Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Καπετανάκης 6

Το θέμα είχε ατονήσει αλλα στο ρεμπέτικο φόρουμ και αλλου βρίσκουμε πολλα και ενδιαφέροντα στοιχεία!! Αντιγράφουμε κάποια απο αυτα. Αν υπάρξει πρόβλημα μπορούμε να τα αποσύρουμε.



Ο Νίκος Πολίτης στο σχετικό τόπικ στο ρεμπέτικο φόρουμ γράφει στις 11/4/15

[...] Τις περισσότερες από τις συναυλίες του Πετρόπουλου στο “Κύτταρο” τις είχα παρακολουθήσει. Τότε όμως ήμουν μηχανικός, και μάλιστα της πιάτσας, πού καιρός για ακαδημαϊκές ευαισθησίες.... Θυμάμαι πράγματι να τραγουδιέται και ο Καπετανάκης, με περίπου παρόμοιους στίχους. Για το “Ρουφιανιά Καπετανάκη” θα μπορούσα να πάρω όρκο, αν βέβαια με έκαιγε το θέμα.....

Αργότερα, έτυχε να κάνω ένα φεγγάρι στη “Λύρα” του Πατσιφά. Ακριβώς εκείνη την εποχή η Ελένη Βιτάλη ηχογραφούσε το δίσκο της όπου περιλάμβανε και αυτό το τραγούδι, πάλι με περίπου αυτούς τους στίχους. Εδώ βέβαια, δεν έχει ο σημερινός ερευνητής παρά να ψάξει τη συγκεκριμένη εκτέλεση και να καταγράψει τους στίχους. Πάντως, με την Ελένη σχολιάζαμε και λέγαμε ότι “ε, μάλλον κάποιος συγκρατούμενος πρέπει να ήταν, αφού παίζει να ήταν και ρουφιάνος”. Για τα μελιτζανιά δεν είχαμε, τότε, ιδέα και η Ελένη έλεγε, μήπως ήταν το χρώμα της στολής των καταδίκων [...].



Οι υπογραμμίσεις δικες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades