Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Χρυσόστομος Μητροπάνος

Ο ερευνητής της παραδοσιακής μουσικής, ψάλτης και τραγουδιστής Χρυσόστομος Μητροπάνος παρουσιάζεται σήμερα στην εκπομπή "Το πάρτυ της ζωης σου" στο Alter. Πλαισιωμένος με τραγουδιστές και μουσικούς θρύλους όπως ο Χρόνης Αηδονίδης και ο κλαρινίστας Νίκος Φιλλιπίδης και ακόμα με τον Αγάθωνα, τον Χρήστο Τσιαμούλη, την Καίτη Κουλλιά και άλλους, παρουσιάζεται ευτυχώς σε μια εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας !! Η επόμενη του εμφάνιση μπορει να είναι σε 6 μήνες ή 2 χρόνια, Κύριος οίδε !! Αυτα είναι τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης που τα λέμε και ενημέρωσης ... Σε μια εκπομπή έστω ημι-σκυλο-κάπως ... να περιμένουμε να δούμε τους μεγάλους της παράδοσης, αυτην για την οποία μιλάνε όλοι μέσα στα κασμήρια και τα μεταξωτά και κόπτονται τάχα μου ενω για τους στηλοβάτες της παράδοσης περιμένουν να αποδημήσουν -κούφια η ώρα- για να τους κάνουν μια εκπομπή ...Καμμιά φορα ή μάλλον τις περισσότερες φορες σε οργίλες αντιδράσεις όπως η παραπάνω ο συνομιλητής που είναι σε "κουλ φάση" θα σου πει :
- Καλα ρε μάστορα, όλο κατηγορείς και λες ... πες μας δηλαδή, τι θα 'πρεπε να γίνει ;;
Πολυ απλο : Καλλιτέχνης κάποιας μεγάλης κλάσης όπως ο Αηδονίδης πρέπει να έχει μία αντίστοιχη αποτίμηση στο καλλιτεχνικο-οικονομικό μπάτζετ που όλοι οι νταλαβαεριτζήδες των καναλιών όποτε θέλουν ενεργοποιούν, π.χ. στο Σφακιανάκη ... Για μία εκπομπή που θα γίνει γι αυτον και θα υπάρξουν έσοδα απο διαφημίσεις να πάρει ένα σεβαστό ποσον συν τα έξοδα του !! Αν πρόκειται για την κρατική τηλεόραση που την πληρώνει όλη η Ελλαδα, για να βλέπει το βρακι της Ρίκας Βαγιάννη, να δώσουν απο αυτο τον κορβανα που έχω ξαναναφέρει πόσα δίς ευρω περίπου είναι !!!Τώρα θες και τα ονόματα αυτων που πρέπει να μπουν σε αυτη τη λίστα ε ;;Αντε ρε κουμπαρε βάλε 100 ονόματα επι 1.000 ευρω (αντε τζάμπα σούρθε πάλι) ΣΥΝΟΛΟ 100 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για 1 εκπομπη στον καθένα το χρόνο όπερ σημαίνει 52 βδομάδες ο χρόνος
ΑΡΑ : 2 καλλιτέχνες τη βδομάδα, εκει που βλέπω το Φυντανίδη 32 φορες στη κρατική και 40 στο ΣΚΑΪ ...
Ξαναγυρνώντας στο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ να πούμε ότι αναφέρθηκε στο ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ το οποίο υπάρχει απο το 1993 και έχει εκδόσει 60 CD.
Καρδίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades