Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ζυθοπωλείον Λέκκα στον Πειραιά στα 1919

Ο οικονομικός και εμπορικός αποκλεισμός που είχαν επιβάλει οι δυνάμεις της Αντάντ το 1917 στην χώρα μας είχαν σαν αποτέλεσμα η Μάμος να αναστείλει την λειτουργία της αφού δεν μπορούσε να προμηθευθεί πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας για την παραγωγή του ζύθου της (βύνη και λυκίσκο). 
Το πιό κάτω σχόλιο είναι από την Εφημερίδα Εστία από 30.8.1919. 
Πηγή: Αρχείο κας Titika Bournaki την οποία θερμώς ευχαριστώ
Το παραπάνω κείμενο είναι λεζάντα στην φωτογραφία απο απόσπασμα εφημερίδας του 1919 που βλέπουμε εδω και δημοσίευσε ο Παναγής Μάμος, στο facebook. 

Απο το άρθρο αυτο της "Εστίας" μαθαίνουμε για το μάλλον μεγάλο κέντρο-ζυθοπωλείο Λέκκα στον Πειραιά, στα 1919. Όταν ο Μπαγιαντέρας είναι ακόμα στη φυλακή για ατασθαλίες που έκανε ως έφηβος τον καιρο του αποκλεισμού το '17, ο Μάρκος πιτσιρικάς 14 χρονών εργάζεται στον Πειραιά καρβουνιάρης στις μαούνες και πλέον έχει έρθει και η φαμίλια του, ο ελληνικός στρατος έχει κάνει την απόβαση στη Σμύρνη και αρχίζει να προελαύνει και αρκετοί μάγκες του Περαία βρίσκονται στη φυλακή όπως τα αδέρφια Σκριβάνοι ενω ο Μίμης Μπογιατζής είναι αμαξάς και σίγουρα θα πήγαινε κόσμο στου Λέκκα...

Για την μπύρα Μάμου που μόλις ξανα-άρχισε πάλι να κυκλοφορεί στην Πάτρα, δείτε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades