Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Κατακαϋμένη Ρούμελη ...

Ε ρε Κουεντίν που μας χρειάζεται ...
Μόλις είδα για πολλοστή φορα την "Jackie Brown" σε μια άψογη κόπια και με ελάχιστες διαφημίσεις στην ΕΤ1 και μετα τον καταιγισμό απο ρεμπέτικο αλα Φέρρη σε Alter και ΕΤ3 η σύγκριση ήταν μάταια ... χωρις να μπαίνει θέμα γνώσης ή εμπειρίας αλλα μοναχά αποτελέσματος !!!
Και καπάκι μπαίνοντας πάλι στο ρεμπ. φόρουμ και βλέποντας νεώτερες απόψεις περι των εκπομπών Φέρρη και του αφιερώματος στο μαγαζί του κυρίου Παπασπυρόπουλου (πως λέγεται ;;) στο "Πάρτυ της ζωης σου" στο Αλτερ, να προσθέσω ότι κανεις δε σχολίασε τα ψεύτικα χαμόγελα και τον ψεύτικο χαβαλέ στους περισσοτέρους των μουσικών κάτι που επιβάλλει ο σκηνοθέτης ασφαλώς και που ίσως να ήθελε να εξιλεωθεί για τις μουτράκλες που είχαν οι ηθοποιοί στο περίφημο πια "Ρεμπέτικο" για τις οποίες όλοι και κάποιοι θα τον έχουν "μαλώσει" !! Μπορει να το μπερδεύω και με το "Μινόρε της αυγης", άλλο θίασο κι αυτον ... αλλα απο τα στιγμιότυπα που θυμάμαι στο "ρεμπέτικο" πιο πολυ μιούζικαλ θύμιζε παρα μυθοπλασία πάνω σε πραγματικά περιστατικά ...
Στο ψεύτικο στήσιμο εξαιρούνται ο Γ.Κουτουλάκης που παραμένει αυστηρός και μαγκιά του, αλλα οι πεννιές του είναι αρκετά του συρμου, παρόλο οτι το κατέχει το όργανο, ο φίλος ο Νίκος ο Ανδριάς που του έκανε λίγα πλάνα η κάμερα, ο υπέροχος Μαργώνης στο βιολί, ο Στράτος τζούνιορ που θέλει ακόμα δουλειά, η κοπέλλα με τον τζουρα που σκίζει και ο ανυπέρβλητος Μπετόβεν της μουσικής μας Κουτσαγγελίδης -δεν υπερβάλω καθόλου- και ο οποίος κι αυτος δεν μπορει νάναι και δεξιοτεχνης και φωνάρα, όταν θα τραγουδάει πρέπει να συγκεντρώνεται και να γουστάρει περισσότερο.
Αν μου ζητηθούν κι άλλες παρατηρήσεις θα πρέπει να πληρωθώ πλέον σαν βοηθός σκηνοθέτη ... άντε μία τελευταία, όπως υπέμνησε και ο Παυλόπουλος, τι δουλειά έχουν τα ρεμπέτικα στα "Αστέρια" της Γλυφάδας, το ναο του ελαφροπόπ να το πούμε έτσι χαριτωμένα ...
Και θα επαναλάβω το πολυειπωμένο ... οι ρεμπέτες δεν φόραγαν τα καβουράκια τους στο πάλκο, εξον του Θανάση Μπάτη όπως έχουμε δει σε φωτο στον Πετρόπουλο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades