Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Η δολοφονία του Νο2 της PLO

Η δολοφονία του του στελέχους του PLO Καμάλ Μεντχάτ στη Σιδώνα του Λιβάνου με βόμβα ενατίον του αυτοκινήτου του έχει όλα τα σημάδια προηγούμενων δολοφονιών, όπως αυτές του τέως πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, του στρατηγού των ενόπλων δυνάμεων Φρανσουά Χατζ και του βουλευτή Ελίε Χομπέϊκα. Στο Λίβανο οι περισσότεροι άνθρωποι υποπτεύονται ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις όμως οι υποψίες δεν σταματούν μόνον στην Ιερουσαλήμ.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για «αποσπάσματα θανάτου» που λαμβάνουν εντολές από ΗΠΑ και Ισραήλ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και διπλοί πράκτορες από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Αμερικανού ερευνητή-δημοσιογράφου Σίμουρ Χιρς για ομάδα εκτελεστών που έπερνε εντολές από το γραφείο του Τσένι, επανεστιάζουν την προσοχή στο αμερικανικό «απόσπασμα θανάτου».

Η δολοφονία του Μεντχάτ έγνε με βόμβα τοποθετημένη σε σκουπίδια που εξερράγη εξ’ αποστάσεως με τηλεχειρισμό, όταν τα δύο αυτοκίνητα έφθασαν στο ακριβές σημείο του δρόμου. Δεν υπήρξαν μάρτυρες και όπως στις προηγούμενες δολοφονίες του Λιβάνου δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν στους δράστες, ενώ οι εκτελεστές είχαν άριστη πληροφόρηση και γνώριζαν καλά το πρόγραμμα και τις κινήσεις του θύματος.

Ο Μεντχάτ ήταν το Νο 2 του PLO στο Λίβανο και υπηρετούσε στο γραφείο του πρέσβη της Παλαιστίνης Αμπάς Ζάκι. Υπήρξε έμπιστος του Γιάσερ Αραφάτ, διέθετε διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις και είχε σπουδάσει σε στρατιωτικές ακαδημίας της Ρωσίας και της Κίνας. Ήταν γνωστός ως υπέρμαχος της παλαιστινιακής ενότητας και προσπαθούσε να γεφυρώσει τις διαφορές της Φατάχ (Δυτ. Όχθη) με τη Χαμάς (Λ. Γάζας), ενώ έχαιρε εκτίμησης ανάμεσα στους 400.000 Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Λίβανο.

Απο το Κουρδιστό πορτοκάλι

Σχόλιο rebet cafe

Εμεις τώρα γιατί είμαστε σίγουροι ότι είναι οι Εβραίοι απο πίσω ;;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades