Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Αμύθητες περιουσίες στα Μοναστήρια !!

Όπως βλέπουμε καθημερινά στον τύπο και ειδικά σήμερα στο "Θέμα" το Βατοπαίδι και άλλες Μονες έχουν αμύθητες περιουσίες !! Αυτο όμως έρχεται σε αντίθεση με την Ευαγγελική ρήση : "Ο έχων δύο χιτώνας να δίδει τον ένα" που μεταφράζεται : Ο έχων μία Βιστωνίδα να δίνει τη μιση ή ο έχων 2 δις ευρω να δίνει το 1 δις ευρω (προφανώς σε όσους έχουν ανάγκη και όχι στα λαμόγια ...)
Επίσης όταν ένας πλούσιος νέος ρώτησε τον Ιησου, τι να κάνω για να σώσω την ψυχη μου ; απάντησε : "Μοίρασε τα υπάρχοντα σου και ακολουθήτω μοι" άρα όσοι έχουν μεγάλες περιουσίες και θέλουν να σωθουν (εδω αυτο σηκώνει συζήτηση ...) πρέπει να εφαρμόσουν τη ρήση αυτη !!
Επίσης να θυμήσουμε τη φράση-παραίνεση του Απόστολου Παύλου "Αδιαλείπτως προσεύχεσθαι" βάση της οποίας ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα στην Αίγυπτο ο Μοναχισμός !!
Επίσης την φράση του Ιησού : "Δότε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεου στον Θεον", όταν ρώτησαν τον Ιησού τι θα κάνουν με τους φόρους στους Ρωμαίους, το οποίο έχει να κάνει ταμαμ με την αποφυγή πληρωμής φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας απο το Βατοπαίδι !! Δηλαδή πληρώνει η γριούλα και ο 25χρονος εργάτης με 3 παιδιά φόρο στο κράτος και τη γλυτώνουν οι κατέχοντες τα φιλετα !!
Η λύση επομένως είναι απλη, αν δει παράλληλα κάποιος το "βιογραφικό" των πατέρων της Μονης Βατοπαιδίου και αν πάρει γνώμες απο τους Αγιους πατέρες άλλων Μονων όπως του πατρος Σιλουανού, θα βγάλει συμπέρασμα.
Ρουσόπουλε Ρασπούτιν go home RE

Ελευθεροτυπια Ιστορικό
Βήμα - Εφραίμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades