Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Πολλα τα θέματα ... η τηλεφωνία όμως ασθενής ...

Πολλα τα θέματα που περιμένουν ανάρτηση, αλλα το Rebet Cafe εξακολουθεί να βρίσκεται σε τεχνική αναβάθμιση και αιχμάλωτο των εταιρειών τηλε-φονίας για έκτη μέρα !! Πράγμα που οφείλεται στην greek-way συννενόηση μεταξύ ΟΤΕ και άλλου πάροχου, ώστε η γραμμη dsl να αναβαθμισθεί, να αποδεσμευθεί απο το πάγιο τέλος του ΟΤΕ και του isdn και να μπει σε πρόγραμμα φτηνης χρέωσης, πράγμα που σημαίνει χασούρα στον OTE-Siemens, που όμως εξακολουθεί να λειτουργεί με νοοτροπία χωριάτικη, κάνοντας τα γνωστα ναζάκια ... Καλύτερα σε ίντερνετ καφε, παρα ξανα ΟΤΕ ...

Η επικαιρότητα προχωράει το ίδιο και η ζωη και εμεις πέφτουμε πάνω σε αξιοσημείωτα γεγονότα, για τα οποία κάνουμε τώρα ένα μικρο πρόλογο και ελπίζουμε να αναρτήσουμε σύντομα !!
- Η εκπομπή "Αληθινά σενάρια" την Τρίτη το πρωι στην ΕΤ-3, ήταν αφιερωμένη στην ιστορία 3 μεγάλων λαϊκών τραγουδιών : Ζέπος, Γερακίνα, Σακαφλιάς ! Καλογυρισμένο, περιεκτικό και συλλεκτικό ντοκυμανταίρ !! Στο τέλος Τρικαλινή κομπανία έπαιξε το "Σακαφλιά" με μιαν άλλη τελείως μουσική (θα ανεβεί βίντεο σχετικό) !!
- Αφιέρωμα στο Μάρκο στην εκπομπή της Τρίτης, της ρεμπετομάνας Μπήλιως* με Μανώλη Δημητριανάκη, Αντζελα Γκρέκα, Αλκη Μαύρο !! Η Καίτη Γκρέϋ απρογραμμάτιστα πήρε τηλέφωνο και είπε άγνωστες λεπτομέρειες για το Μάρκο !!
* Αυτο το κορίτσι δεν κρύβει το χούι της !! Οσο ροκ και μπλουζ και έντεχνο και άλλα θέματα παρουσιάσει, η δύναμη της είναι το ρεμπέτικο !! Σήμερα μάθαμε πως το τραγούδι της είναι το "Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια..." Δεν σε κοροϊδευουμε Μπήλιω μας, αυτος ο παλιμπαιδισμός σου είναι τόσο ... αστο ... δες τα βίντεο σου καλύτερα !!
- Ο Κωστάκης μάλλον μας διαβάζει !! Μέτρα για τις τράπεζες ευεργετικά, δάνεια και ίσως διόρθωση των επιτοκίων κλπ Μπράβο Κώστα !! Για την τιμωρία Ρουσόπουλου, Εφραιμ και λοιπών λαμογιών δε διάβασες ;; Και για να δούμε αν όντως μας διαβάζεις :
Με τις αναδασώσεις σε Ηλεία και Πάρνηθα τι θα γίνει ;;
Με το Ελληνικό τι θα γίνει ;;
Με τα παρατημένα Ολυμπιακά ακίνητα τι θα γίνει ;;
Με το γήπεδο γκολφ του Κούβελου στο Βόλο, τι θα γίνει ;;
Με τον Χατζηεμμανουήλ του ΟΠΑΠ τι θα γίνει ;;
Με το πάρκο Μαρκοπούλου στα Χανιά τι θα γίνει ;;

Με το μουσείο Ηρακλείου τι θα γίνει ;;
Με την Ολυμπιακή τι θα γίνει ;;
Με τις αποτυχημένες ενώσεις των ταμείων τι θα γίνει ;;
Με τα golden-batiri boys και του golden μισθους, τι θα γίνει ;;
(Πήρες την ξαδέρφη σου την εφοπλίστρια
(του Αχιλλέα)τηλέφωνο, που ακύρωσε παραγγελία πλοίου και έχασε 7 εκατομμύρια δολλάρια ;;)
Σ'εφαγε ο Τατούλης πια ...

- Μια ενδιαφέρουσα άποψη για την παγκόσμια οικονομία και το κραχ λάβαμε απο το ΕΑΜ Β'
- Πολλες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες μιάς άλλης εποχής απο τη Νέα Χώρα των Χανίων θα αναρτήσουμε !! Ιδιαίτερα αυτη με τον Γ.Κοτζαμάνη, βέρο Νεαχωρίτη στη δεκαετία του 1920 με το μπουλγαρί του και παρέα, σκηνες απο το καφενείο του Φραγκιού, το μπουζουξίδικο της Μαρίνας και άλλες !!
- Ενα βιντεάκι απο την εκπομπή της περασμένης Παρασκευής με τον Νίκο Τατασόπουλο τον ακροβάτη του μπουζουκιού στην εκπομπή της Μπήλιως και πάλι !!
- Ενα υπέροχο τραγούδι με το ρεμπέτη Μητσάρα ανακαλύψαμε. Εκει που σχεδον ταυτίζεται με τον Ιορδάνη, φωνητικά και παικτικά !!
- Επίσης ένα καταπληκτικό σόλο απο το Νίκο Μακρυδάκη απο τη δεκαετία 1950.
- Ενα ακόμα σπάνιο σόλο απο τον μπουζουξή Κώστα Μούρτο, απο ιδιωτική ζωντανή ηχογράφηση, που μας εμπιστεύθηκε πριν χρόνια και ξαναθυμηθήκαμε πρόσφατα ...

'Οσο για μας εδω στην Κρήτη ... ρακοκάζανα κι Αγιος ο Θεος !! Οποιος θέλει ας έρθει την Κυριακή, κάπου 600 κιλα τσικουδιά υπολογίζεται να βγουν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades