Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Στέλιος Βαμβακάρης : Νιρβάνα

Ο καινούριος δίσκος λοιπον του Στέλιου Βαμβακάρη είναι η "Νιρβάνα" !! Πάλι χρησιμοποιεί τα Αμερικάνικα Blues σαν τρόπο έκφρασης ή μέσο επιμειξίας, πέρα απο το γνωστο μας δικο του ύφος στο 3χορδο μπουζούκι, που θυμίζει πολυ αυτο του πατέρα του αλλα και ακόμα πιο εξελιγμένο. Οι συνθέσεις είναι δικες του ενω στους στίχους συνέδραμαν η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Σωτήρης Κακίσης και ο Πάνος Ηλιόπουλος. Τραγουδάει ο ίδιος και η Εβελίνα Αγγέλου (που την ξέρω ;;...) και το programming (!!) έκανε ο Γιάννη Ζαχαρόπουλος.
Δεν έχουμε ακούσει ακόμα το δίσκο και δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη ... μια πρώτη γεύση μπορούμε να πάρουμε απο το μπλογκ του συνεργάτη και φίλου του Αντώνη Μποσκοϊτη Ασματα και μιάσματα

4 σχόλια:

BOSKO είπε...

Αφού σ' ευχαριστήσω για την ανάρτηση, σε πληροφορώ ότι η Εβελίνα Αγγέλου είναι η φωνή που τραγουδάει κοντά στον Στέλιο την τελευταία 15ετία και που εμφανίστηκε δισκογραφικά στο ρεμπετομπλούζ σάουντρακ της ταινίας "Μια μέρα τη νύχτα" του Πανουσόπουλου. Όσο για το programming, μη σου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση, μόνο σε ένα κομμάτι υπάρχει ηλεκτρονική εισαγωγή που δε διασπά καθόλου το concept του ήχου. Όλα τα τραγούδια έχουν αποδοθεί με φυσικά όργανα, από μπαγλαμά και μπουζούκι μέχρι ηλεκτρική και slide κιθάρα.
Ευχαριστώ για τον χώρο!

REBET CAFE είπε...

Νασαι καλα Αντωνη !!
Ευχαριστω για την πληροφορηση !!
Ειχα δει τον Στελιο στα Χανια πριν 2 χρονια πρεπει να ηταν μαζι και η Εβελινα ...
Ανυπομονω να το ακουσω ...
καλη πορεια !!

BOSKO είπε...

γνωριζόμαστε, ω ρε REBET CAFE; κι αν ναι, από που; αν όχι, καλως βρεθήκαμε στο διαδίκτυο!

REBET CAFE είπε...

Δε νομιζω οτι γνωριζομαστε ...
Απλα ειχα ερθει τοτε στη συναυλια, δεν ξερω αν ησουνα κι εσυ εκει ;;
Καλως βρεθηκαμε λοιπον διαδικτυακως !!

cretan music - mantinades