Ο Νίκος Φωτιάδης γνωρίζει τα ρεμπέτικα, τόσο καλά όσο και τη μαγειρική (40 χρόνια στην κουζίνα).


Αυτό φαίνεται στο βιβλίο που έβγαλε τελευταία, «Μουσικός περίδρομος».

90 συνταγές εμπνευσμένες από τα ρεμπέτικα.

Θα μάθετε να κάνετε το χάσικο ψωμί του Μάρκου στο «Είσαι αφράτη σαν φραντζόλα», κεφτέδες, φασουλάδα, σκορδαλιά και ταραμοσαλάτα όπως ο Τούντας στο «Άμαν Κατερίνα μου», να μοιράζετε μεζέδες, μαρίδα και τυρί σαν τη Ρίτα τη γκαρσόνα και να ψαρεύετε μαζί με τη Βαρβάρα λαβράκια, κεφαλόπουλα, μαυράκια και βαρβάτους κέφαλους.

Ακόμα να τραγουδήσετε μαζί με τους Ρεμπετιέν, Ρομβία, Γιάννη Κότσιρα, Μπάμπη Τσέρτο και πολλούς άλλους, ακούγοντας το CD που συνοδεύει το βιβλίο.