Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Οι βιλλούχοι του 2015, ο Πάγκαλος και η φτώχεια του 2016...




Κρίση πάμε τον 6ο χρόνο τώρα... 
Φλεβάρη του 2010 ανακοινώθηκε το τεράστιο έλλειμα στα οικονομικά της χώρας (κάτι που αποδείχτηκε ότι μαγειρεύτηκε απο Ε.Ε. Γεωργίου και οικογένεια Παπανδρέου*) για να πάμε σπεύδοντας σε μνημόνιο, φόρους, μέτρα φτωχοποίησης, πώληση δημόσιου πλούτου, ενοποίηση τραπεζών και άδειασμα των διαθεσίμων τους και όλα τα δεινά που ζήσαμε... Κάποιοι δεν άντεξαν, πέθαναν, αυτοκτόνησαν, αρρώστησαν, τρελλάθηκαν... 
Και κάποιοι επιβιώσαμε, άλλοι με πολλα τραύματα, άλλοι με λίγα και άλλοι με καθόλου...



* Ο πιο πιθανός λόγος να μαγειρεύτηκε είναι και να κερδίσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες αυτα που έχασαν πριν ενάμισυ χρόνο (Αύγουστος-Σεπτέμβρης 2008) απο τα μολυσμένα ομόλογα της Lehman Bros, με άλλα λόγια μας τα πήρατε αμερικάνοι, θα τα πάρουμε απο τους Έλληνες!! Ο Ρότσιλντ ιδιοκτήτης της Εθνικής Τ.Ε. έβλεπε στην τράπεζα του να υπάρχουν 900 δις ευρω (και δεν θέλω αμφισβητήσεις) και θεώρησε καλο να τα δώσει στη φασιστική γερμανία του Σάχλεμπλε και της Μέρκ-Χίτλερ...

Άλλο είναι το θέμα μας εδω, τυχαία έπεσα σε μιά αναζήτηση σήμερα σε ένα άρθρο του Δημήτρη Σταυρόπουλου απο το 2015 στο site paraskinio.gr. Σήμερα που είμαστε πλέον φτωχοί και χρωστάμε τα 'ντερα μας στην εφορία και στα ΕΝΦΙΑ και στα ασφαλιστικά ταμεία και αφου είδαμε ότι ούτε με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλ υπάρχει σωτηρία, μας φαίνεται σαν παραμύθι το άρθρο αυτο, σαν κακόγουστο αστείο...

Στο σφυρί τα πανάκριβα σπίτια τους

Δημοσιεύθηκε στις

Του Δημήτρη Σταυρόπουλου

Επώνυμοι, κοσμικοί, πολιτικοί, καλλιτέχνες και μέχρι χθες εύποροι και πασίγνωστοι Έλληνες έχουν βγάλει τον τελευταίο καιρό στο σφυρί τα πανάκριβα σπίτια τους, επειδή δεν έχουν πλέον τα χρήματα να τα συντηρήσουν ή αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και τα υπόλοιπα χαράτσια.
Η Νάνα Μούσχουρη, η Άννα Βίσση, η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Δημήτρης Πιατάς, η Έλενα Παπαρίζου, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Μενεγάκη, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Τραϊανός Δέλλας και η Γωγώ Μαστροκώστα έβαλαν ήδη πωλητήρια στα σπίτια που διατηρούσαν στα βόρεια –κυρίως– προάστια και στις εξοχικές κατοικίες τους σε πολυτελή νησιά. Το ίδιο έκαναν –κατά δήλωσή τους– και οι πρώην υπουργοί Θεόδωρος Πάγκαλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος.Οι περισσότεροι, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν άμεση ανάγκη τα χρήματα από την πώληση, δεν κατάφεραν να βρουν αγοραστή, επειδή το real estate έχει βουλιάξει και ουσιαστικά το ενδιαφέρον είναι σχεδόν ανύπαρκτο.
Την ίδια ώρα, στην ελληνική κοινωνία –που δοκιμάζεται από την κρίση– διαδραματίζονται… σκηνές ροκ, που αδυνατούν να εξηγήσουν ακόμα και οι καλύτεροι οικονομικοί αναλυτές. Οι δισεκατομμυριούχοι Έλληνες, από δύο που ήταν μέχρι σήμερα, έγιναν τρεις, ενώ οι εκατομμυριούχοι… πολλαπλασιάστηκαν. Εκείνοι που δηλώνουν τα πιο πολλά εισοδήματα δεν κατοικούν πλέον στο Ψυχικό και στην Φιλόθεη, αλλά στην… Κοζάνη.Ας πάρουμε,όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Πουλάνε, αλλά ποιος αγοράζει…
«Χωρίς καμία διάθεση χιούμορ, αυτήν τη στιγμή είμαι σε αδυναμία να καταβάλω φόρους που οφείλω. Πουλώ ακίνητα, αλλά κανείς δεν αγοράζει».Τη φράση αυτή είχε πει πρόσφατα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, και είναι η ίδια με αυτήν που χρησιμοποιούν εκατοντάδες πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί και άλλοι εγχώριοι λαμπεροί αστέρες που κάποτε συγκροτούσαν αυτό που ονομάζεται « ελληνικό lifestyle».
Η κρίση έχει σαρώσει τα πάντα και είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο να βγαίνουν στο σφυρί πανάκριβα ακίνητα πολύ γνωστών Ελλήνων. Ακόμη και οι… έχοντες αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα με την πληρωμή του φόρου ακινήτων.
 Αγγελία στους «Financial Times»
Πριν από λίγοκαιρό, βγήκε στο σφυρίένα εντυπωσιακό ακίνητο. Πρόκειται για την ομορφότερη και πολυτελή βίλα στην ελληνική Ριβιέρα, όπως έχει χαρακτηριστεί η περιοχή στο Πόρτο Χέλι. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κόβας και η σύζυγός του, Ηρώ, μέσω μεσιτικού γραφείου, έβαλαν αγγελία στους « Financial Times» στην οποία αναφέρεται: «Πωλείται χερσόνησος απέναντι από το νησί των Σπετσών ανάμεσα σε κρυστάλλινα νερά και στην εξαιρετική από πλευράς ομορφιάς ακτή της Πελοποννήσου. Τρεις μοναδικές κατοικίες μπροστά στη θάλασσα με 14 δωμάτια, 17 μπάνια, 2 ιδιωτικές προστατευόμενες παραλίες, πανέμορφοι κήποι, πισίνες, εξωτερικό σινεμά, γήπεδα τένις, εκκλησία, με προβλήτα για γιοτ, ελικοδρόμιο και ευκολίες για υπηρετικό προσωπικό».
Ένα σπίτι στην Κύπρο αξίας 250.000 ευρώ σκέφτεται να πουλήσει η Άννα Βίσση, ενώ ο Τραϊανός Δέλλας και η Γωγώ Μαστροκώστα επιδιώκουν εδώ και μήνες να πουλήσουν δύο μεζονέτες στην Αράχοβα. Το γνωστό ζευγάρι έχασε πολλά χρήματα που είχε τοποθετημένα σε κυπριακές τράπεζες μετά το πρόσφατο «κούρεμα».
Μετακόμισαν…
Πρόσφατα, η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης μετακόμισαν σε τριώροφη μεζονέτα στο Πανόραμα Βούλας, εγκαταλείποντας τα βόρεια προάστια. Για το σπίτι που πούλησαν στην Κηφισιά, μια εντυπωσιακή μονοκατοικία, ακούγονται πολλά σχετικά με την τιμή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική τιμή ξεπέρασε τα 11 εκατ. ευρώ και αγοραστής ήταν η πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Αγκόλας στην Ελλάδα, Μερσέντες Φεγιό. Σύμφωνα, πάντως, με γνώστες της αγοράς, είναι αδύνατο να δόθηκαν τόσα χρήματα και ίσως η συμφωνία να έκλεισε στα μισά.
Το διαμέρισμά της στο Μεταξουργείο αποφάσισε να πουλήσει η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη, η οποία δήλωσε πρόσφατα ότι θα μετακομίσει σε άλλο ακίνητο στην Αίγινα. Επίσης, φήμες αναφέρουν ότι η Ελένη Μενεγάκη πουλάει μια όμορφη βίλα στη Χαλκιδική, επειδή δεν την χρησιμοποιεί πια και προτιμά για διακοπές την Άνδρο. Και η Ρούλα Κορομηλά πουλάει μια εντυπωσιακή βίλα στη Μύκονο. Πρόκειται για ένα σπίτι 500 τ.μ. με πισίνα στην περιοχή της Αλεομάνδρας.
Η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς πούλησαν, ήδη, δύο σπίτια στο Κεφαλάρι για επενδυτικούς λόγους. Ο οικονομικός τους σύμβουλος απάντησε και στις φήμες που ήθελαν το ζευγάρι να σχεδιάζει να πουλήσει το εξοχικό στην Επίδαυρο: «Το σπίτι στην Αρχαία Επίδαυρο αποτελεί επενδυτική πρόκληση για σοβαρούς επενδυτές και σύμφωνα με τις προτάσεις που θα μας κάνουν λειτουργούμε ανάλογα, υπό την προϋπόθεση ότι θα επενδύσουμε ξανά το ποσό της αξίας αγοράς του ακινήτου».
Περί το 1 εκατ. ευρώ ζητούσε η Έλενα Παπαρίζου και ο πρώην σύντροφός της, Τ. Μαυρίδης, για μια μεζονέτα στη Γλυφάδα, ωστόσο, η τιμή φέρεται να έχει πέσει κάτω από 700.000 ευρώ. Στους πωλητές συγκαταλέγεται και ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, ηθοποιό Σοφία Παυλίδου, πούλησαν μια πολυτελή μεζονέτα με πισίνα στην οδό Νηρηίδων στο ποσό των 500.000 ευρώ.
Πωλητήριο έχει βάλει σε ένα εξαιρετικό διαμέρισμα κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο γνωστό στέλεχος της τηλεόρασης, με την αρχική τιμή να ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ. Στην ίδια περιοχή, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πουλάει ένα ρετιρέ η τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, με τις φήμες να λένε ότι ζητά 2 εκατ. ευρώ.
Θύμα της κρίσης και ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής, ο οποίος από πέρυσι προσπαθεί να πουλήσει πολυτελή βίλα στα νότια προάστια και συγκεκριμένα ένα σπίτι με έξι δωμάτια στην καρδιά της Βουλιαγμένης, σε οικόπεδο ενός στρέμματος. Τα 15 εκατ. που φέρεται να έχει ζητήσει πολύ δύσκολα θα δοθούν αυτή την εποχή.
Πρόσφατα και ο Γιάννης Κότσιρας έκανε εμφανή την πρόθεσή του να πουλήσει μια τριώροφη μονοκατοικία 220 τ.μ. στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας, με την τιμή που «ακούγεται» να ξεπερνά τα 600.000 ευρώ.Ένα νεοκλασικό σπίτι 160 τ.μ. στον Λυκαβηττό πούλησε ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, κοντά στα 500.000 ευρώ.
Επίσης, στο σφυρί έχουν βγει εξαιρετικά ακίνητα στην Αράχοβα από τον επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο, τον έγκλειστο στις φυλακές Γ. Καρούζο και άλλους επώνυμους Έλληνες.
«Άκρως εμπιστευτικό»
Στα γραφεία των μεγάλων μεσιτικών γραφείων φτάνουν κατά δεκάδες οι φάκελοι με τα προς πώληση ακίνητα με την επισήμανση «άκρως εμπιστευτικό». Πρόκειται κυρίως για δεύτερες κατοικίες που δίνονται όσοόσο από γνωστούς και μη επιχειρηματίες, πολιτικούς, ηθοποιούς και τραγουδιστές, αλλά και από επιτυχημένους στον χώρο του Χρηματιστηρίου που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.
Χιλιάδες βίλες στα νησιά και πολυτελή σπίτια σε αστικές περιοχές έχουν βγει στο σφυρί τους τελευταίους μήνες λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με ειδικούς της Κτηματαγοράς, σε όλη την Ελλάδα εκτιμάται ότι σε 30.000με 40.000 εξοχικές βίλες έχει μπει πωλητήριο, σε τιμές από 200.000 μέχρι 10 εκατ. ευρώ. Μόνο στη Μύκονο και στη Σαντορίνη πωλούνται τουλάχιστον 3.000 βίλες. Η τιμή τους συνήθως αρχίζει από το 1 εκατ. ευρώ και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
 Τα ακίνητα του Πάγκαλου
Ο Θ. Πάγκαλος έχει δηλώσει αδυναμία να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα, καθώς διαθέτει, λόγω κληρονομιάς, μεγάλη περιουσία, η οποία ωστόσο είναι κατά κύριο λόγο απρόσοδη.Τα ακίνητα που θα ήθελε να πουλήσει ο πρώην αντιπρόεδρος είναι ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στην πλατεία Κολωνακίου με αξία πάνω από 500.000 ευρώ, ένα διαμέρισμα 122 τ.μ. στο Παγκράτι, και συγκεκριμένα στην οδό Ριζάρη με μια τιμή γύρω στα 250.000 ευρώ, ένα παλιό σπίτι στον σταθμό Λαρίσης με αξία άγνωστη, αφού πρόκειται για εγκαταλειμμένο κτήριο, καθώς και γραφεία στην οδό Πειραιώς, 123 τετραγωνικών μέτρων.
Αίσθηση προκάλεσε πριν από λίγο καιρό και η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου ότι πουλάει τη βίλα του στη Μύκονο, αλλά κανείς δεν την αγοράζει. Το σπίτι του βουλευτή βρίσκεται στην περιοχή Άνω Μερά και αποκτήθηκε το 2004. Διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, μπάνια και πισίνα και δίνεται στην τιμή του 1,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει ο κ. Γιακουμάτος πρόσφατα, την πουλάει όσο όσο κι όπως είναι επιπλωμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2007 ο πολιτικός είχε πουλήσει στο ίδιο νησί αγροτεμάχιο 4.000 τ.μ. έναντι 55.500 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades