Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

"Εφυγε" ο Γιώργης, ο γιος του Νίκου Ξυλούρη


Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του Γιώργη Ξυλούρη από τον θάνατό του – Το δυστύχημα που του στοίχισε τη ζωή…
Φτωχότερη είναι η οικογένεια Ξυλούρη, αλλά και ολόκληρη η Κρήτη, εξαιτίας του ξαφνικού χαμού του Γιώργη Ξυλούρη, γιου του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, μετά από τροχαίο στην Αθήνα. Το δυστύχημα που έγινε η αφορμή να χάσει τη ζωή του ο Γιώργης Ξυλούρης σε ηλικία 55 ετών σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (19-11-2015) στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά, όπου κινείτο με τη μηχανή του, όταν αυτή συγκρούστηκε με διερχόμενο ταξί. Ο Γιώργης Ξυλούρης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ, όπου στις 21.00 το βράδυ υπέκυψε στα τραύματα του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, αλλά και ολόκληρη την Κρήτη.


 Ο Γιώργης Ξυλούρης ζούσε στην Αθήνα και διατηρούσε μαζί με τη μητέρα του τα τελευταία χρόνια το δισκοπωλείο «Νίκος Ξυλούρης» στην οδό Πανεπιστημίου. Επίσης ήταν για πολλά χρόνια μουσικός παραγωγός και έκανε εκπομπές στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο 105.5» , καθώς ήταν λάτρης της μουσικής.
«Κινούμενος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά πηγαίνοντας στο σπίτι του στις 6 το απόγευμα ο Θεός έβαλε σημάδι τον Γιώργη και τον πήρε πρόωρα απο την οικογένειά του και την πολυαγαπημένη του μάνα, τ’ αδέρφια του, απο την οικογενειά μας, απ’ ολους μας, μα κι απ’ την Κρήτη που λάτρευε και τον λάτρευε» γράφουν οι συνάδελφοί του.
«Γιώργη μας σ’ αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου που να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα απο καντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ! Σύντεκνε πως θα το νταγιαντίσουμε; Καλό ταξίδι Γιώργη μας… καλό ταξίδι…..» καταλήγουν οι συνάδελφοί του, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

απο: http://blog.mantinades.gr


ΣΧΟΛΙΟ R.CAFE

Μέσα σε μιά δύσκολη συγκυρία, με όλο αυτο που συμβαίνει στην Ευρώπη με τους τζιχαντιστές, μέσα στην αβεβαιότητα της διακυβέρνησης που τα δίνει όλα στους δανειστές και με την αφορμή των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών που οδηγεί χιλιάδες οικογένεις σε απόγνωση, σε μια περίοδο που χάνουμε καθημερινά φίλους και συγγενείς απο παθολογικά και άλλα αίτια όχι όμως σε φυσιολογικούς ρυθμους, έφυγε απο τη ζωη πρόωρα και άδικα ο Γιώργης Ξυλούρης, ο γιος του Ψαρονίκου.
Τον γνώρισα πριν 2 χρόνια στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα, μαζι με τη σύζυγο του και αναγνώρισα, την ευγένεια, την καλη του καρδιά και την αγάπη του στην παραδοσιακή μουσική. Κρατώντας ένα κατάστημα με cd, δίσκους λαϊκά όργανα και πολλα άλλα αντικείμενα σχετικά με τη μουσική, πραγματικά θες να τα αγοράσεις όλα!!
Πάνω απο όλα απο το Γιώργη θυμάμαι το ζεστο του χαμόγελο και τη διάθεση του να βοηθήσει στο κάθε τι... Στο μικρο χώρο αυτο του μαγαζιού έχουν γυριστεί με πρωτοβουλία του Γιώργη πολλα βίντεο με όλα τα παραδοσιακά όργανα, απο καταξιωμένους μουσικούς και υπάρχουν στο you tube, κάτι που είναι μία πρωτοποριακή ιδέα.
Εκτος απο το κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας που κρατάει η μητέρα του Ουρανία και είναι πλέον ιστορικό, ο Γιώργης είχε εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο κόκκινο" και ο ίδιος ήταν απο τους ιδρυτές του σταθμού.
Θα σε θυμόμαστε πάντα Γιώργη... 
Καλο ταξίδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades