Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Χρονολόγιο Μάρκου Βαμβακάρη. Χρέος στον θρύλο του ρεμπέτικου!!

 

  Απο το 2008 διακονούμε στο διαδίκτυο το προσφιλές μας είδος του ρεμπέτικου, του λαϊκού τραγουδιού της περιόδου 1920-1955. Ο εκ των ιδρυτών ή ιδρυτής κατ'αλλους, Μάρκος Βαμβακάρης είναι ασφαλώς το πρόσωπο που θα πρέπει να τιμά και μνημονεύει ένα μέσο όπως το Blog αυτο, όπου δυνητικά καθένας απο όλη την Υφήλιο μπορει να έχει πρόσβαση και άμεση επαφή ανα πάσα στιγμη!


  Περισσότερο όμως και παράλληλα πρέπει να γνωρίζουμε την πραγματική ιστορία του Μάρκου και πως καθημερινά περιστατικά της ζωης του και άλλων μπερδεύονται με την πορεία του ως καλλιτέχνη και δημιουργού, ώστε να έχουμε σωστες πληροφορίες και ουσιώδη γνώση πανω στα ιστορικά γεγονότα και τις αιτίες που γέννησαν και αφορούν το ρεμπέτικο! Σε αυτο βοήθησαν οι δύο τόμοι που κυκλοφόρησαν το 2017 απο τον Δημήτρη Βαρθαλίτη "Απο το μύθο στην ιστορία".

Στη συνέχεια θα δημοσιευθούν αποσπάσματα απο το χρονολόγιο της ζωης του Μάρκου που έχουμε συνθέσει και για το οποίο πιθανά να υπάρξει και έκδοση σε χαρτι. Ως εκ τούτου παρακαλούμε για τη μη αντιγραφή και δημοσίευση του δημόσια.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades