ιδια χαλια καμμια ενημερωση κανενα ενδιαφερον ...

Οταν ηταν ομως να διορισουνε τους δημοτικους αστυνομους τρεχανε και δε φτανανε !!!

cretan music - mantinades