Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Λάμπρος ΛεονταρίδηςΦΕΥΓΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ 1965 Ο ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΥΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ.ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟ 1898 ΑΠΟ ΣΟΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ.ΤΟ 1922 ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 1937 ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΗΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΤΙΖΕΙ ΣΤΗ Ν. ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΣΠΙΤΟ ΤΗ ΒΙΛΑ <<ΝΟΤΑ>>ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ-( ΝΟΤΑΣ)ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΨΗΛΟΤΑΒΑΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΑ -ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΩΣΑΙΚΟ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΡΑ.ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΕΩΣ 86.ΕΚΕΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ.ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ- ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΙΣΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΞΑΚΟΥΣΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ.

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΙΜΑΛΦΗ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΑΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ.ΤΟ 1950 ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΒΡΗΚΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ 1951 ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΙΟ ΤΟΜΠΟΥΛΗ-ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ<<ΑΠΑΧΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ>>ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1960 ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΝΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΚΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΜΠΟΥΛΗ-Λ ΣΑΒΑΙΔΗ-ΝΤΑΛΓΚΑ - ΜΑΡΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΣΑ-ΡΟΖΑ-ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ.ΠΡΩΤΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ <<ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ-ΧΟΥΖΑΜ ΤΑΞΙΜ (1928)-ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥ ΦΘΙΣΙΚΟΥ(1929)ΜΕ ΑΝΤ. ΝΤΑΛΓΚΑ -<<Η ΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΑ-ΑΜΑΝ ΓΙΑΛΑ>>ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΣΙΚΗ.ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΤΙΚΕΤΕΣ ΔΙΣΚΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΛΥΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ.ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΣΤΙΕΡΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΜΑΚΑΜΙΩΝ (ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ)ΜΕ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΤΑΞΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΟΛΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΛΗΡΕΣ.


Απο σχετική ανάρτηση στο facebook απο το μπουζουξη Γιώργο Νταλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades