Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Η πρώτη εξαδέλφη του Καραμανλή, η εφοπλιστίνα, ακύρωσε παραγγελία πλοίου φοβούμενη την κρίση κι έχασε προκαταβολή 6,9 εκατ. δολλαρίων!

απο τον Μηνά Τσαμόπουλο
www.protothema.gr/content.php?id=17647

Η κρίση κτυπά μικρούς και μεγάλους, ανώνυμους και επώνυμους. Και, εν προκειμένω, μιλάμε ακόμη και για την πρώτη εξαδέλφη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, την κ. Φωτεινή Καραμανλή.
Η κόρη του κ. Αχιλλέα Καραμανλή, λοιπόν, δραστηριοποιείται στη ναυτιλία μέσω της εισηγμένης στην Wall Street εταιρείας, της Hellenic Carriers.
Και η τελευταία έγινε μία ακόμη ναυτιλιακή εταιρεία που η μετοχή της παίζει στο Χρηματιστήριο, η οποία λόγω της κρίσης στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου αποσύρεται από την αγορά πλοίου.
Η θυγατρική της Axios Maritime αποσύρθηκε από την απόκτηση του 52.508-dwt Furness Timika, ναυπηγήσεως 2001 από την Great Homes Maritime, αφήνοντας μία προκαταβολή 6,9 εκατ. δολαρίων. Η συμφωνία είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο.
Η κυρία Καραμανλή επεσήμανε ότι «η σοβαρή οικονομική κρίση και τα φτωχά ναύλα οδήγησαν στην αποδυνάμωση τον τομέα των αγοραπωλησιών στα πλοία ξηρού φορτίου» και προσέθεσε:
«Το Δ.Σ. της εταιρείας έκρινε ότι η ακύρωση της αγοράς είναι προς όφελος των μετόχων της. Η ακύρωση συμβάλλει στη διατήρηση της ρευστότητας της εταιρείας και στην αναζήτηση ευκαιριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades