Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Γιάννης Αγραβαράς, ο γιος του Μάνθου Γραβαρά...


 Λίγο μετα την ανάρτηση μας με το βιβλίο του Θανάση Κατάρα για τα κέντρα του Μενιδίου όπου μέσα σ'αυτα αναφέρεται ο τεκες του Γραβαρά (κάτι που βρήκαμε στη σχετική ανάρτηση του συνάδελφου blogger Πίκινου) με πήρε τηλέφωνο ο καλος παλιός φίλος Πέτρος απο τη Μύκονο.

Ο Πέτρος γνώριζε καλα το γιο του Γραβαρά, των οποίων το επίθετο ήταν Αγραβαράς και ο οποίος ήταν ένας χαρακτηριστικός τύπος της Μυκόνου για πολλες δεκαετίες. Μποεμ τύπος, ψαρας, σοβατζής καλος, ιδιοκτήτης του μπαρ "Κάβος" στη δεκ.'70 και ένα απο τα πρώτα "καμάκια" της Μυκόνου.


Μου είπε πολλες ιστορίες με τις οποίες και μόνο που θα μπορούσε να γίνει ταινία η ζωη του... Μου έκανε εντύπωση το ότι είχε εξημερώσει ένα γλάρο τον οποίο καλούσε και του έδινε" διαταγές" όπως κάνουμε στα κατοικίδια ζώα!!! Υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες που θα ανεβούν προσεχώς..

Ο Γιάννης Αγραβαράς γεννήθηκε το 1930 και επέστρεψε στη Μύκονο απο την Αθήνα μάλλον στα τέλη της δεκαετίας '60. Είχε δικο του σπίτι στο οποίο τώρα κατοικεί η επι χρόνια σύντροφος του, που είναι πλέον 100 χρονων!! Για τον πατέρα του δεν αναφερόταν ποτε και γενικά δεν είχε το καλύτερο όνομα στο νησί, λόγω της ασχολίας του με τους τεκέδες στον Πειραιά και Αθήνα. Πέθανε το 1995 σε ηλικία 65 ετων.
Αυτο που με διαβεβαίωσε όμως ο Πέτρος είναι οτι όταν πήγε ο Μάνθος Αγραβαράς στον Περαία, έκανε τεκε την περιβόητη "Σπηλιά του δράκου", όπου ήταν αυτος ο τεκετζής!! Αναμένεται η επιβεβαίωση...

Η φωτογραφία είναι απο βίντεο στο you tube όπου όπως μου είπε ο Πέτρος κάποιος αμερικάνος είχε τραβήξει τον Αγραβαρά να χορεύει... Αναμένω επιβεβαίωση... Πάντως μοιάζει με τις δύο φωτο που μου έστειλε και που θα ανεβούν αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades