Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Good old days ...


I am a rock (I am an island)
Σε ένα βίντεο απο εποχή 1965-66 μάλλον απο Γερμανικό κανάλι, σε εποχές πιο αγνες βλέπουμε τους θρύλους πια Simon and Garfunkel. Μια πανέμορφη μπαλλάντα του Paul Simon, μιλαει για τη μοναξιά με πανέμορφο τρόπο και με τα καταπληκτικά φωνητικά τους !!


Sοunds of silence - Οι ήχοι της σιωπης
Ενα τραγούδι που απέκτησε τέτοια ιλιγγιώδη δημοτικότητα παγκοσμίως που μόλις και αχνοφαινεται ή δε φαίνεται καθόλου ο αρχικός του προσδιορισμός. Κάτι που προλογίζει όμορφα ο Art Garfunkel στην ίδια εμφάνιση, εποχή 1965-66
Αυτο είναι ενα τραγούδι για την ανικανότητα των ανθρώπων να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ... όχι ιδιαίτερα απο χώρα σε χώρα, αλλα ειδικότερα σε επίπεδο συναισθημάτων. Αυτο που βλέπετε γύρω σας είναι άνθρωποι που είναι ανίκανοι να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο ...
Σημαδιακός ο χρόνος που τα λέει αυτα, λίγο πριν το summer of love, τους yippies, τους hippies, τις πορείες για το Βιετνάμ, τον αγώνα για τα δικαιώματα των μαύρων, τo woodstosock, την sex revolution και drugs revolution και άλλα κοσμογονικά των 60ies, σε μια Αμερική που έβραζε και που επηρρεάσαν ευρύτερα κοινωνικά όλο τον κόσμο !!
Τα φωνητικα τους τέλεια ενω ο Simon είναι εκπληκτικός κιθαρίστας όπως φαίνεται και απο το finger-picking που κάνει στο τέλος !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades